Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 6 Αυγούστου 2023

Ανακοίνωση ΔΕΣΚ Σιδηροδρομικών

 
Καταγγέλουμε την πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει νομοσχέδιο που θα νομιμοποιεί τη 16ωρη εργασία
την ημέρα επικαλούμενη οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δηλαδή ή θα δουλεύεις ένα 8ωρο και θα πεινάς ή δύο και θα φεύγεις πριν την ώρα σου. Αυτή είναι η περιβόητη ελευθερία που επικαλούνται.


Αλλά και στο χώρο μας η Hellenic Train και ο ΟΣΕ δεν θέλουν να κάνουν τις αναγκαίες προσλήψεις γιατί είναι κόστος και αναγκάζουν τους εργαζόμενους (ιδιαίτερα αυτούς που δουλεύουν στην κυκλοφορία αλλά και στα μηχανεργοστάσια) να δουλεύουν ασταμάτητα. Προκαλούν τη νοημοσύνη μας όταν λένε «όποιος δεν επιθυμεί να δουλέψει τα ρεπό και την άδειά του, να το ζητήσει με αναφορά και θα γίνει» ή ότι «οι συμβασιούχοι εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες». Σε συνθήκες ανέχειας και εκτίναξης της ακρίβειας, που οδηγεί σε πραγματική μείωση των -ήδη χαμηλών- μισθών, αλλά και σε συνθήκες εργοδοτικών εκβιασμών, δεν υπάρχει «επιθυμία» των εργαζόμενων, υπάρχει απλά ωμός καταναγκασμός.

Για να βγουν λοιπόν τα δρομολόγια την περίοδο των αδειών έρχονται οι πλειοψηφίες στα ΔΣ των σωματείων και σαν «εργοδοτικά εργαλεία» ξελασπώνουν τις εταιρείες. Δέχονται να κοπεί μέρος των ρεπό και αδειών, αντί να μπουν μπροστά και να τα διεκδικήσουν. Υπονομεύουν με καθαρό τρόπο την 5ημερη εργασία και τις προσλήψεις. Τρίβει τα χέρια της η εργοδοσία αφού οι απαιτήσεις της έχουν τη συμφωνία τους.

Συνομιλούν όμως και συμφωνούν -όπως λένε- και με την κυβέρνηση (υπουργείο) και τη Ρ.Α.Σ. Την κυβέρνηση που μετά το έκτρωμα που εισήγαγε από την πίσω πόρτα τη δουλειά μέχρι τα 74, τώρα νομιμοποιεί το 16ωρο. Αυτήν την πραγματικότητα θέλουν να διαμορφώσουν προκειμένου να αυξάνονται τα κέρδη των επιχειρήσεων.

Να μη δείξουμε καμιά αναμονή, καμιά ανοχή να παζαρεύουν τη ζωή μας. Η λύση σήμερα βρίσκεται στον οργανωμένο αγώνα, στην αλλαγή συσχετισμών στα σωματεία, στην ενίσχυση της ΔΕΣΚ.

Να δοθούν τώρα όλα τα ρεπό και οι άδειες, όχι από Οκτώβρη και βλέπουμε

Προσλήψεις με συγκροτημένα δικαιώματα για την κάλυψη όλων των κενών θέσεων εργασίας

35ωρο – 7ωρο – 5ημερο

Επιλέγουμε τις ζωές μας και όχι τα κέρδη τους


Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει αυτό το νέο έκτρωμα στη Βουλή


Όλοι και όλες την Τρίτη 8 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου