Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

ΟΣΕ: Αλλάζει εικόνα στους σταθμούς με πρώτο μέλημα την καθαριότητα

Από τους σταθμούς ξεκινά η αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΟΣΕ προς τους επιβάτες δίνοντας προτεραιότητα στην καθαριότητα των σιδηροδρομικών σταθμών.
Ο Οργανισμός με απόφασή του που δημοσιεύτηκε
στο Διαύγεια ενέκρινε την αύξηση της δαπάνης για υπηρεσίες καθαρισμού προκειμένου οι επιβάτες να απολαμβάνουν την αναμονή τους χωρίς δυσοσμίες και αντιαισθητικές εικόνες σκουπιδιών.
Αν και οι σταθμοί καθαρίζονται καθημερινά, τόνοι σκόνης και καυσαερίων έχουν επικαθίσει εδώ και χρόνια σε διάφορες επιφάνειες, οι γραμμές είναι γεμάτες με σκουπίδια, γκράφιτι καλύπτουν τους περισσότερους τοίχους και γενικότερα η εικόνα στους σταθμούς όλου του δικτύου δεν είναι αθόλου ελκυστική.
Έτσι ο ΟΣΕ ενέκρινε την αύξηση του κόστους της σύμβασης 7209/16.06.2016 που περιλαμβάνει το έργο «παροχή υπηρεσιών καθαρισμού στεγασμένων και υπαίθριων χώρων των σταθμών του σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ».
Με την υπ΄ αριθμ. 9033580/12.0.2019 απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕ εγκρίθηκε η αύξηση του κόστους της σύμβασης 7209/16.06.2016 που περιλαμβάνει το έργο «παροχή υπηρεσιών καθαρισμού στεγασμένων και υπαίθριων χώρων των σταθμών του σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ» .
Η επιπλέον δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 21.446,57 ευρώ ανά μήνα, φτάνοντας τη συνολική δαπάνη για υπηρεσίες καθαρισμού σε 229.494,46 ευρώ ανά μήνα.
Η συνολική δίμηνη δαπάνη ανέρχεται πλέον σε 458.998,92 ευρώ χωρίς ΦΠΑ και 569.146,26 με ΦΠΑ 24%.
Η ανωτέρω δαπάνη βαρύνει τον Τακτικό Προϋπολογισμό του ΟΣΕ έτους 2019.

 Μαρία Μόσχου - www.movenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου