Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

Π.Ε.Π.Ε. Ενημέρωσε την ALE για τους επαχθείς όρους εργασίας των σταθμαρχών/κλειδούχων στον ΟΣΕ

 Παρέμβαση του Σωματείου των Μηχανοδηγών για τους επαχθείς όρους εργασίας των σταθμαρχών και κλειδούχων στον ΟΣΕ (υπερεργασία - μη χορήγηση καλοκαιρινής άδειας) . 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Π.Ε.Π.Ε. ζήτησε  να μεταφερθεί το θέμα τόσο στις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνάντηση που θα έχει στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σωματείων Μηχανοδηγών, όσο και στην ETF,  ζητώντας να
υπάρχουν συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα και μονιμότητα για τους νέους συναδέλφους καθώς εργάζονται σε κρίσιμες θέσεις. 
Επίσης οι μηχανοδηγοί θέτουν και το ζήτημα της αστικής ευθύνης. 

4 σχόλια:

  1. Εσύ με ποιο δικαίωμα εκπροσωπείς τους σταθμαρχες οι μηχανοδηγοι δουλεύουν σε ιδιωτική εταιρεία οι σταθμαρχες δουλεύουν για το δημόσιο με διαφορετικό μισθολόγιο και κανονισμούς για μαζεψου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να παρέμβετε και για τον τρόπο επιλογής εδρών. Σε άλλους μας έχει βγει το λάδι στο πήγαινε-έλα και άλλοι απο την πρώτη μέρα σπίτι τους ή τηλεδιοίκηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η σύμβαση που υπογράφηκε ήταν ξεκάθαρη. Οι συμβασιούχοι συνάδελφοι εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες, και παρέχουν υπηρεσίες στον εργοδότη, οσε, με μηνιαίο σταθερό μισθολόγιο. Τα πράγματα περί αδειών ήταν ξεκάθαρα εξ αρχής και όλοι οι συνάδελφοι ΔΕΧΤΗΚΑΝ, υπέγραψαν, ΚΑΙ ΞΑΝΑΥΠΕΓΡΑΨΑΝ (ανανέωσαν) την σύμβαση τους. Μην προσπαθείς να τους «υπερασπιστείς», ήταν επιλογή όλων. Όσο για την μονιμοποίηση είναι κοντά, το ξέρουν όλοι. Όταν κάποια στιγμή συμβεί, ΔΕΝ θα είναι χάρη στους μηχανοδηγούς και το σωματείο τους, αλλά απλή εξέλιξη των πραγμάτων γιατί είναι ΓΕΓΟΝΟΣ, γνωστό από την πρώτη κιόλας μέρα πως θα συμβεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε αυτήν την ανάρτηση έχουμε δεχτεί αρκετά σχόλια (και προφανώς έχουμε κόψει αρκετά γιατί αναφέρονται σε πρόσωπα, ανώνυμα) . Καταλαβαίνουμε την αγωνία κάποιων συναδέλφων και την οργή που διαβάζουμε σε κάποια απο αυτά για προνομιακές σχέσεις μεταχείρισης εντός ΟΣΕ. Δεν αντιλαμβανόμαστε την ενόχληση άλλων γιατί οι μηχανοδηγοί στηρίζουν τους συναδέλφους. Ίσως διαλύει το αφήγημα ενός κατεστημένου που για να δικαιολογήσει την ανυπαρξία του, εφεύρει εσωτερικούς εχθρούς.
    Να τονίσουμε το εξής. Η προσπάθεια του Σωματείου των Μηχανοδηγών, αφορά ΚΑΙ τους ίδιους τους μηχανοδηγούς. Όταν κάποιοι εργάζονται στην επισφάλεια σε τόσο κρίσιμες θέσεις, υπάρχουν σαφείς κίνδυνοι για όλο το σιδηροδρομικό σύστημα.
    Νομίζουμε ότι είναι απόλυτα κατανοητό αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή