Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Ανακοίνωση απο Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση Σταθμαρχών

"Ίση μεταχείριση στην εργασία" 
Συναδέλφισσες συνάδελφοι
Οι εργαζόμενοι έχουν αφεθεί σκοπίμως να αλληλοσκοτώνονται μεταξύ τους για να βρίσκουν έδαφος οι κομματικοί ρυθμιστές, ως ενεργούμενα
της εργοδοσίας,  με τους "φέροντες το νέο" να αναβιώνουν πρακτικές που νομίζαμε πως είχαν εκλείψει.
       Στον σιδηρόδρομο και ειδικότερα στον κλάδο Σταθμαρχών, η έλλειψη προσωπικού έχει εργαλειοποιηθεί και πάνω στην αποδυναμωμένη εργατική συνείδηση που πολτοποιήθηκε από την συριζαία αριστερά που ήρθε ως θεραπαινίδα του νεοφιλελευθερισμού, ξηλώνονται κατακτήσεις αιώνων από αλλοτριωμένα κέντρα συνδικαλισμού και παραδιοίκησης.
       Κι όπως κάθε αλλοτριωμένο από την εξουσία σύστημα, δεν ενδιαφέρεται για τον παράγοντα άνθρωπο καθώς οι ιδέες του πηγάζουν από παρηκμασμένες ομάδες κοινών και οργανωμένων συμφερόντων που σκοπό έχουν τον έλεγχο των εναπομεινάντων εργαζομένων για την κομματική τους επιβίωση. 
      Σύστημα το οποίο, λόγω έλλειψης ιδεολογικού προσανατολισμού, επενδύει στην συγκέντρωση κομματικής ισχύος μέσα από την δημιουργία διαταραγμένων σχέσεων μεταξύ των εργαζομένων. (κατάργηση αρχαιότητας, υπονόμευση εμπειρίας, διαχωρισμοί)
     Συνάδελφοι, το προεδρείο της ΠΕΣΟΣΕ  και τα μέλη του συνδυασμού της ΔΑΣΣ, ενώ είναι ενήμεροι για τα όσα καθημερινά διαδραματίζονται στον κλάδο, παρά τις καταγγελίες και τις διαμαρτυρίες των θιγόμενων προς τους υπεύθυνους έκδοσης προγραμμάτων εργασίας του προσωπικού και ενώ οι συνάδελφοι βιώνουν τις παρενέργειες στο πεδίο των συνθηκών εργασίας, δεν έχει προβεί σε καμία παρέμβαση.  
   Όπως δεν έκανε για την βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας, την πιστοποίηση του προσωπικού στην ηλεκτροκίνηση η οποία έχει λήξει για πολλούς συναδέλφους, τον μη προγραμματισμό και χορήγησης κανονικών αδειών και αναπαύσεων όπως επίσης σιώπησε για την παντελή έλλειψη προσωπικού σε τμήματα, τομείς και σταθμούς της ΔΚ.
      Όπως αδιαφόρησε για τον απαράδεκτο τρόπο εκπαίδευσης των νέων συναδέλφων αφήνοντάς τους εκτεθειμένους, φρόντισε όμως παραπληροφορώντας τους να τους στρέψει  εναντίων των μελών του συνδυασμού μας που αντέδρασαν!



    Επενδύει στον διχασμό και διαχωρισμό των εργαζομένων, προτείνοντας  οικονομικές κλίμακες στην Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με τις οποίες αδικούνται και αποκλείονται σταθμοί και θέσεις εργασίας (οθόνες-γραφεία) παρά το ότι όλοι οι σταθμάρχες συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία της κυκλοφορίας.
        Σε πλήρη συνταύτιση με το νέο αριστερό μοντέλο εργασίας 366 ημερών  εργασίας, με πληρωμή αναπαύσεων αντί διεκδικήσεων και επαναφοράς επιδομάτων της ειδικότητάς μας, (Αυξημένης Ευθύνης) μαζί με τα υπόλοιπα  μέλη της ΔΑΣΣ που την τελευταία επταετία αυτοαποκαλούνται αριστεροί, αρέσκονται στο να περιφέρουν σε κάθε δημόσια ανακοίνωση το ποσοστό της εκλογικής τους νίκης  (72,8%) ως λάφυρο και σκήπτρο εξουσίας, σαν να λένε στους εργαζόμενους: σιωπήστε!
     Από το προεδρείο και την ΔΑΣΣ επικρατεί εκκωφαντική σιωπή και ο μόνος θόρυβος που ακούγεται είναι από τα παλαμάκια προς την εργοδοσία.
       Συνάδελφοι, επειδή τα φαινόμενα άνισης μεταχείρισης, οι διακρίσεις και οι ειδικές μεταχειρίσεις έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, ενημερώνουμε διαμηνύοντας τα κάτωθι.
        Η εφαρμογή της ίσης μεταχείρισης στην εργασία χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς είναι κατάκτηση αιματηρών αγώνων ενάντια στην ανθρώπινη εκμετάλλευση, έχει ενταχθεί στο Σύνταγμα και δεν τελεί υπό διαπραγμάτευση.
       Το Σύνταγμα ορίζει ότι «οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου» (άρθρο 4 παράγρ.1)  και με ειδικές διατάξεις  ορίζει ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και ίσες υποχρεώσεις (άρθρο 4, παράγρ.2) και ότι όλοι οι εργαζόμενοι δικαιούνται ίση αμοιβή για ίσης αξίας εργασία (άρθρο 22, παράγρ 1).
       Η αρχή της ίσης μεταχείρισης απαγορεύει τον αυθαίρετο αποκλεισμό ενός ή περισσότερων εργαζομένων με κριτήρια που δεν είναι αντικειμενικά και τον υποχρεώνει για ίση μεταχείριση των απασχολούμενων μισθωτών του, στις αποδοχές (μισθός, επιδόματα), τις προαγωγές, την υγιεινή εργασίας, εφ’ όσων παρέχουν την ίδια εργασία κάτω από τους ίδιους όρους και τις ίδιες συνθήκες.
       Επιφυλασσόμενοι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας  δεν θα ανεχτούμε εφεξής καμία διάκριση για κανέναν συνάδελφο, απαιτούμε την εφαρμογή του νόμου και αξιώνουμε στα μηνιαία προγράμματα εργασίας να υπάρχει ακριβής και σαφή αποτύπωση εργασίας,  η οποία στην ίδια και όμοια θέση, πέραν των άλλων θα παράγει το  ίδιο οικονομικό αποτέλεσμα.


ΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ  ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου