Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Ο φόβος (του ΣΕΠΕ ) φυλάει τα έρμα...

15 νθήμερο πρόγραμμα  εργασίας δίνεται πλέον στους μηχανοδηγούς σε  Κιάτο -  Πάτρα και Τρίπολη  με την προοπτική του μήνα (που αποτελεί και την Νόμιμη Υποχρέωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ) να είναι πλέον κοντά .
Στο ΜΑΙ , οι χρόνιες δικαιολογίες , αποδείχτηκαν όπως προβλέπαμε απλά δικαιολογίες και έτσι το εβδομαδιαίο πρόγραμμα εργασίας , δίνεται πλέον απο το Σαββάτο στους μηχανοδηγούς , καταργώντας τον εργασιακό μεσαίωνα του τηλεφωνήματος για την επόμενη μέρα  και εκθέτοντας όσους τον επέβαλαν ή αδιαφορούσαν  τα τελευταία 10 χρόνια στο κεντρικό μηχανοστάσιο της χώρας .
Την άλλη Δευτέρα 7 Οκτώβρη , το τελικό ραντεβού στο Σ.ΕΠ.Ε έπειτα απο την

καταγγελία του Αντιπροέδρου της ΠΕΠΕ ,για τα όσα απίστευτα συνέβαιναν στο κεντρικό μηχανοστάσιο , αλλά και για να ρυθμιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για τον χρόνο και τον τρόπο που θα βγαίνει το πρόγραμμα. (ιδιαίτερα για την Πάτρα , αν δεν υπάρξει ισοπολιτεία και ισονομία για όλο το προσωπικό , η νέα καταγγελία πρέπει να θεωρείται σίγουρη ).

Μεγάλο αγκάθι αποτελούν ακόμα διάφορα σημεία ( πχ η απόφαση να μην ισχύσει ο προγραμματισμός αδειών στο ΜΑΙ  με την επίφαση του εβδομαδιαίου προγράμματος καθώς και διάφορα άλλα σημεία ....)

Παραμένει το μεγάλο πρόβλημα  της έλλειψης προσωπικού έλξης , ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία που θα ανοίξει η σχολή για να ξεκινήσει η εκπαίδευση των συναδέλφων που θα έρθουν στον κλάδο απο τις Διοικητικές Υπηρεσίες .

Μάλιστα , οι συνάδελφοι , ακόμα δεν έχουν ειδοποιηθεί για το πότε και που θα γίνουν οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και τα ψυχοτεχνικά τεστ .
Και όλα αυτά όταν η προκήρυξη των μετατάξεων είχε βγεί 5 μήνες πριν.....

Ας ελπίσουμε να ενεργοποιηθεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και πως στην συνάντηση της ΠΕΠΕ με τον Δ/ντα Σύμβουλο κ. Ζηλιασκόπουλο , θα έχει κάτι ουσιαστικό να απαντήσει στους συνδικαλιστές μας .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου