Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Προσπάθεια για απεργοσπασία απο μηχανισμό στην Λάρισα ;

'Eνα πάρα πολύ σοβαρό θέμα προέκυψε στο μηχανοστάσιο Λάρισας καθώς με χειρόγραφο σημείωμα ενημερώνονταν οι μηχανοδηγοί ότι αύριο με εντολή και κάλυψη  του Σωματείου μας γίνονται τα εμπορικά τρένα (τεύτλα ) τις ώρες που υπάρχει στάση εργασίας .
Τέτοια απόφαση δεν πάρθηκε ποτέ απο την ΠΕΠΕ , ενώ γίνεται προσπάθεια να βρεθεί ο συντάκτης του κειμένου .
Πρόκειται για καραμπινάτη και προβοκατόρικη ενέργεια σε βάρος των συμφερόντων όλων των μηχανοδηγών .
Καλούμε τους μηχανοδηγούς να μην εμπιστεύονται τέτοια ανυπόγραφα κείμενα και να καταγγέλλουν ανοικτά τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς που θέλουν να στήσουν πρόθυμοι ηλίθιοι .

6 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θέμα στην Λάρισα είναι πολύ σοβαρό .

    Δείχνει την ξεκάθαρη πρόθεση συγκεκριμένων παραγόντων να παίξουν το παιχνίδι της επόμενης μέρας , ενώ φανερώνει και το γιατί η ΠΕΠΕ δεν μιλάει για τα όσα παράτυπα συμβαίνουν με μηχανοδηγούς να εκτελούν καθήκοντα προισταμμένου χωρίς να υπάρχει ανάθεση.

    Τα μηχανοστάσια Λάρισας και Βόλου εδώ και 15 μέρες δουλεύουν στο κόκκινο με την ανοχή της ΠΕΠΕ.

    Είναι απολύτως βέβαιο ότι κανείς συνάδελφος δεν θα έβαζε - όσο ηλίθιος και να είναι - σε χαρτί την υπογραφή της ΠΕΠΕ για στήριξη σε απεργοσπασία , αν δεν είχε πρώτα μιλήσει με συνδικαλιστές .

    Καλό θα είναι λοιπόν , να μας εξηγήσει και ο συνάδελφος ( γνωρίζω ποιος είναι ) τι συνέβη και κυρίως ο Πρόεδρος του Σωματείου να δώσει εξηγήσεις για τα στελέχη της ΔΑΚΕ που τον εξέθεσαν για άλλη μια φορά .

    Οι μέρες που διανύουμε είναι πολύ περίεργες .
    Να μην έχει κανείς την ψευδαίσθηση ότι θα του χαρίσουμε το παραμικρό ή ότι θα διστάσουμε να τον κατανομάσουμε .

    Τις επόμενες μέρες θα εξετάσουμε τις κινήσεις που θα κάνουμε καθώς μετά τις τελευταίες ενέργειες του Προέδρου , με τις προσωπικές του ανακοινώσεις που δεν εκφράζουν το ΔΣ , αλλά υπογράφονται σαν Διοικητικό Συμβούλιο , είχαμε και το σημερινό που εγείρει σοβαρά θέματα εμπιστοσύνης.

    Γενιδούνιας Κώστας
    Αντιπρόεδρος ΠΕΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εννοείτε φυσικά ότι μετά τα σημερινά , δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη για την διεκδίκηση του 30% απο αυτήν την ΠΕΠΕ , απο την πλευρά μου .

    Ενώ ας σκεφτούν όλοι , για ποιον λόγο , Πρόεδρος κ Γραμματέας , μερικές μέρες πριν , αρνήθηκαν να παρέχουν Νομική Κάλυψη στην καταγγελία μου στο ΣΕΠΕ .
    Παρακάμπτοντας φυσικά για άλλη μια φορά το καταστατικό , του ΤΑΠΕΛ αυτήν την φορά .

    Γενιδούνιας Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είχαμε τονίσει πολλές φορές , ότι η ανωνυμία δεν είναι προνόμιο .
    Καλούμε τον συνάδελφο με το ψευδώνυμο <> να γράφει επώνυμα αυτά που θέλει .

    Μέχρι τότε δεν θα ξαναδημοσιεύσουμε σχόλιο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ειδα οτι οτο σχολιο μου αφαιρεθηκε για λογους ευθηξιας.η αληθεια ειναι ομως οτι στον ρεντη υπαρχουν 2 μετρα και 10 σταθμα.τι θελω να πω.οτι ατομα που δεν ειναι εκπαιδευμενα στης Η/Α δεν τους αφηνουν να πανε ταξιδια με επιβατικα τρενα που ειναι απο Δομοκο και πανω , αλλα στην αναγκη οταν προκυψει προβλημα , τους βαζουν σαν 2ους σε εμπορικο τρενο.εκει δεν υπαρχει θεμα ανεκπαιδευσης.αυτο το αποφασιζει ο Α' μηχανοστασιαρχης απο οτι φαινεται.ενω επιλεκτικα καποια ατομα πανε και ερχονται μονο θεσ/κη ακομα και που ειναι ανεκπαιδευτοι στο τροχαιο υλικο.φαινεται οτι αυτοι ειναι αρεσκοι σε καποιους προισταμενους , ενω καποιοι αλλοι δεν ειναι.οσον αφορα το προβλημα ευρεσης συναδελφου για το εμπορικο ,υπηρξαν καποιες αρνησεις , απο ατομα που παλια πηγαιναν μονο εμπορικα , μονο ξαναλεω , και που στο παρελθον ειχαν υπογραψει να τα πηγαινοφερνουν απο και προς θεσ/κη.αυτο λεω και κλεινω , οτι καμια φορα χρησιμοποιοντας ενα ψευδωνυμο, δημιουργεις περισσοτερο προβληματισμο σε καποιους που θιγονται αμεσα απο τις κουβεντες που γραφονται εδω μεσα.οταν θα ερθει η ωρα θα μαθετε ποιος ειμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μια χαρα ηταν το σχολιο και δεν εβριζε κανεναν ο ανθρωπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή