Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Έχουν "ιδεολογικές" διαφορές ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ;;;; Πλάκα μας κάνετε έτσι δεν είναι ;

Δεν ξέρουμε αν ο γιαλός είναι στραβός ή αν στραβά αρμενίζει το καράβι των ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ, αλλά θεωρούμε δεδομένο ότι τα αμπάρια μπάζουν νερά. 

Διαβάζοντας την επιστολή του συναδέλφου Λεβέντη το μόνο ουσιαστικό που  κρατάμε 


είναι η αναφορά του σε διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες των ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ!
Αλήθεια τώρα συνάδελφοι 
Σήμερα ποιες είναι οι διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες των 2 παρατάξεων; 
Και πως μπορεί να μιλά κανείς για ιδεολογικές διαφορές όταν η μια παράταξη ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ την ανακοίνωση υποψηφίου της άλλης (όπως έκανε η ΔΑΚΕ για την υποψηφιότητα Λεβέντη) στηρίζοντας τον ανοιχτά σε εκλογική διαδικασία, μη τηρώντας κάν τα προσχήματα!


Εμείς ως "ιντερνετικοί αναλυτές" έχουμε πλέον στο -πλούσιο- αρχείο μας, ανακοίνωση του συναδέλφου Λεβέντη κάτω απο το λογότυπο της ΔΑΚΕ!
Και φυσικά ο φίλος Θανάσης, μπορεί να ισχυριστεί ότι η ΔΑΚΕ πήρε μόνη της την πρωτοβουλία, όπως αντίστοιχα κάποιος άλλος μπορεί να ισχυριστεί ότι η Διοίκηση του ΟΣΕ δεν παρενέβη ποτέ στις εκλογές των εργαζομένων...
Είναι θέμα οπτικής.
Ωστόσο αυτό που ΕΙΔΑΝ με τα μάτια τους οι συνάδελφοι είναι η ανακοίνωση του συναδέλφου Λεβέντη με το λογότυπο της ΔΑΚΕ.
Και όσο και να προσπαθεί κάποιος να πείσει για το αντίθετο, οι συνάδελφοι σιδηροδρομικοί και καλά βλέπουν και γνωρίζουν πολύ καλά ότι καμία ιδεολογική διαφορά δεν υπάρχει σήμερα μεταξύ των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ.
Αντίθετα έχουν ένα κοινό στόχο και αυτό είναι πλέον ξεκάθαρο.
Να περιορίσουν την δυναμική του Δικτύου Σιδηροδρομικών, που ενοχλεί αφάνταστα το συνδικαλιστικό κατεστημένο στον σιδηρόδρομο.

Η συνεργασία που βγάζει μάτι!
Φάνηκε στις εκλογές για τον εκπρόσωπο εργαζομένων, φαίνεται σε πολλά Σωματεία όπου  ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ κατεβάζουν κοινό ψηφοδέλτιο, φάνηκε στο συνέδριο της ΠΟΣ το 2016.

Αγκαζέ ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ χρόνια τώρα.
Όπως και στην φωτογραφία που δημοσιεύουμε με την λεζάντα "Όποιον και αν ψηφίζεις παίρνεις και  τον άλλο δώρο!"

Και όταν στριμωχτούν - και πλέον οι δυνάμεις των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ- έχουν υποστεί σημαντική καθίζηση στον σιδηρόδρομο, δεν κρατάνε πλέον ούτε τα προσχήματα!
Και εννοούμε αυτό που μένει στην ιστορία του σιδηροδρομικού συνδικάτου ως αποκαλυπτήριο της ΚΟΙΝΗΣ ιδεολογικής αφετηρίας των ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου