Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση ΠΟΣ για συνάντηση με διοίκηση ΕΕΣΣΤΥ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 

Στις 22/10/2013 το Προεδρείο της Π.Ο.Σ., συναντήθηκε με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΕΣΣΤΥ, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Σιδηροδρομικοί εν όψει της ιδιωτικοποίησης της εταιρείας, και της αβεβαιότητας που επικρατεί στο σύνολο του σιδηροδρομικού κόσμου. 
 Για το μεγάλο ζήτημα της αποζημίωσης λόγω παραίτησης, η απάντησή του ήταν προς θετική κατεύθυνση με επαναφορά της αποζημίωσης στο ύψος των 15.000 € και με απόφαση που θα περάσει από το Δ.Σ. της ΕΕΣΣΤΥ στον επόμενο μήνα. 
Για τα δεδουλευμένα των προηγούμενων μηνών (υπερωρίες), η απάντησή
του ήταν ότι αφού ολοκληρωθεί ο αντιλογισμός που γίνεται με τον ΟΣΕ, ό,τι προκύψει που βαρύνει την ΕΕΣΣΤΥ δεσμεύθηκε ότι θα τα πληρώσει. 
Για το Οργανόγραμμα, μας απάντησε ότι έχει περάσει από το Δ.Σ. και υποσχέθηκε ότι θα τοποθετήσει το προσωπικό και τις θέσεις της ιεραρχίας στον επόμενο μήνα, αφού βγει και η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τις προαγωγές. Για το θέμα της πιστοποίησης των Σιδηροδρομικών στην ΕΕΣΣΤΥ, δεσμεύθηκε ότι στις επόμενες τρεις εβδομάδες θα δώσει ο ίδιος ο Διευθύνων Σύμβουλος ιδιοχείρως τις βεβαιώσεις επαγγελματικής επάρκειας στους σιδηροδρομικούς της ΕΕΣΣΤΥ. 
Για το ζήτημα της έλλειψης ανταλλακτικών, μας απάντησε ότι υπογράφθηκε διεταιρική σύμβαση τετράμηνης διάρκειας με τον ΟΣΕ για τις προμήθειες και συμβάσεις και ότι δρομολογήθηκαν μέχρι το τέλος του 2013 τα θέματα της έλλειψης των τροχών και των λιπαντικών. 
Μας ενημέρωσε ότι ξεκίνησε η διαδικασία και ολοκληρώνεται άμεσα από τον ΟΑΕΔ η πρόσληψη 160 μαθητών που θα ασκήσουν τη διετή πρακτική τους εξάσκηση στο χώρο των Μηχανεργοστασίων. 
Επίσης, μας ενημέρωσε ότι σύντομα η μισθοδοσία μας κατόπιν διαπραγμάτευσης της εταιρείας αλλάζει μετά από πολλά χρόνια τραπεζικό ίδρυμα και πάει στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, προς όφελος της ίδιας της εταιρείας και των εργαζομένων σιδηροδρομικών, όπως μας τόνισε. 
Τέλος, σε επιτακτικές ερωτήσεις μας για τη δέσμευσή του ως προς τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των συναδέλφων, ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΕ, απαντώντας ότι είναι θέμα πολιτικής απόφασης, εκφράζοντας την προσωπική του εφησυχαστική άποψη ότι δεν κινδυνεύουν θέσεις εργασίας. 

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες, 

Εμείς δεν εφησυχάζουμε, ξέρουμε τι σημαίνει ιδιωτικοποίηση και θεωρούμε δεδομένο ότι κινδυνεύουν θέσεις εργασίας όταν η εταιρεία περάσει σε ιδιωτικά χέρια. Δεν απεμπολούμε τη διαχρονική και σταθερή μας θέση για ΕΝΙΑΙΟ – ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ με κοινωνικά χαρακτηριστικά προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. 

Σας καλούμε όλους σε επαγρύπνηση για να αντιμετωπίσουμε μαζικά και ενωτικά την όποια επίθεση δεχθούμε στα εργασιακά, μισθοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα που μας απέμειναν. 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου