Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Ανακοίνωση ΠΟΣ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ οι εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπου των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΕ όπως ορίζει ο νόμος 3965/2011.

Διεξήχθησαν οι εκλογές σε οκτώ τοπικά εκλογικά τμήματα με τη συμμετοχή πολλών εργαζομένων. Δεν παρατηρήθηκε κανένα πρόβλημα κατά την εκλογική διαδικασία, καθώς το μέλημα όλων με τη συμμετοχή μας ήταν να διατηρήσουμε το δικαίωμα της εκπροσώπησης των εργαζομένων στο ΔΣ του ΟΣΕ, μια θέση που αποτελεί κατάκτηση του συνδικαλιστικού κινήματος. Είναι κάτι που μας αφαιρέθηκε – όπως γνωρίζετε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ – αμέσως μόλις η εταιρεία ιδιωτικοποιήθηκε.
Στον α’ γύρο στην εκλογική διαδικασία συμμετείχαν οι συνάδελφοι: Λεβέντης Αθανάσιος, Μπούρας Ανδρέας και Χρυσικός Στέλιος. Συνάδελφοι που όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούν – άσχετα με τα πολιτικά τους πιστεύω ή σε ποια παράταξη ανήκουν - να αναδείξουν προβλήματα του σιδηροδρομικού γίγνεσθαι. 
Ακολούθησε β’ γύρος μεταξύ των συναδέλφων: Λεβέντη και Μπούρα. Το αποτέλεσμα της κάλπης ανέδειξε πλειοψηφών το συνάδελφο ΛΕΒΕΝΤΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟ.

Μοναδική παραφωνία ήταν η εμπλοκή του κ.Θεοχάρη και του κ.Κακουλάκη στην εκλογική διαδικασία καθώς προσπάθησαν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα, υπέρ του υποψήφιου που αυτοί θεωρούσαν ότι θα ήταν λιγότερο ενοχλητικός.
Τους απαντάμε ότι πλανώνται, εάν νομίζουν ότι όποιος εργαζόμενος εκλεγεί στο Δ.Σ. θα υπηρετήσει την εκάστοτε περαστική, διορισμένη Διοίκηση. 
Οι Διοικήσεις έρχονται και παρέρχονται. 
Οι εργαζόμενοι παραμένουν και αγωνίζονται. 

Μέλημα όλων μας, και του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος αλλά και όλων των Σιδηροδρομικών είναι να παλέψουμε για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας γιατί τίποτε δεν μας έχει χαριστεί. Σε αυτό είμαστε και θα είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου