Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα η χτεσινή συγκέντρωση των μεταφορών

Κανείς απο τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες , δεν μπορεί να αισθάνεται ιδιαίτερα αισιόδοξος για την συγκρότηση μετώπου ανατροπής , μετά την χτεσινή συγκέντρωση στα γραφεία της ΠΟΣ .
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν κάποιες πλευρές (και ιδιαίτερα οι σιδηροδρομικοί ) , οι συνδικαλιστές δεν κατάφεραν να συντονίσουν μια ουσιαστική κοινή δράση πέραν της συγκέντρωσης στην Πλατεία Κοτζιά αύριο στις 12 το μεσημέρι  , αλλά και να σχεδιάσουν την περαιτέρω κλιμάκωση τους προκειμένου να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα για τους εργαζομένους .

Προτάσεις πέσαν πολλές στην κουβέντα , αλλά στο διάστημα που

παρακολουθήσαμε την συζήτηση διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει ο λεγόμενος κοινός παρανομαστής που αποτελεί βασική προϋπόθεση για να ξεκινήσει μια κοινή συντεταγμένη και καλά σχεδιασμένη προσπάθεια ανατροπής των πολιτικών που επιβάλλονται (ΣΣΕ , άρση επιστράτευσης , ιδιωτικοποιήσεις κτλπ ). 


Δυστυχώς ακόμη δεν έχουν όλοι αντιληφθεί ότι το μέλλον όλων των εργαζομένων  τόσο στις συγκοινωνίες όσο και σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα είναι κοινό και ότι αν δεν ενωθούμε θα έχουμε ένα πολύ δύσκολο χειμώνα (και όχι μόνο ).

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε να υπάρξει νέα προσπάθεια για συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών , για να δώσει απαντήσεις για τα όσα συζητήθηκαν και δεν πραγματοποιήθηκαν στην προηγούμενη , να υπάρξει προσπάθεια για κάποια κοινή δράση το προσεχές διάστημα καθώς και ενέργειες προσέγγισης με το επιβατικό κοινό .

Απών απο την συζήτηση το ΣΕΛΜΑ του συνάδελφου Σταματόπουλου , το οποίο απέστειλε επιστολή τονίζοντας ότι διαφωνεί με κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης , διαμαρτυρόμενο για την μη άρση της επιστράτευσης παρά τις προσπάθειες που έχουν κάνει για το θέμα σε όλους τους φορείς. (κόμματα , Τριτοβάθμιες Οργανώσεις κτλπ)
Η ανακοίνωση καταλήγει τονίζοντας ότι το ΣΕΛΜΑ έχει αποδείξει πως σε κάθε μορφή κινητοποιήσεων είναι στον αγώνα , μόνο που το πρόβλημα είναι αυτοί που δεν αγωνίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου