Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Επιστολή της ΠΟΣ για το θέμα των απολύσεων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Στο πλαίσιο της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων μεταξύ άλλων εδώ και ενάμιση χρόνο ιδιωτικοποιήθηκε και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Παρά τις δεσμεύσεις για τη
διαγραφή των φερόμενων ως παράνομων κρατικών ενισχύσεων ύψους 750 εκατ.ευρώ το ανωτέρω ποσό μετακυλήθηκε και βαραίνει τον ΟΣΕ καθώς εγγράφεται στον Ισολογισμό του.
Όπως σας έχουμε ενημερώσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επωλήθη αντί τιμήματος 45 εκατ.ευρώ έχοντας στο ταμείο της 78 εκατ.ευρώ.
Το ποσό των 62 εκατ.ευρώ που έλαβε για ΥΓΟΣ μετά από καταγγελία της Π.Ο.Σ. βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση.
Η Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ) βρίσκεται στο τελικό στάδιο ιδιωτικοποίησης με αγοραστή την ΤΡΑΙΝΟΣΕ που λειτουργεί για λογαριασμό της Ferrovie.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος που ορίστηκε το 2016 στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την Κυβέρνηση, για να διασφαλίσει τα συμφέροντα του Δημοσίου, χωρίς ενδοιασμό συνεχίζει να εκπροσωπεί τα συμφέροντα της ιδιωτικής πλέον ΤΡΑΙΝΟΣΕ μέχρι σήμερον, τα οποία φαίνεται, ότι "επιβάλλουν" την απόλυση οκτώ (8) εργαζομένων χωρίς να τηρηθούν ούτε καν οι νόμιμες διαδικασίες.
Στη χώρα μας για την ενοχή ή την αθώωση ενός πολίτη μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να αποφανθεί. Ωστόσο, η διορισμένη Διοίκηση θεωρεί ότι η οποιαδήποτε κατηγορία συνιστά ταυτόχρονα και ενοχή, γεγονός που ενισχύει τον κίνδυνο να επεκταθεί στο μέλλον δικαίως ή αδίκως σε όποιον εργαζόμενο δεν τελεί υπό την εύνοιά της. Ενώ οι νέοι ιδιοκτήτες παριστάνουν τον ανήξερο αγνοώντας δήθεν τις ενέργειες της Διοίκησης. 

Για τους ανωτέρω λόγους, ζητάμε άμεσα την παρέμβασή σας καθώς θεωρούμε ότι δεν πρέπει οι εργαζόμενοι να απολύονται έως ότου αποφανθεί η Δικαιοσύνη.
Επιθυμούμε μία συνάντηση μαζί σας προκειμένου να δοθούν περαιτέρω διευκρινήσεις. -






      Ο Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας 


           ΠΑΝ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ              ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου