Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

"Καυστικές" ανακοινώσεις, χορηγίες σε Συλλόγους (ΗΦΑΙΣΤΟΣ) και διαλυμένη υποδομή (Video - Φωτό)

Ενοχλήθηκε  ο Σύλλογος  ΜΕΑ-ΗΦΑΙΣΤΟΣ  στην Δράμα, επειδή το στέκι της έλξης και ο Πρόεδρος της ΠΕΠΕ κοινοποίησαν την χορηγία του ΟΣΕ προς αυτόν (7.000 Ευρώ) για την ανακαίνιση του μουσείου που διατηρεί στην πόλη (και πραγματικά αξίζει κάποιος να επισκεφθεί). Σε κανονικές συνθήκες αυτός που θα έπρεπε να έχει αντιδράσει θα ήταν
ο ΟΣΕ αφού η "έμμεση" κριτική αφορούσε την εγκατάλειψη της υποδομής προς Δράμα και τις χορηγίες σε συλλόγους στην λογική της επικοινωνίας και μάλιστα σε περιοχές όπου τρένο έχει να "περπατήσει" μήνες τώρα. Όχι τον ΜΕΑ-ΗΦΑΙΣΤΟΣ. 

Γιατί λοιπόν  ενοχλήθηκε ο Σύλλογος αυτός, τόσο που ο Πρόεδρος του κύριος Mακρόπουλος εξέδωσε μακροσκελή ανακοίνωση αναφερόμενος ονομαστικά στον Πρόεδρο του Σωματείου Μηχανοδηγών Κώστα Γενιδούνια (ούτε τον γνωρίζει, ούτε το επώνυμο δεν ξέρει να γράφει)  και σε δήθεν  "τοξικότητα",  όρο  προσφιλή τελευταία  σε συγκεκριμένο πολιτικά χώρο ; 

  • Υπάρχει κάποια παρανομία στην επιχορήγηση του Συλλόγου, απο τον ΟΣΕ ; Όχι καθώς η απόφαση βγήκε στην Διαύγεια. Χρήματα του Ελληνικού Λαού επιδοτούν τον Σύλλογο, όχι κάποιος ιδιώτης απο την τσέπη του.  ΓΙΑΤΙ  θίγονται απο την δημοσίευση της, αφού υπάρχει στην Διαύγεια; 
  • Υπήρξε  κάποια υπόνοια για την δράση του Συλλόγου απο τον Πρόεδρο του Σωματείου των Μηχανοδηγών;  ΣΑΦΩΣ ΟΧΙ. 

Ρωτάμε τον κύριο Μακρόπουλο που εκπροσωπεί τον σύλλογο.

Κύριε Μακρόπουλε, Πρόεδρε  του ΜΕΑ ΗΦΑΙΣΤΟΣ,   έχει εκδώσει κάποια ανακοίνωση ο Σύλλογος σας για την σιδηροδρομική  εγκατάλειψη της Δράμας, ονοματίζοντας τους υπευθύνους αυτής; (Όπως ονοματίσατε τον Πρόεδρο της ΠΕΠΕ χωρίς λόγο;) 

Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι ανακαινίζεται ένα μουσείο σε περιοχή όπου οι Έλληνες δεν μπορούν να επισκεφθούν σιδηροδρομικά; ΝΑΙ είναι αλήθεια. 

Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι η υποδομή έχει εγκαταλειφθεί στην περιοχή ; 
Eίναι και το βλέπουμε στο χτεσινό  video! 



Γιατί θίχτηκε  λοιπόν ο ΜΕΑ-ΗΦΑΙΣΤΟΣ

Επειδή όμως όλα έχουν πάντα μια εξήγηση, εμείς ψάξαμε λίγο παραπάνω το θέμα, όπως κάνουμε πάντα. 
Με αφορμή την λέξη "τοξικότητα", που είναι της μόδας τελευταία,  υποψιαστήκαμε κομματικά παιχνίδια. ΔΕΝ ΠΕΣΑΜΕ ΕΞΩ. 

Τι βρήκαμε λοιπόν.

Πριν μερικές ημέρες ο νυν Δήμαρχος Δράμας, είχε παρουσιάσει υποψηφιότητα Δημοτικού Συμβούλου στον χώρο του ΜΕΑ-ΗΦΑΙΣΤΟΣ. (Φωτό). Ο νυν Δήμαρχος στηρίζεται σύμφωνα με πληροφορίες απο την Νέα Δημοκρατία




Η υποψηφιότητα που παρουσίασε στα social media, απο τον χώρο του ΜΕΑ-ΗΦΑΙΣΤΟΣ, μέλους του Συλλόγου.

Τα εγκαίνια του μουσείου θα γίνουν "τυχαία" στις 23 Σεπτεμβρίου, λίγες ημέρες δηλαδή ΠΡΙΝ τις αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Ωστόσο το μουσείο παρουσιάζεται ως έτοιμο απο τις 23 Ιουνίου με δημοσιεύματα στα τοπικά μέσα (φωτό)! 



Στο δια ταύτα. 

Ο Σύλλογος ΜΕΑ-ΗΦΑΙΣΤΟΣ ενεπλάκη σε μια ιστορία που δεν τον αφορούσε. 

Κανείς δεν ασχολήθηκε με την χορηγία σε αυτόν, άλλωστε ανάλογες χορηγίες δίνονται σε πολλούς τέτοιους συλλόγους απο τον ΟΣΕ , διαχρονικά.

Αυτό που ενδιαφέρει όμως, είναι αν ο ΟΣΕ αντί για επικοινωνία ασχολείται με την ουσία, που δεν είναι άλλη απο το να προωθεί την κυκλοφορία τρένων στην επικράτεια.  
Αυτό σημαίνει ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ του σιδηροδρόμου ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ. 

Ρωτάμε λοιπόν το ΔΣ του ΜΕΑ-ΗΦΑΙΣΤΟΣ που έβγαλε ανακοίνωση για το θέμα της επιχορήγησης του, αλλά δεν αναφέρεται  σε αυτήν  ότι στην Δράμα δεν υπάρχει τρένο μήνες τώρα. 

Στις 23/9, στα εγκαίνια του μουσείου,  τρένο θα υπάρχει στην Δράμα ή αυτά θα αφορούν  μόνο  το μουσείο,  γιατί τελικά  οι Δραμινοί θα βλέπουν τρένα μόνο σε αυτό.

Αντέχει να βγάλει ανακοίνωση και να μιλήσει με ονοματεπώνυμα για την εγκατάλειψη του σιδηροδρόμου στην Δράμα,  ο Σύλλογος ΜΕΑ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ; 

Ή μήπως οι χορηγίες "περιορίζουν" αυτήν την δυνατότητα και αυτή εξαντλείται στην στοχοποίηση εργαζομένων που αγωνίζονται ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ για τον σιδηρόδρομο. Στοχοποίηση χωρίς κανένα  λόγο μάλιστα!

Σε αυτό  να απαντήσουν στον ΜΕΑ -ΗΦΑΙΣΤΟΣ.

Αυτό αφορά την τοπική κοινωνία και τους πραγματικούς φίλους του σιδηροδρόμου.

Θα επανέλθουμε γιατί οι πληροφορίες έρχονται συνεχώς απο την Δράμα.  

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών ]

Υ.Γ. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για πραγματικά τρένα στην Δράμα. Σαν αυτό της φωτογραφίας. 




1 σχόλιο:

  1. Είναι προφανές, ότι ο Σύλλογος αυτός εξέδωσε ανακοίνωση για το πρόσωπο μου, χρησιμοποιώντας την θεσμική μου ιδιότητα ως Προέδρου της Π.Ε.Π.Ε. για μικροπολιτικούς λόγους. Τα όσα έγραψα - στο προσωπικό μου προφίλ και όχι σε κάποια ανακοίνωση του συνδικάτου άρα αποτελούν απόψεις μου- προφανώς ενόχλησαν, καθώς είναι γνωστές και οι πολιτικές μου απόψεις.
    Διπλό το λάθος τους προφανώς.
    Ο ΟΣΕ δεν έχει ανάγκη τέτοιους συνηγόρους. Ανάγκη έχει η χώρα για ένα ΟΣΕ που θα ασχολείται με τα σοβαρά ζητήματα και δευτερευόντως με την επικοινωνία.
    Γενιδούνιας Κώστας

    Υ.Γ. Το μουσείο το έχω επισκεφθεί 2 φορές στο μηχανοστάσιο Δράμας, το οποίο έκλεισε πριν 2 χρόνια και ο τελευταίος μηχανοδηγός που υπηρετούσε εκεί, συνταξιοδοτήθηκε το 2021. Το τι τραβήξαμε για να κρατήσουμε τα 2 τρένα ζωντανά και το μηχανοστάσιο ανοικτό, το ξέρει πολύ καλά η τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα πως απο το 2012 ο σχεδιασμός ήθελε την Δράμα κλειστή και τους μηχανοδηγούς της επίκουρους στην Θεσσαλονίκη (και χωρίς να τους καταβάλλονται οι προβλεπόμενες αμοιβές). Όλα αυτά άλλαξαν το 2015.

    ΑπάντησηΔιαγραφή