Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

ΜΕΑ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ Δράμας : Επιχορήγηση και απο τον Δήμο Δράμας

Με την υπ αρ απόφαση  130/2023 και Θέμα Εξειδίκευση πίστωσης για την επιχορήγηση πολιτιστικών συλλόγων οικ. έτους 2023, ο Δήμος Δράμας (όπως και ο ΟΣΕ)  επιχορηγεί τον Μορφωτικό -πολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο Σιδηροδρομικών & Φίλων Σιδηροδρόμου Δράμας - ΜΕΑΣ ΗΦΑΙΣΤΟΣ με το ποσό
των 1500 Ευρώ. 

Ελπίζουμε να μην κατηγορηθούμε ως "τοξικοί" απο τον Σύλλογο και περιμένουμε να μας στείλει για να δημοσιεύσουμε τις ανακοινώσεις που έχει εκδώσει για την εγκατάλειψη της σιδηροδρομικής σύνδεσης  της πόλης της Δράμας. 

Σημειώνουμε και πάλι ότι οι αποφάσεις αυτές αναρτώνται στην Διαύγεια και φυσικά  είναι μια τακτική που ακολουθείται χρόνια στην Ελλάδα. Είναι συνήθως ΟΜΟΦΩΝΕΣ απο το ΔΣ των Δήμων (όπως και στην περίπτωση της Δράμας)

Ωστόσο για πρώτη φορά είδαμε να στοχοποιούνται πρόσωπα επειδή αναφέρθηκαν στην εγκατάλειψη της σιδηροδρομικής υποδομής απο τον ΟΣΕ την ώρα που επιδοτούνται (καλώς ή κακώς) εκδηλώσεις για μουσεία τρένων. 

Επειδή γνωρίζουμε την δράση του συλλόγου (γεγονός που ίσως αγνοείται) απο το Μουσείο μέχρι και την εκδήλωση που γίνεται κάθε Πρωτοχρονιά για τα παιδιά με το τρένο που έρχεται στην πόλη με τον Άγιο Βασίλη, μας  έχει κάνει   εντύπωση η στοχοποίηση προσώπων στην  ανακοίνωση του . 

Εντύπωση έχει κάνει και σε πολλούς σιδηροδρομικούς που γνωρίζουν τον αγώνα της ΠΕΠΕ για την διατήρηση της έδρας της Δράμας, χρόνια τώρα. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου