Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

O Πρόεδρος της ΠΟΣ , Θ. Λεβέντης , αύριο στην Βουλή

Δημοσιεύουμε αριστερά την πρόσκληση που εστάλη στον Πρόεδρο της ΠΟΣ προκειμένου αύριο να παρευρεθεί στην συζήτηση της Επιτροπής που συζητά το κατατεθέν Νομοσχέδιο (Απελευθέρωση των ΚΤΕΛ κτλπ ) και να εκθέσει τις απόψεις των σιδηροδρομικών για τα άρθρα που αφορούν τον σιδηρόδρομο και τους σιδηροδρομικούς .


Τα θέματα που θα αναδείξει ο Πρόεδρος της ΠΟΣ κινούνται σε 5 άξονες και αφορούν >



Το θέμα που προκύπτει με την υποδομή και διαχείριση της (είσοδος εταιρειών κτλπ) .

Το θέμα που προκύπτει με το - ΑΝ - υφίσταται πλεονάζον προσωπικό στην ΕΕΣΣΤΥ και τρόπους για την προστασία των συναδέλφων (που το υποβληθέν νομοσχέδιο μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας).

Το θέμα με την διευθέτηση του ορίου υπερωριών και του προβλήματος που δημιουργεί η εγκύκλιος με τα πλαφόν στην καθημερινή λειτουργία των εταιρειών του Ομίλου ΟΣΕ . (Παρότι είχε δοθεί δέσμευση για κατάθεση τροπολογίας που θα έδινε λύση στο θέμα , κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ).

Για το θέμα του άρθρου με τις ιατρικές  εξετάσεις των μηχανοδηγών όπου θα ζητηθεί να υπάρχει Πανελλαδική κάλυψη με γιατρούς του ΕΟΠΠΥ .

Και θέματα που αφορούν την δυνατότητα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να δρομολογεί λεωφορειακές γραμμές .

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον συνάδελφο Λεβέντη .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου