Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Εκδήλωση διαμαρτυρίας Σιδηροδρομικών ΣΥΡΙΖΑ για ιδιωτικοποίηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΕΕΣΣΤΥ

Μας εστάλη και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο Τύπου απο το γραφείο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ , κ. Στρατούλη 
Σήμερα , 16 Σεπτεμβρίου 2013, ημέρα που κατατίθενται προσφορές στο ΤΑΙΠΕΔ για την αγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η Οργάνωση Σιδηροδρομικών ΣΥΡΙΖΑ οργάνωσε εκδήλωση διαμαρτυρίας στον Σ.Σ. Αθηνών, με συμμετοχή μελών και φίλων της οργάνωσης και παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλη και Γ. Σταθά.
 Στη διάρκεια της συμβολικής αυτής εκδήλωσης, ενημερώθηκε το επιβατικό κοινό των πρωινών τρένων για την
κατάσταση στο σιδηρόδρομο, την επικείμενη ιδιωτικοποίηση των εταιρειών ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ, τα σχέδια για «ξαφνικό θάνατο»  του ΟΣΕ στα πρότυπο της ΕΡΤ, και τις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής στους επιβάτες και στους εργαζόμενους.

 Η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων αποτελεί λεηλασία του δημόσιου πλούτου, των δημόσιων αγαθών, της περιουσίας του λαού μας. Όπου ιδιωτικοποιήθηκε ο σιδηρόδρομος, ήρθε μαρασμός και συρρίκνωση του δικτύου, αυξήσεις στα εισιτήρια, μείωση της ασφάλειας, απολύσεις για τους εργαζόμενους.

 Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς κατηγορηματικά δηλώνει τη συμπαράστασή του στους αγώνες των εργαζόμενων και την αντίθεσή του στις ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων. 

Η κυβέρνηση της  Αριστεράς θα ακυρώσει αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις. Παλεύουμε για ένα τρένο ενιαίο, δημόσιο, σύγχρονο, στην υπηρεσία της κοινωνίας. Στην υπηρεσία του μόνου νόμιμου ιδιοκτήτη του σιδηρόδρομου, του ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου