Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Ανάλυση του χτεσινού αποτελέσματος : Eυθεία στήριξη της ΔΑΚΕ στον 2ο γύρο


Καθοριστική για το αποτέλεσμα του 2ου γύρου των εκλογών για τον εκπρόσωπο εργαζομένων στο ΔΣ του ΟΣΕ, υπήρξε η στήριξη της ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών στον
συνάδελφο Θανάση Λεβέντη.

Η ΔΑΚΕ απο το μεσημέρι της Δευτέρας και καθώς τα πράγματα είχαν "σφίξει" αρκετά αναγκάστηκε σε μια πρωτοφανή πραγματικά κίνηση, να πάρει θέση υπέρ του συναδέλφου Λεβέντη, αναδημοσιεύοντας απο επίσημους λογαριασμούς και τις 2 ανακοινώσεις του.
Ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης της υποψηφιότητας, όπως ξεκάθαρη στήριξη και στους 2 γύρους είχε ο συνάδελφος Λεβέντης και απο άλλες παρατάξεις (Ενότητα - ΡΙΚΣΙ) που καλούσαν δημόσια τους συναδέλφους να καταδικάσουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον υποψήφιο του Δικτύου Σιδηροδρομικών.
η ανοικτή στήριξη της ΔΑΚΕ στον
συνάδελφο Λεβέντη το μεσημέρι της Δευτέρας
Συγκρίνοντας τα αποτελέσματα του 2ου γύρου ωστόσο, διαφαίνεται η σημαντική πτώση στις δυνάμεις των παρατάξεων αυτών που δημόσια στήριξαν τον συνάδελφο Λεβέντη (που προέρχεται απο τον χώρο της ΠΑΣΚ).
Θυμίζουμε ότι το 2013 στο 2ο γύρο ,σε σύνολο 816 ψηφισάντων ο συνάδελφος Λεβέντης είχε λάβει 509 ψήφους και ο συνάδελφος Παπαγιανούλας (στηριζόμενος απο την ΔΑΚΕ) 307. Διαφορά 200 ψήφων.
Το χτεσινό αποτέλεσμα κατά την άποψη μας πιστοποιεί την αλλαγή στον συσχετισμό δυνάμεων στο συνδικάτο στον ΟΣΕ κάτι που φάνηκε απο την σημαντική κινητοποίηση για τις χτεσινές εκλογές καθώς τυχόν ήττα του συναδέλφου Λεβέντη θα αποτελούσε "καταστροφή" για τις δυνάμεις του χτες και ιδιαίτερα σε ένα χώρο (ΟΣΕ) όπου παραδοσιακά ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ αντλούν την μεγαλύτερη δυναμική τους.
Αυτή ήταν και η αιτία που ανάγκασε την ΔΑΚΕ, να τοποθετηθεί δημόσια υπέρ Λεβέντη , ακυρώνοντας στην ουσία την άποψη του υποψηφίου της στον 1ο γύρο "για την εκλογή του καλύτερου". Προφανώς για την ΔΑΚΕ, ο καλύτερος βρισκόταν στον χώρο της ΠΑΣΚ -και όχι τυχαία -καθώς  η συνεργασία των 2 παρατάξεων σε όλα τα επίπεδα είναι δεδομένη τα τελευταία χρόνια.
Τέλος, καμία ουσιαστική βοήθεια δεν προσέφερε στο συνάδελφο Μπούρα ο λεγόμενος "υπηρεσιακός μηχανισμός", όπως τουλάχιστο προσπάθησε να  πείσει ο συνάδελφος Λεβέντης και άλλες φωνές .
Άλλωστε στην έδρα του λεγόμενου "υπηρεσιακού μηχανισμού" δηλαδή τα γραφεία της Καρόλου, οι υποψήφιοι των ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ είχαν μαζί στον πρώτο γύρο 128  ψήφους  ενώ χτες ο συνάδελφος Λεβέντης, έλαβε 112 εξέλιξη που πιστοποιεί το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου.
 Ωστόσο, προβληματισμό προκάλεσε η "έκτακτη" ανακοίνωση του συναδέλφου Λεβέντη για τα "πτώματα" που βρίσκονται σε πτώση και   προσπάθησαν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα (σσ Διοίκηση ΟΣΕ).
Αφενός τα αποτελέσματα τόσο στον 1ο γύρο, όσο και στον 2ο ανά έδρα απέδειξαν ότι δεν υπήρξαν τέτοιου είδους μεθοδεύσεις, αφετέρου η επιροή του υπηρεσιακού μηχανισμό (ιδιαίτερα απο συνδικαλιστές σε θέση ευθύνης), φάνηκε σε περιφερειακή έδρα με 3 κορυφαίους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ σε επίπεδο ΠΟΣ να έχουν θέσεις κύριας ευθύνης και κάτω απο την επίβλεψη τους δεκάδες συναδέλφους και σε αυτήν την έδρα είδαμε τον εκπρόσωπο της ΠΑΣΚ να λαμβάνει τόσο στον 1ο όσο και στον 2ο γύρο "σταλινικό ποσοστό" άνω του 65% 

