Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Δίκτυο Σιδηροδρομικών : Φιρμάνια και Σουλτάνοι


 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Με έκπληξη διαβάσαμε σήμερα καινούργιο “φιρμάνι” που αναγάγει συνάδελφο σε θέση "γενικού κουμάντου" καθώς η συνεργασία που θα έχει

με Προϊσταμένους Τμημάτων και Υπηρεσιών στην ουσία τον αναγάγει σε Σύμβουλο Διοίκησης ,αν και απλός  τεχνίτης από τη σχολή του ΟΑΕΔ ( εκτός αν εφαρμόζουμε θεωρίες του ΛΕΝΙΝ όπου ένας απλός εργαζόμενος μπορούσε να γίνει Γ.Γ.). 

Το «φιρμάνι» αυτό διαλύει τη διοικητική συνοχή του ΟΣΕ και καθιστά  άνευρους/χωρίς αντικείμενο τους Προϊσταμένους Τμημάτων και Υπηρεσιών (ήδη 2 Προϊστάμενοι έχουν παραιτηθεί)  και αρα εύκολα εκτεθειμένους  στις ορέξεις του κάθε Συμβούλου. Την ίδια ώρα προσπαθούμε να εντοπίσουμε  σε ποιο  οργανόγραμμα βρίσκεται η θέση που  ανέθεσε ο κ. Τερεζάκης, καθώς στο υφιστάμενο Οργανόγραμμα , δεν υπάρχει τέτοια!  

 Ρωτάμε λοιπόν με ποιο δικαίωμα θεωρεί  ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει , και ζητάμε υπεύθυνη απάντηση,  εάν στο σιδηρόδρομο και στον ΟΣΕ υπάρχουν κανόνες . Μετά τις προσλήψεις "ημέτερων και αγαπητών" τώρα έχουμε και τις τοποθετήσεις "αξιαγάπητων και ικανότατων".

 Δυστυχώς ο κ. Τερεζάκης δεν διδάχτηκε  τίποτε από τα Τέμπη. 

Σήμερα η κατάσταση στον Ελληνικό σιδηρόδρομο ίσως να είναι και χειρότερη από το Φεβρουάριο, κάτι που εξετάζουμε πλέον και πολύ σύντομα θα δημοσιοποιήσουμε την άποψη μας για την ασφάλεια της κυκλοφορίας.

 Βασικά ερωτήματα που έχουν να κάνουν με το κατά ποσό είναι σύννομες πολλές αποφάσεις αλλά ακόμη και το δικαίωμα υπογραφής  κάποιων πολύ σύντομα θα παραπεμφθούν εκεί που πρέπει .                                                  

  Το ΔΙΚΤΥΟ  ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ όλη την περίοδο της κρίσης που πέρασε ο ΟΣΕ έδειξε μία πολύ υπεύθυνη θέση με προτάσεις αλλά και παρουσία με σύνθεση  βάζοντας «πλάτη» σε πολύ δύσκολες καταστάσεις .                                                                                                              

 Δυστυχώς ο κ. Τερεζάκης εζυγίσθη και ευρέθη ελλιποβαρής


               ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου