Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Προσοχή ,τα πηλίκια επιστρέφουν !

Αναδημοσίευση απο το blog της Εκ-κίνησης
Συνάδελφοι,
Αναρτήθηκε χθες σε όλες τις έδρες έγγραφο από τον ΔΙΠΕΚΑΜ που αφορούσε την εμφάνιση του προσωπικού. 

Σίγουρα διαβάζοντας το, όλοι πιστέψαμε πως πηγαίνοντας να παραλάβουμε τα τρένα, με ασφαλή τρόπο, θα τα βρίσκαμε καθαρά (δεν λέμε πεντακάθαρα), με φαρμακεία, το τρένο θα είχε το προσωπικό που προβλέπεται, θα έφτανε στην ώρα του, θα παρείχαμε κάθε ασφάλεια στους επιβάτες με την παρουσία της Αστυνομίας και γενικά θα δίναμε στους επιβάτες λίγη αίσθηση από Ευρώπη. 
Αντι αυτού, αντιμετωπίσαμε την καθημερινότητα μας με τα χίλια προβλήματα για τα οποία φυσικά ποτέ δεν ασχολήθηκε κανείς με τόσο ζήλο όσο για την εμφάνιση μας.
Πράγματι η εμφάνιση του προσωπικού πρέπει να είναι ομοιόμορφη και επιμελημένη, αλλά δεν "πουλάς" αυτό για να έχεις τέτοια εμμονή. Και μάλιστα όταν για τις επιδιορθώσεις τους χρειάζεσαι ένα σεβαστό ποσό, που σ'αυτους τους καιρούς δεν περισσεύει από κανέναν. Γιατί ακόμα και αναφορές έγιναν απ'το προσωπικό για το θέμα αυτό, αλλά αντίδραση καμία.
 Εμείς λοιπόν θα θέσουμε και άλλα ζητήματα στον ΔΙΠΕΚΑΜ:
1. Χώροι παραλαβής - παράδοσης
2. Τα φαρμακεία εντός αμαξοστοιχιών
3. Εξοπλισμός σταθμών (εκδοτήρια, ακυρωτικά κ.α.)
4. Πρόσβαση ΑΜΕΑ
5. Καθαριότητα στις αμαξοστοιχίες
6. Κύκλωμα εργασίας
7. Συντήρηση τροχαίου υλικού 
8. Ένα άτομο στις αμαξοστοιχίες. Αυτό προβλέπεται απ'το άρθρο 109, αλλά έρχεται σε αντίθεση κ με τον κανονισμό στα άρθρα 123(κάλυψη αμαξοστοιχιών) και 128(διάσπαση αμαξοστοιχιών) αλλά και με τοεγχειρίδιο Κ. 
9. Εκπαίδευση προσωπικού
και άλλα πολλά ακόμη.



4 σχόλια:

  1. τα εχουνε χαμενα εκει πανω στην καρολου,,καιγεται το δασος,και αυτοι κοιτανε ενα δεντρακι στην γλαστρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δειτε ποιος υπογραφει θα γελατε μεχρι το Σ/Κ (Σαββατοκυριακο)....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το είδατε και αναδημοσιεύετε την ανάρτηση από το << αδελφό blog >> ek-kinisi.blogspot.com.au
    Την ψευδή ανάρτηση ( παραπληροφόρηση ) που έκανε το blog ek-kinisi.blogspot.com.au στης 23-9-13 πώς η ΓΣΕΕ ανήγγειλε απεργία για 24-9-13 και αργότερα την αφαίρεσε τοποθετώντας στην θέση της την ανάρτηση Το στέκι της Έλξης- Δεν αποφάσισε απεργία η ΓΣΕΕ δεν το είδατε; Το είδατεεε αλλά το κάνατε γαργάρα.
    Όσον αφορά το << αδελφό blog >> ek-kinisi.blogspot.com.au από στοιχειώδη σεβασμό θα μπορούσε δηλώσει πως παρασύρθηκε, πως έκανε λάθος. Θα ήταν ποιο έντιμο από το να αφαιρέσει την ανάρτηση.

    Όσον αφορά την αναδημοσίευση
    Ορθός καυτηριάζουν το ποια πράγματα πρέπει να γίνουν και με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο, αλλά δεν κατάλαβα γιατί αυτή η ειρωνική ανάρτηση σχετικά με το έγγραφο.
    Τι θέλουν να πουν πως το προσωπικό που έρχεται σε επαφή με τους επιβάτες δεν πρέπει να είναι σωστά ντυμένο έως ότου λυθούν όλα τα άλλα θέματα που αναφέρονται;
    Με το να είναι σωστά ντυμένο το προσωπικό δεν είναι ένα μικρό έστω λιθαράκι που δίνει Αίσθηση Ευρώπης;
    Την εμμονή που αναφέρονται που την είδαν, ας μας πουν πόσα χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία ανάλογη ανακοίνωση.
    Αν λέω κάτι λάθος παρακαλώ διορθώστεμε
    Εγώ θα τους πω πως αντί να ειρωνεύονται θα ήταν προτιμότερο για να έχουν και κύρος στην δουλειά τους να απαιτούσαν περά από αυτά της ανάρτησης να τους δοθούν άμεσα στολές. Να τους γίνουν ταχύρυθμα σεμινάρια επικοινωνίας. Να συνετιστούν οι ανάγωγοι και απρεπείς ( ευτυχώς είναι λίγοι ) συνάδελφοι. Να να εκδίδουν εισιτήρια και οι ελάχιστοι εναπομείναντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απάντηση που μας έστειλαν τα παιδιά απο το ek-kinisi : Συνάδελφε, όσο αφορά το δημοσίευμα ηταν πηγή του iefimeridamou και του star. Το αφαιρέσαμε γιατί ήταν παραπληροφόρηση και στην θέση του βαλαμε το κείμενο απο το στεκι που ηταν έγκυρο. Επίσης να σου συστήσω να ξαναδιαβάσεις την ανακοίνωση καθώς δεν αντιτίθεται στην ομοιομορφία του προσωπικού, αλλα στο υφος του κειμένου, καθως το μισό σκέλος του αναφέρεται σε διαδικασίες άλλων εποχών (πειθαρχεικά κ.α). Στολές λοιπόν μας παρέδωσε η εταιρία οι οποίες και σε ποιότητα και σε ποσότητα θα ήταν κατάλληλες αν μπορουσαν να φορεθούν. Ο δε ράφτης όταν πήγαμε για τις διορθώσεις ζητούσε πενηντάρικα. Δεν ξέρω συνάδελφε που εργάζεσαι, αλλα τα προβλήματα του κλάδου ειναι πάμπολλα. Σε αυτά θέλουμε να εστιάσουμε, και τα αναφέρουμε την στιγμή που συνάδελφοι σου δουλεύουν με επαγγελματική ευθυνη 10 και 11 ώρες πανω στα τρένα και δεν τους καταβάλλεται ουτε το ανθυγιεινό. Οσο για το σχόλιο σου περί αδελφών blog δεν το καταλαβαίνουμε. Οτι αφορά την δουλεια μας δεν σηκώνει διαχωρισμους. Αν η αναφορά σου έχει σχέση με παρατάξεις μας βρίσκει αντίθετους, καθώς μας ενδιαφέρει η συνεργασία με όποιον έχει κάτι ορθό στο μυαλό του ότι απόχρωσης κι αν είναι. Και φυσικά, κάθε παρατήρηση θα ειναι ευπρόσδεκτη αρκει να είναι στο σωστό ύφος.

      Διαγραφή