Προφανώς ήταν τυχαίο λέμε εμείς!
Ωστόσο, όταν εκπρόσωποι της ΠΑΣΚ μιλάνε για παρεμβάσεις του...υπηρεσιακού μηχανισμού, μάλλον οι εργαζόμενοι αναφωνούν "στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για το σχοινί", αφετέρου όταν μιλάνε για περιφορόμενα πτώματα, μάλλον προβληματίζουν όσους συναδέλφους τους στήριξαν τα προηγούμενα χρόνια (και ιδιαίτερα το 2010-2015) και ενώ είχαμε χάσει 50% απο τον μισθό μας -και πόσα ακόμα- και  καμία παρόμοια ανακοίνωση δεν υπήρξε για Διοίκηση στον σιδηρόδρομο απο εκπρόσωπο της ΠΑΣΚ (Ούτε καν την περίοδο των μετατάξεων).

Εμείς μετά την ανάλυση των αποτελεσμάτων,οφείλουμε να δώσουμε και πάλι τα συγχαρητήρια μας στον συνάδελφο Λεβέντη -οποιαδήποτε άλλη υποψηφιότητα από τον χώρο της ΠΑΣΚ ήταν κατά γενική παραδοχή καταδικασμένη σε ήττα -όπως και στην ΔΑΚΕ αφού η επιλογή της κέρδισε.
Οι εξελίξεις απο δω και στο εξής θα είναι άκρως ενδιαφέρουσες στο συνδικαλιστικό τοπίο καθώς έρχονται οι εκλογές στα παραδοσιακά Σωματεία που θα κρίνουν και την τελική δύναμη των παρατάξεων στο επερχόμενο συνέδριο της ΠΟΣ. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

1 σχόλιο:

  1. Επιβεβαίωση της στάσης Φώφης Γεννηματά. Είμαστε η ουρά της ΝΔ και το ευχαριστιόμαστε. Με κάποια ανταλλάγματα σαν αυτό. Και θα εκπροσωπεί τους εργαζόμενους του ΟΣΕ και για τα επόμενα χρόνια, ο εκπρόσωπος του κόμματος που διέλυσε το σιδηρόδρομο και έστειλε στα αρχαία μνημεία εξειδικευμένους σιδηροδρομικούς. Είναι μια συνεχής επιβράβευση των νεκροθαφτών του σιδηροδρόμου και τα στρατιωτάκια στοιχίζονται πίσω απ τον Στρατηγό που τους οδηγεί στον όλεθρο. Ευτυχώς που υπάρχει αυτός ο μπετοναρισμένος στρατός στους Δημόσιους Υπάλληλους και τους Αυτοδιοικητικούς και το ΚΙΝΑΛ ενδέχεται να περάσει το 3% στις επερχόμενες Εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή