Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Η Εξέλιξη για τον προγραμματισμό στο ΜΑΙ - 'Ολη η απόφαση της συζήτησης στο ΣΕΠΕ

Συνάδελφοι , συναδέλφισες

Ολοκληρώθηκε χτες  Δευτέρα 7 Οκτώβρη  η συζήτηση της   προσφυγής της Εξέλιξης στο  ΣΕΠΕ για τον προγραμματισμό εργασίας στο μηχανοστάσιο ΜΑΙ .
Κοινοποιούμε σε όλους την απόφαση της Επιθεώρησης με βάση την οποία η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι υποχρεωμένη να τηρεί την νομιμότητα και να εκδίδει πρόγραμμα εργασίας – εβδομαδιαίο για αρχή (και μόνο κατόπιν δική μας παραχώρησης,  για την διευκόλυνση των μηχανοδηγών , όπως αναφέρει ο Δικηγόρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κάτι που εμείς δεν προσβάλαμε συνειδητά ) -. να το αναρτά σε εμφανής χώρους , και φυσικά  να ενημερώνει εκ των προτέρων το προσωπικό.

Δώσαμε έτσι τέλος  , όπως είχαμε δεσμευτεί
κ πέρυσι το καλοκαίρι  προεκλογικά – στον εργασιακό μεσαίωνα που ζούσαμε εδώ και 10 χρόνια .

Απο τον περασμένο Ιούλη που έγινε η καταγγελία , τα μέλη και οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές της Εξέλιξης γίναμε στόχος επιθέσεων , απο όσους εκπροσωπούν το χτες στο μηχανοστάσιο ΜΑΙ .

Ακούσαμε απίστευτα πράγματα , απο το ότι ο Κανονισμός προέβλεπε ότι πρέπει να παίρνουμε καθημερινά τηλέφωνο , μέχρι και ότι επιτιθέμαστε δήθεν  στους παλιούς μηχανοδηγούς , θέλοντας να επιβάλουμε την τήρηση του κυκλώματος εργασίας για να τους εκδικηθούμε .

Σε όλες αυτές τις προκλήσεις που θέλαν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης ,  δεν δώσαμε καμία σημασία .


Απαντήσαμε  μόνο με την ανάδειξη του θέματος της προσαύξησης του 30 % που προέκυψε μετά την έκδοση του προγραμματισμού εργασίας και που με εξώδικο πλέον διεκδικεί και το Σωματείο μας .


Στόχος μας ήταν να αποδείξουμε – και το κάναμε – ότι αρκεί μια απλή δράση για να αλλάξει η πορεία των πραγμάτων

Μια πράξη διαφορετική απο όσα είχαμε συνηθίσει .

Όπως λέμε υπάρχουν και λύσεις έξω απο τα συνηθισμένα .



Η παραδοχή του κ. Ρετσινά ότι απο τον περασμένο Μάρτη μέχρι και τον Σεπτέμβρη ότι  όλα τα στοιχεία που εστάλησαν στο ΣΕΠΕ  ήταν πλαστά , αρκεί για να αντιμετωπίσει ποινικές ευθύνες , αυτός και ο κ. Καπετανάκης αλλά και να επιβληθούν μεγάλα πρόστιμα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ .



Η Εξέλιξη  , τις επόμενες μέρες , θα υποδείξει γραπτώς και πάντα  ενημερώνοντας ΟΛΟΥΣ τους μηχανοδηγούς για τα λάθη που έχουμε εντοπίσει στον προγραμματισμό και θα ζητήσουμε ΑΜΕΣΑ  την διόρθωση τους .


Τελειώνοντας , απαιτούμε άμεσα , ο κ. Καπετανάκης , να αναρτήσει τον πίνακα με τις προγραμματισμένες άδειες που ο ίδιος κατέβασε καταχρηστικά  κ παράνομα.

Και φυσικά θα ξαναθέσουμε στην ΠΕΠΕ το θέμα της προσφυγής στο ΣΕΠΕ για όλα τα θέματα που αφορούν τον κλάδο.









Εξέλιξη - Οκτώβρης 2013 

3 σχόλια:

  1. αμα υπαρχει θεληση,ολα γινονται..μολις μπει ο προγραμματισμος υπηρεσιων σε μια σωστη σειρα,θα σταματησουν και τα αλλησβερισια μεταξυ μηχανοδηγων και συνδικαλιστων.θα μας ξεφορτωθουν και αυτοι απο την πλατη τους,θα σταματησουν να ασχοουνται με τα τρενα του καθενος,και θα ασχοληθουν επιτελους με τα μειζων προβληματα που αντιμετωπιζει ο κλαδος μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑ Ι ΤΩΡΑ ΚΕΡΔΙΣΕΣ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΑΤΖΟΥΝΙ..ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΗ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΟΤΣΙΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΣΤΟ Σ.Ε.Π.Ε ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΘΕΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΖΗΛΙΑΣΚΟΠΟΥΛΟΣ.-ΡΕΤΣΙΝΑΣ.ΑΥΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μα ο ιδιωτης ανωνυμε , θα θελει προσωπικο που θα δουλευει παντου και σε ολα, και οχι μονιμες βαρδυες , και περα απο αυτο που και καλα πρεπει να κανει , δεν θα κανει τιποτα παραπερα.το μηχανοστασιο του .Μ.Α.Ι. εχει καταντησει αηδια.απο τους 120 μηχανοδηγους , οι 90 εχουν μονιμη βαρδυα ,για να μην πω παραπανω , η' και ακομα μονιμο τρενο , και μολις τους κουνησεις απο εκει, αρρωσταινουν ξαφνικα.οι υπολοιποι 30 ειναι μπαλαντερ , ευτυχως δηλαδη , γιατι αμα δεν υπηρχαν και αυτοι ,ολοι οι υπολοιποι δεν θα κανανε οτι θελανε.αλλα η αχαριστια εχει και τα ορια της, για αυτο ξεκινησε η ολη ιστορια με τον Σ.Ε.Π.Ε..εξαλλου αυτη δεν ηταν και η θεση της Π.Ε.Π.Ε. ?ολοι σε ολα !!αλλα μονο στα λογια φυσικα , εσυ στο τρενο σου , εσυ στο τρενο σου , και εσυ στο τρενο σου, λογια εντυπωσιασμου και πυροτεχνηματων.η σουπα χαλασε στο τελειωμα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή