Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΠΟΣ διαφωνεί με τον κατατεθέν Νομοσχέδιο

Πλήρης επιβεβαίωση για τα όσα έγραψε το στέκι της έλξης , το blog των μηχανοδηγών , 3 μέρες πριν , για  τους πολλούς κινδύνους που κρύβουν για τους σιδηροδρομικούς (κινητικότητα ) τα άρθρα που αφορούν τον σιδηρόδρομο στο κατετεθέν Νομοσχέδιο .
Διαβάζουμε απο το blog της ΠΟΣ 
Η ΠΟΣ εκφράζει τη διαφωνία της με το κατατεθέν νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών και τις διατάξεις που αφορούν τις σιδηροδρομικές μεταφορές όπως αυτές περιγράφονται στα άρθρα 85 ως 98. 
Με το νομοσχέδιο παρέχεται η δυνατότητα
σε τρίτους να αναλαμβάνουν καθήκοντα διαχειριστή υποδομής του δικτύου ή μέρους του δικτύου. Επί της ουσίας είναι το μοντέλο που είχε επιβληθεί από την Θάτσερ στους βρετανικούς σιδηροδρόμους και οδήγησε σε σωρεία σιδηροδρομικών ατυχημάτων. Σήμερα οι βρετανικοί σιδηρόδρομοι βρίσκονται και πάλι υπό κρατικό έλεγχο. 
Επίσης με το νομοσχέδιο προβλέπεται ότι  το τυχόν πλεονάζον προσωπικό της ΕΕΣΣΤΥ θα ενταχθεί στο άρθρο 91 του ν.4172/2013 (κινητικότητα) και όχι την επιστροφή του στον ΟΣΕ. Παράλληλα προβλέπεται η ανάθεση έργου από την ΕΕΣΣΤΥ σε τρίτους.

Υπάρχουν και κάποια θετικά στο νομοσχέδιο όπως η δυνατότητα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανάπτυξης συμπληρωματικών οδικών μεταφορών, η ανάθεση στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ των ΥΔΥ για μια ακόμη πενταετία (μέχρι το 2018) καθώς και η ανάθεση συντήρησης του τρχαίου υλικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για δέκα χρόνια στην ΕΕΣΣΤΥ.

Το νομοσχέδιο αναφέρεται και στο θέμα της πιστοποίησης των μηχανοδηγών.


Η ΠΟΣ παρακολουθεί τις εξελίξεις και έχει ζητήσει συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό προκειμένου να αναπτύξει τις απόψεις της για το κατατεθειμένο νομοσχέδιο.

1 σχόλιο:

  1. αγανακτισμενος και μελλοντικος απολυμενος13 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:44 μ.μ.

    μονο να παρακολουθειτε;;;;
    σερλοκ χολμς εχετε καταντησει οχι συνδικαλιστες.
    σιγα μην σκισετε κανενα καλτσον

    ΑπάντησηΔιαγραφή