Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

ΕΚΤΑΚΤΟ : Έβγαλε ανακοίνωση η παρέα του ελλάσονα της Κάννιγγος, κούβεντα για την ΣΣΕ

Έκτακτη ανακοίνωση από το στέκι της έλξης!
Την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2019 η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών υπό τον ελλάσονα Παρασκευόπουλο, έβγαλε ανακοίνωση στην οποία για άλλη μια φορά
ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ τους συναδέλφους στον ΟΣΕ για το φλέγον ζήτημα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ΟΥΤΕ για το Οργανόγραμμα! 
5 μήνες ΧΩΡΙΣ ΣΣΕ στον ΟΣΕ και ούτε 1 ανακοίνωση απο την ΠΟΣ να καταλάβουμε όλοι τι διεκδικεί η παρέα του ελάσσονα Παρασκεύοπουλου!

ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΙ 


Η πλειοψηφία της ΠΟΣ δεν ενημερώνει για άλλη μια φορά για την επιστροφή των μεταταχθέντων που πέρασε με εισήγηση της Διοίκησης του ΟΣΕ και Νόμο του Υπουργείου Μεταφορών μετά απο ΔΙΑΡΚΗ ΑΓΩΝΑ του Δικτύου Σιδηροδρομικών  (ΠΟΝΑΕΙ πολύ αυτό το θέμα και κάποιοι αισθάνονται ΕΝΟΧΕΣ για τον ρόλο τους το 2010, μόνο έτσι πλέον το εξηγούμε ).
Τι φοβούνται στην Κάνιγγος, μην τυχόν και πάρει τα εύσημα η Διοίκηση του ΟΣΕ για τις ενέργειες της, ή μήπως ο σιδηροδρομικός κόσμος δεν έχει καταλάβει ότι όλες οι θετικές εξελίξεις ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΝΤΑΙ απο την πλειοψηφία της ΠΟΣ, γιατί έτσι θεωρεί η παρέα της Κάνιγγος ότι προσφέρει υπηρεσίες στον κομματικό της φορέα ; (ΠΑΣΟΚ-Νέα Δημοκρατία).
Κουβέντα για τα έργα, κουβέντα για το Θριάσιο, κουβέντα για το τέλος των εργολαβιών στον καθαρισμό (ΠΟΝΕΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ, έτσι δεν είναι;), κουβέντα για τις προσλήψεις, κουβέντα για την αναγκαία ενίσχυση του ρόλου της ΡΑΣ, άκρα του τάφου σιωπή για τον ρόλο που πρέπει να έχει ο ΟΣΕ τα επόμενα χρόνια.
ΚΡΑΥΓΕΣ για την σκόνη στο.... Καλλίδρομο (γελάσαμε τότε ακόμα και οι πλέον καλοπροαίρετοι  με αυτήν την ΠΟΣ) και τον ....σταθμό Λαρίσης που εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2017.
ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΙ απο όλα τα εγκαίνια των έργων που έβλεπαν ως μακέτες 30 χρόνια.
ΚΑΙ ΌΤΑΝ τους ρωτάνε γιατί δεν δίνουν το παρόν στα νέα έργα, απαντάνε πως θέλανε... πρόσκληση και δεν τους πήγε ποτέ!

Ένοχη σιωπή αυτής της ΠΟΣ, για το ύψος των συντάξεων των σιδηροδρομικών που ΑΥΞΗΘΗΚΕ κατακόρυφα απο το 2015 και έπειτα.
Ένοχη σιωπή αυτής της ΠΟΣ, για το εφάπαξ που πετσόκοψε ο Νόμος Βρούτση και τώρα πληρώνονται οι συνάδελφοι στο ΑΚΕΡΑΙΟ.
Κουβέντα! Σιωπή! 
Είχαν μάθει αλλιώς και τώρα δεν ξέρουν τι να πουν.
Είχαν συνηθίσει να επιβιώνουν σε συνθήκες απαξίωσης για τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο και τώρα ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να διαχειριστούν τα νέα δεδομένα.
Είναι εμφανής πλέον η συνδικαλιστική - και όχι μόνο- ανικανότητα τους.
Και κυρίως αυτή ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ στα αποτελέσματα σε πολλά Σωματεία και αποτυπώθηκε και στις εκλογές για τον εκπρόσωπο εργαζομένων στον ΟΣΕ.

Τραγικοί - Μνημονιακό Νόμο τον ονόμασαν "Κατάκτηση" 

Ο ελάσσονας Παρασκευόπουλος και η παρέα της Κάνιγγος αναφέρουν ως 'κατάκτηση" των εργαζομένων τον εκπρόσωπο εργαζομένων στα Διοικητικά Συμβούλια, την ώρα που  με ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΝΟΜΟ των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ πλέον αυτός είναι ένας αντί για δύο που προβλεπόταν μέχρι το 2013! 
Αλλά όταν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ψηφίζουν μνημονιακούς Νόμους σε βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων , οι ελάσσονες συνδικαλιστές της ΠΟΣ, τους βαφτίζουν "κατακτήσεις", εκεί κατάντησαν την Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.
Και θυμήθηκε ο ελάσσονας Παρασκευόπουλος και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ που "αφαιρέθηκε" ο εκπρόσωπος εργαζομένων μετά την ιδιωτικοποίηση της.
ΞΕΧΑΣΕ όμως να βγάλει μια ανακοίνωση η παρέα του ελάσσονα της Κάννιγγος , για την υπογραφή διετούς ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ με αυξήσεις ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
Είτε γιατί ΔΕΝ αντέχει την σύγκριση, είτε γιατί το φυσάει ακόμα και δεν κρυώνει, είτε γιατί η παρέα του ελάσσονα γνωρίζει ότι το καλοκαίρι του 2018 ΟΔΗΓΗΣΕ την τεχνική βάση σε μονοετή ΣΣΕ, διευκολύνοντας την ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ στην ουσία, με ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ και ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΝΤΑΣ τους συναδέλφους.

Η σημερινή ανακοίνωση αποτελεί  την μεγαλύτερη απόδειξη του συνδικαλιστικού κατήφορου ΑΥΤΗΣ της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.
Τι άλλο θα ακούσουμε άραγε απο τον ελάσσονα Παρασκευόπουλο και την παρέα του, που βγάζει πλειοψηφικές ανακοινώσεις πίσω απο κλειστές πόρτες στην Κάνιγγος !

Γελάει ο κάθε υγιής σκεπτόμενος αναγνώστης και συνάδελφος με τα χάλια τους!

Καταγγέλλουν την "παρέμβαση" της Διοίκησης του ΟΣΕ, υπέρ υποψηφίου που θα είναι λιγότερο "ενοχλητικός" όπως αναφέρουν, ΧΩΡΙΣ να τον κατονομάζουν (ΚΙΟΤΗΔΕΣ ΟΛΚΗΣ)και στην ΑΚΡΙΒΩΣ προηγούμενη παράγραφο της ίδιας ανακοίνωσης, ο ΕΛΛΑΣΟΝΑΣ Πρόεδρος της  ΠΟΣ και η παρέα του, που  συνυπογράφει όλα  αυτά , αναφέρουν επί λέξη  ότι ΟΛΟΙ οι υποψήφοι ¨αυτά τα χρόνια προσπαθούν – άσχετα με τα πολιτικά τους πιστεύω ή σε ποια παράταξη ανήκουν - να αναδείξουν προβλήματα του σιδηροδρομικού γίγνεσθαι. "

Είτε έχει πάθει παράκρουση ο ελάσσονας Πρόεδρος αυτής της ΠΟΣ, είτε ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ τι γράφει και ευτελίζει την Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ΔΗΜΟΣΙΑ!

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου