Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Γιάννης Γρίβας : ΣΣΕ και τι να κάνουμε αν υπάρξει νέα κωλυσιεργία απο την πλειοψηφία της ΠΟΣ

Συναδέλφισες, Συνάδελφοι 

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο πως στο ζενίθ του Σ.Κ. έγκειται η υπογραφή της Σ.Σ.Ε. Αυτή οφείλει να εμπεριέχει το θεσμικό μέρος ώστε να κατοχυρώνει την εξασφάλιση της ασφάλειας των
εργασιακών συνθηκών και να τις προαγάγει, στο κοινωνικό πεδίο στο οποίο να περιγράφονται τα επιδόματα , ώστε να ανταποκρίνονται στις κοινωνικές ανάγκες των εργαζομένων. 
Στον οικονομικό τομέα  να προαγάγονται οι  οικονομικές συνθήκες που να εξασφαλίζουν στους εργαζόμενους  βιοτικό επίπεδο ανταποκρίσιμο  στις οικονομικές ανάγκες, βασιζόμενο στη  εφεκτικότητα αναγνωρίζοντας τις επικρατούσες κοινωνικές συνθήκες και τα θεσμικά πλαίσια ,και όχι να διαφωνούμε για να διαφωνούμε. 
Όμως η μέχρι σήμερα τακτική της πλειοψηφίας της ΠΟΣ(ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) αποδεικνύεται  πως είναι ανεπαρκέστατη των συνθηκών γιατί πρώτον αφήνει τους εργαζόμενους  σιδηροδρομικούς ανενημέρωτους και δεύτερον το μόνο  που την ενδιαφέρει  είναι  να κατηγορεί άλλους , χωρίς να δίνει πειστικές απαντήσεις για την μη υπογραφή της ΣΣΕ εδώ και πέντε μήνες, που έχει ολέθρια αποτελέσματα για όλους μας. 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ την πλειοψηφία της ΠΟΣ(ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) γιατί η λογική και η νοοτροπία της, παίζει πολιτικά παιχνίδια που είναι πανομοιότυπα στο πολιτικό πεδίο με τις κομματικές ίντριγκες, ραδιουργίες . Σε  αυτή την φάση προσδιορίζουν την αντίληψη  τους για τα νέα δεδομένα. 
Εμένα δεν με ενδιαφέρουν τα πολιτικά παιχνίδια αφού πρωτεύων είναι η κάλυψη των συναδέλφων σιδηροδρομικών και η καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου τους. 
Για αυτό λοιπόν θα προτείνω στους ΣΤΑΘΜΑΡΧΕΣ, εάν μέσα σε ένα εφικτό χρονικό διάστημα δεν υπογράψει την ΣΣΕ , να υπογράψουν μόνοι τους ΣΣΕ. Αφού η πλειοψηφία της ΠΟΣ(ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ)  δεν ενδιαφέρεται  για τους εργαζομένους αλλά έχει ως στόχο την στρατηγική της διάλυσης του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου του σιδηροδρομικού κινήματος. Κατόπιν θα κατηγορεί η πλειοψηφία ,ως συνήθως, άλλους για την διάλυση της, σας εφιστώ την προσοχή σας και σας καθιστώ υπεύθυνους μέσα στην ανευθυνότητα  σας για ότι ήθελε συμβεί στο  μέλλον για το ΣΚ στο σιδηρόδρομο!.....

                                                                      ΑΘΗΝΑ 10/02/2019
                                                                        ΓΡΙΒΑΣ Ν.ΙΩΑΝΝΗΣ
                                                                             ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου