Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Απο τις μετατάξεις (ΠΑΣΟΚ-2010), στην εργασιακή εφεδρεία του 2012 (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ). στην επιστροφή των μεταταχθέντων και την ένοχη σιωπή της πλειοψηφίας της ΠΟΣ

Όποιος ξεχνά την ιστορία είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει.
Η ένοχη σιωπή της πλειοψηφίας της ΠΟΣ, στο θέμα της
χτεσινής απόφασης του ΔΣ του ΟΣΕ, για την επιστροφή των εκδιωχθέντων-μεταταχθέντων του εγκληματικού Νόμου Ρέππα το 2010, μας αναγκάζει να υπενθυμίσουμε στους συναδέλφους, αυτά τα οποία οι παρατάξεις ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ με την ένοχη σιωπή τους τους τελευταίους μήνες, θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε.
Υπό την ηγεσία του ελάσσονα Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (που στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ απέδειξε ότι είναι πολύ λίγος για την θέση αυτή, αναφερόμενος στην δευτερολογία του σε ...γεύματα σε ψαροταβέρνες και καφέδες στου Ψυρρή), κυριαρχεί η φίμωση κάθε διαφορετικής άποψης και η ΈΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ για όσα σημαντικά συμβαίνουν προς όφελος των σιδηροδρομικών.

Οι ίδιοι συνδικαλιστές που το 2010 δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν τις μετατάξεις (αν και..έπεσαν  στην φωτιά), οι ίδιοι άνθρωπο που το 2012 έβλεπαν συναδέλφους που ζήσαν μαζί μια ολόκληρη ζωή να τίθενται σε καθεστώς ....εργασιακής εφεδρείας και απλά παρατηρούσαν τα γεγονότα, μην τυχόν και προκαλέσουν ζημιά στους πολιτικούς τους φορείς, σήμερα αρνούνται να βγάλουν μια ανακοίνωση για να χαιρετήσει το συνδικάτο μας την επιστροφή των μεταταχθέντων στον ΟΣΕ.

Στους εκπροσώπους των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ λοιπόν και σε όλο τον σιδηροδρομικό κόσμο, υπενθυμίζουμε τι ακριβώς θέλουν να ξαναζήσουμε όλοι εμείς για να περνά καλά η παρεούλα της Κάννιγγος.

Μετατάξεις και όπως βλέπετε στην φωτογραφία που δημοσιεύουμε εργασιακή εφεδρεία το 2012.
Με την συν ευθύνη των παρατάξεων ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ που στηρίζουν συνειδητά τους πολιτικούς φορείς που έκαναν αυτές τις πράξεις.
Αυτούς τους πολιτικούς φορείς που ονόμασαν την εργασία-απασχόληση, αυτούς τους πολιτικούς οργανισμούς που μετέταξαν χιλιάδες σιδηροδρομικούς και έθεσαν σε εργασιακή εφεδρεία εκατοντάδες.
ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών αρνούνται να αναγνωρίσουν τα θετικά - λίγα ή πολλά, αυτό δεν έχει σημασία- που έγιναν τα τελευταία 5 χρόνια γιατί επιθυμούν διακαώς να επανέλθουν στο προσκήνιο και σε θέση εξουσίας.

Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να θυμίσουμε στους συναδέλφους σήμερα τι ζήσαμε το 2012 με την εργασιακή εφεδρεία και συνολικά την περίοδο 2010-2014.
Γιατί είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι όποιος ξεχνά το παρελθόν, είναι καταδικασμένος να  το ξαναζήσει.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Υ.Γ. Ευχαριστούμε τον συνάδελφο που μας κοινοποίησε την απόφαση αυτή για να θυμίσει στους σιδηροδρομικούς, αυτά που κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν να ξεχάσουμε. Νοιώθουν ενοχές ορισμένοι απο την παρέα της Κάννιγγος και προσπαθούν να κρυφτούν, αλλά ο σιδηροδρομικός κόσμος ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου