Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Πρόστιμα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ απο το ΣΕΠΕ και το ΚΕΠΕΚ

 Πρόστιμα πλήρωσε το τελευταίο διάστημα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ , μετά τις ποινές που τις επέβαλε το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας και το Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου για παραβιάσεις της Εργατικής Νομοθεσίας αλλά και κανονιστικές διατάξεις για την υγιεινή και ασφάλεια.
Αναλυτικότερα 

το ΣΕΠΕ τιμώρησε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την μη ανάρτηση  καταστάσεων του προσωπικού σε εμφανές σημείο (σύνηθες σε όλους τους χώρους ) ενώ το ΚΕΠΕΚ για θέμα που αφορά τον τεχνικό ασφαλείας και τους ιατρικούς φακέλους.

Ιδιαίτερα για το θέμα του ΚΕΠΕΚ μετά και τα τελευταία εργατικά ατυχήματα πρέπει να τονίσουμε ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι υποχρεωμένη να χορηγεί στο προσωπικό που εργάζεται στα μηχανοστάσια ,  φωσφορίζοντα γιλέκα για να διακρίνονται οι εργαζόμενοι , φακούς , αντιολισθητικά υποδήματα και ρούχα για να προστατευθούν απο το θέρος και το ψύχος.

Τις προηγούμενες μέρες και μετά τα απανωτά εργατικά ατυχήματα , είχε προηγηθεί αναφορά στην Υπηρεσία , της παράταξης Εξέλιξη (μέσω του  Αντιπροέδρου του Σωματείου μας ) για το θέμα των εκθέσεων του τεχνικού ασφαλείας και ακόμα δεν έχει υπάρξει απάντηση .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου