Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Ανοικτή Επιστολή Θανάση Λεβέντη , υποψηφίου εκπροσώπου εργαζομένων στο ΔΣ του ΟΣΕ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη μαζική συμμετοχή σας στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη εκπροσώπου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΕ.
Τα υψηλά ποσοστά συμμετοχής δείχνουν
τη σπουδαιότητα της διαδικασίας και την αναγκαιότητα εκπροσώπησής μας στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.
Η εκλογή μου στην πρώτη θέση της προτίμησης των συναδέλφων, κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών, αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα.
Επέλεξα, πριν την πρώτη ψηφοφορία, το δρόμο της προσωπικής επαφής επισκεπτόμενος σχεδόν όλους τους χώρους εργασίας. 
Επέλεξα το δρόμο του ουσιαστικού διαλόγου με τους συναδέλφους και όχι την απρόσωπη social μιντιακή επικοινωνία που αρκετές φορές στηρίζεται σε ανακρίβειες εξυπηρετώντας άλλου είδους σκοπιμότητες. 
Άλλωστε και κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο Δ.Σ. για όλα τα θέματα είχα συνεργασία με το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα (Π.Ο.Σ. – Σωματεία) με τους επιστημονικούς φορείς του χώρου και με τους συναδέλφους. 
Υποχρέωση και επιλογή μου ήταν να υπηρετήσω τα συμφέροντα των Σιδηροδρομικών και του Οργανισμού χωρίς σκοπιμότητες, μέσα από ένα γόνιμο διάλογο, με θέσεις και προτάσεις.
Επέλεξα να είμαι χρήσιμος στους συναδέλφους μου και όχι αρεστός σε πρόσκαιρες εξουσίες.
Θέλω να θυμίσω σε όλους μας, κεντρικά ζητήματα, που απασχόλησαν το χώρο και την εργασία μας:
Την αποτροπή της εφαρμογής των ΣΔΙΤ που εισηγήθηκε η Διοίκηση Αποστολόπουλου – Πετράκη (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ).
Τη συμμετοχή μου σε συνεργασία με την Π.Ο.Σ., τα Σωματεία, τους επιστημονικούς φορείς και συναδέλφους στη διαμόρφωση του Επιχειρησιακού Σχεδίου που ψήφισα, γιατί είναι σε θετική κατεύθυνση.
Την καταψήφιση της εισήγησης Αποστολόπουλου – Πετράκη για κάλυψη θέσεων ευθύνης από πρόσωπα εκτός ΟΣΕ (περίπτωση Διεύθυνσης Εκπαίδευσης – καθηγητή κ.Λυμπέρη).
Την υποστήριξη των συναδέλφων που εκδίωξε – υποβάθμισε – συκοφάντησε παράνομα η Διοίκηση Αποστολόπουλου – Πετράκη και οι οποίοι συνάδελφοι δικαιώθηκαν στα Δικαστήρια.
Την καταψήφιση του Κανονισμού Κυκλοφορίας που εισηγήθηκαν οι κ.κ. Κακουλάκης – Θεοχάρης (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) που αφαιρεί ουσιαστικές δραστηριότητες από τον Οργανισμό (επισκέπτες). 
Την καταψήφιση του Οργανογράμματος – «αλαλούμ» Πετράκη – Αποστολόπουλου που ακόμη και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου που τους διόρισε, το απέρριψε.
Την καταψήφιση του προτεινόμενου Οργανογράμματος των κ.κ. Κακουλάκη – Θεοχάρη, που τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι ο συγκεντρωτισμός με συγχώνευση διευθύνσεων, η κατάργηση κάθε έννοιας εκπαιδευτικής βαθμίδας κ.λ.π., το οποίο αν το εφαρμόσουν θα προκαλέσει και στοιχεία αδιαφάνειας και παραγωγικής δυσλειτουργίας του Οργανισμού. 

Κύριοι της Διοίκησης και συνάδελφοι που την υποστηρίζετε, το Οργανόγραμμα μιας εταιρείας είναι το εργαλείο υποστήριξης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος και όχι πλιάτσικο για ταξίματα θέσεων και εκλογικές διευθετήσεις.
Αν θέλατε ένα Οργανόγραμμα που να υπηρετεί τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Δημόσιου ΟΣΕ, θα παίρνατε υπόψη σας όχι μόνο τις δικές μου προτάσεις αλλά και τις θέσεις της Π.Ο.Σ., των Σωματείων, των Επιστημονικών Συλλόγων του χώρου καθώς και δεκάδων εργαζομένων με πολυετή εμπειρία στον ΟΣΕ.
Ο Σιδηρόδρομος κύριοι της Διοίκησης και της Κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ), έχει ανάγκη από καθαρούς στόχους που εξυπηρετούν τον δημόσιο ΟΣΕ και το δημόσιο συμφέρον, προσλήψεις σε κρίσιμες ειδικότητες, αξιοποίηση με αξιοκρατία όλου του προσωπικού και κανονιστικό δίκαιο που θα προάγει τη διαφάνεια παντού. 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Σας καλώ όλους την ΤΡΙΤΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019 με την ψήφο σας να αποφασίσετε αν θέλετε στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΕ να ακούγεται η φωνή των συνδικάτων και η δική σας φωνή. 
Σας ζητώ με την ψήφο σας στο πρόσωπό μου, να συνεχίσουμε αυτή τη συλλογική προσπάθεια για ένα ΣΥΓΧΡΟΝΟ, ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ που θα τον υπηρετούν επαγγελματίες Σιδηροδρομικοί με αξιοκρατία και αξιοπρέπεια.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΣΕ
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ
Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ
Υποψήφιος εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. του 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου