Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

ΤΡΑΙΝΟΣΕ : Ενημέρωση για ασφαλιστήριο συμβόλαιο - Κινητή τηλεφωνία


Πολλοί συνάδελφοι επικοινώνησαν  μαζί μας μετά την πληρωμή της τελευταίας μισθοδοσίας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ζητώντας ενημέρωση για 
τις κρατήσεις που έγιναν γύρω από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο αλλά και για το θέμα της κινητής τηλεφωνίας που εξοφλούνταν μέσω του Συνεταιρισμού.


Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο

Όπως έχει γίνει γνωστό, με την νέα επιχειρησιακή ΣΣΕ συμφωνήθηκε η κάλυψη του ιδιωτικού ασφαλιστηρίου υγείας να γίνεται 100% απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τους εργαζόμενους.
Κατά συνέπεια, όσοι δεν ήταν ασφαλισμένοι στο συμβόλαιο που υπήρχε πριν ΔΕΝ είδαν καμία κράτηση στην μισθοδοσία τους, παρά μόνο αυτή που αφορούσε τα προστατευόμενα μέλη (και φυσικά μόνο αν είχαν δηλώσει μέλη που ήθελαν να εντάξουν σε αυτό).
Έτσι  ένας εργαζόμενος  που ΔΕΝ συμμετείχε προηγουμένως (πριν την ΣΣΕ) στο ασφαλιστήριο και δήλωσε τον Δεκέμβριο ότι θέλει να εντάξει σε αυτό  την σύζυγο και τα παιδιά του, θα είδε στο εξοφλητικό του κρατήσεις ύψους 60 Ευρώ. (30 Ευρώ για τον Δεκέμβριο και 30  Ευρώ τον Γενάρη, όσο δηλαδή το κόστος για τα προστατευόμενα μέλη). Αντίστοιχα αν το δήλωσε το Γενάρη θα δεί κρατήσεις ύψους 30 Ευρώ μόνο.
Εργαζόμενος που συμμετείχε στο ασφαλιστήριο και είχε δηλώσει και προστατευόμενα μέλη, είδε κρατήσεις 124 Ευρώ περίπου και αυτό γιατί κρατήθηκαν 3 μήνες για τα προστατευόμενα μέλη (Νοέμβριος, Δεκέμβριος 2018, Ιανουάριος 2019, -30*3) και η προσωπική του συνδρομή ΜΟΝΟ για τον μήνα Νοέμβριο 2018. Αυτό συνέβη (προσωπική συνδρομή) γιατί το προηγούμενο ασφαλιστήριο έληγε στις 30 Νοεμβρίου 2018 και μέχρι τότε καλυπτόταν απο τους ήδη ασφαλισμένους.
Αντίστοιχα εργαζόμενος χωρίς προστατευόμενα μέλη, που συμμετείχε στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο πριν την ΣΣΕ θα είδε κρατήσεις μόνο 34 Ευρώ καθώς ο Δεκέμβριος 2018 και ο Γενάρης  2019 καλύπτονται πλέον κατά 100% απο την ΣΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Σημειώνουμε ότι το ασφαλιστήριο συμβόλαιο και οι κρατήσεις που γίνονταν υπέρ αυτού με το παλιό τρόπο μισθοδοσίας , αφορούσαν, τις συνδρομές 2 προηγουμένων μηνών. (πχ με το εξοφλητικό Δεκεμβρίου 2018, εξοφλήθηκαν οι οφειλόμενες συνδρομές Οκτωβρίου). Για αυτό το λόγο άλλωστε κρατήθηκαν 3 μήνες για τα προστατευόμενα μέλη σε όσους συμμετείχαν στο ασφαλιστήριο πριν την ΣΣΕ( Νοέμβριος- Δεκέμβριος - Ιανουάριος).

Απο δω και στο εξής η κράτηση που θα γίνεται απο την μισθοδοσία θα αφορά την δόση του τρέχοντος μήνα και φυσικά μόνο για τα προστατευόμενα μέλη (εφόσον οι συνάδελφοι τα έχουν εντάξει στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο) καθώς οι εργαζόμενοι καλύπτονται στο 100% απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ βάση του όρου της νέας επιχειρησιακής ΣΣΕ.

Κινητή τηλεφωνία μέσω ΣΥΝΠΕ

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημέρωσε ότι πλέον δεν θα παρακρατεί τους λσμους κινητής τηλεφωνίας που έχουν οι εργαζόμενοι μέσω του Συνεταιρισμού, καθώς δεν υπάρχει καμία σύμβαση μεταξύ της Εταιρείας και του Συνεταιρισμού για το θέμα αυτό.
Ο Συνεταιρισμός, ενημέρωσε με sms την Παρασκευή όσους έχουν λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας, ότι μπορούν να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του, ή μέσω email για να πληροφορηθούν την νέα διαδικασία.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημέρωσε την Παρασκευή τα Σωματεία ότι έχει συνάψει συμφωνία με την Vodafone και το επόμενο διάστημα θα κοινοποιηθούν στους εργαζόμενους προγράμματα προκειμένου όσοι επιθυμούν να μεταφέρουν τις προσωπικές τους γραμμές σε αυτά και η κράτηση των λσμων να γίνεται μέσω της μισθοδοσίας.
Παράλληλα η ενημέρωση που έχουμε αναφέρει ότι πρόθεση της εταιρείας είναι εταιρικά κινητά τηλέφωνα με δωρεάν προγράμματα,να δοθούν σε όλους τους εργαζόμενους το επόμενο διάστημα.

Το στέκι της έλξης έγκυρα και έγκαιρα θα ενημερώσει τους συναδέλφους για όλες τις εξελίξεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου