Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023

ΟΣΕ : Παραδέχτηκε ότι κορόιδευε την Ελληνική Κοινωνία - Μόνο τα ρουσφέτια έμειναν

Το στέκι της έλξης δημοσιεύσει το σημείο απο την επίμαχη επιστολή Τερεζάκη, όπου ο Δ/νων Σύμβουλος του ΟΣΕ παραδέχεται
την κακή κατάσταση της υποδομής το 2022, αναφέροντας πως αυτή "δεν θα μπορούσε να αλλάξει μέσα σε ένα χρόνο".

Η γραπτή αυτή παραδοχή της Διοίκησης του ΟΣΕ είναι η απτή απόδειξη της κοροιδίας της Κυβέρνησης, που τα τελευταία 4 χρόνια με δεκάδες εξαγγελίες είχε κάνει λόγο για μείωση του χρόνου της διαδρομής, εκσυγχρονισμό του δικτύου και ανάπτυξη των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Με λίγα λόγια ο ΟΣΕ πούλαγε φύκια για μεταξωτές κορδέλες στην πολιτική ηγεσία της χώρας και στην Ελληνική Κοινωνία. 

Μετά το έγκλημα των Τεμπών, ανάκαλυψαν στελέχη του τον όρο "Τοπική Τηλεδιοίκηση" για να τα χρεώσουν όλα στον σταθμάρχη και να αποφύγουν τις ευθύνες τους οι πραγματικά υπαίτιοι της τραγωδίας που στοίχισε τις ζωές σε 57 ανθρώπους, 11  εκ των οποίων ήταν εργαζόμενοι. 

Ο ΟΣΕ τα τελευταία χρόνια έχει γίνει Οργανισμός Εξυπηρέτησης Ρουσφετιών με τοποθετήσεις ημετέρων σε θέσεις ευθύνης, αδιαφανείς προσλήψεις και δεκάδες απευθείας αναθέσεις με πρόσχημα τον Covid. 

Αν έχει το κουράγιο ο κ. Τερεζάκης ας βγεί να δηλώσει πόσοι προσλήφθηκαν εκτός ΑΣΕΠ επί των ημερών του, σε ποιες θέσεις απασχολούνται και με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή τους. 

Ας ενημερώσει πόσοι συνάδελφοι εργάζονται με μπλοκάκι στον ΟΣΕ σε κρίσιμες θέσεις και με επαχθείς όρους εργασίας (χωρίς καλοκαιρινή άδεια)αντί να εργάζονται ως μόνιμο προσωπικό με πλήρη και συγκροτημένα δικαιώματα. 

Μπορεί με τον τρόπο αυτό και με εργαζόμενους "αιχμαλώτους", να "εξαγοράζει" την σιωπή πολλών εντός του ΟΣΕ.

Ωστόσο τις τελευταίες μέρες έχουμε πληροφορίες,  ότι έρχεται είδηση βόμβα που θα αποδείξει ότι σε κρίσιμες θέσεις υπήρξε παραδοχή πως υπάρχει πρόβλημα επάρκειας  και έτσι ο ΟΣΕ αναγκάζεται εσπευσμένα  να αξιολογήσει τις δομές του και το προσωπικό σε αυτές. 

Δημοσιεύουμε την παραδοχή του ΟΣΕ  (Αδιάφορος ως άνθρωπος ο κ. Τερεζάκης, είναι όμως ο Δ/ντας Σύμβουλος τον ΟΣΕ και την δράση του κρίνουμε). 

Αυτά στις 11/8/23 

Τον Νοέμβριο του 2022 όμως,  η Διοίκηση του ΟΣΕ έστελνε εξώδικο στο Σωματείο των Μηχανοδηγών κατηγορώντας τους ότι λένε ψέμματα για την κακή κατάσταση της υποδομής και απειλώντας τους να σταματήσουν τις καταγγελίες!!!! 



Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

1 σχόλιο:

  1. Τα λεγόμενά σας υπόκεινται σε αντίφαση! Υπερασπίζεστε τα μπλοκάκια που θεωρείτε αδιαφανείς τις προσλήψεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή