Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Τι συζητήθηκε στο ΔΣ της ΠΕΠΕ

7 ώρες διήρκησε η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας χτες στην Θεσσαλονίκη.
Σε αυτό αποφασίστηκε περιληπτικά ότι

Στις  5 Νοεμβρίου  ημέρα εκδίκασης  της αγωγής ενάντια στην ένταξη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο ΤΑΙΠΕΔ , η ΠΕΠΕ θα πραγματοποιήσει τρίωρη στάση εργασίας . Θα υπάρξει συννενόηση τις επόμενες μέρες και με την ΠΟΣ για το αν θα συμμετέχει κ η Ομοσπονδία στην κινητοποίηση.

Η ΠΕΠΕ θα ζητήσει από την ΔΙΚΑΜ να αποσύρει τις απολογίες που στάλθηκαν για τις απομονώσεις συσκευής SIFA και αφορούσαν περιπτώσεις  εως και 10 μήνες πριν !

Θα γίνει επιστολή για την επαναδρομολόγηση των προαστιακών δρομολογίων στην Λάρισα μετά  την ολοκλήρωση της μεταφοράς των τεύτλων .

Θα υπάρξει δικαστική διεκδίκηση για όλα τα θέματα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα (5 μήνες επικίνδυνο , εννιαίο μισθολόγιο , 25% επιπλέον μείωσης , υπερωρίες ) ενώ θα προχωρήσει το εξώδικο προς τον κ. Κεφαλογιάνη για τα όσα είχε δηλώσει στον ΣΚΑΙ για τους σιδηροδρομικούς , εξώδικο με το οποίο θα ζητείται από τον Βουλευτή της ΝΔ να ανασκευάσει τις δηλώσεις του .

Για το θέμα της προασαύξησης του 30 % για την 6η ημέρα εργασίας και των 10 Ε για την επιστροφή από διανυκτέρευση αναμένουμε τις απαντήσεις της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το ΔΣ θα αποφασίσει για τις κινήσεις του .

Έγινε ενημέρωση για την τελευταία συνεδρία της ALE από όσους παρεβρέθηκαν στην Κροατία και αποφασίστηκε μετά από πρόταση του Προέδρου να αναζητηθεί επαγγελματίας διερμηνέας για την μετάφραση των κειμένων και τις επόμενες αποστολές.Ο συνάδελφος Βελλής Ζαφείρης επανέλαβε την πάγια θέση της ΑΣΚΕ για αποχώρηση της ΠΕΠΕ απο την ALE.

Ο Πρόεδρος μετέφερε την  πρόθεση της Διοίκησης να προχωρήσει το θέμα της ιδιωτικής ασφάλισης για όλο το προσωπικό , ενώ θετικά φαίνεται να εξελίσσεται και το θέμα με το εξοδολόγιο σε Πάτρα , Τρίπολη και Δράμα. Ειδικότερα για το θέμα της Πάτρας , αλλάζει ο υπεύθυνος διαχείρισης της Υπηρεσίας(αναλαμβάνει ο συνάδελφος Κάσσης Δημήτρης ) και υπάρχει η προσδοκία να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες το προσωπικό .

Μεγάλη κουβέντα έγινε για το θέμα της διάσπασης στα εμπορικά με διπλή έλξη , χωρίς όμως να ληφθεί κάποια απόφαση , με το θέμα της ασφάλειας να κυριαρχεί .
Για το θέμα του Δομοκού θα ξαναγίνει προσπάθεια να μπεί επισκέπτης .

Το ΣΤΑ θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα στην Θεσσαλονίκη μετά τις 15 Δεκέμβρη.

Για το θέμα της εκπαίδευσης των νέων μηχανοδηγών υπήρξε διαφωνία , με τον κοινό παρανομαστή των απόψεων όμως να είναι ότι αυτή θα πρέπει να γίνει χωρίς εκπτώσεις και βασικό γνώμονα την προστασία του κλάδου και συνεπώς και  των ίδιων των νέων συναδέλφων.

Έγινε και μεγάλη κουβέντα για το θέμα της ιδιωτικοποίησης χωρίς όμως να ληφθούν και συγκεκριμένες αποφάσεις .

Τέλος το σώμα ενημερώθηκε απο τον Πρόεδρο ότι πραγματοποιήθηκε στις 18 Οκτωβρίου , η εκδίκαση της υπόθεσης του μεταταχθέντα συναδέλφου Ν. Χατζηκαλέα , ότι η υπόθεση πήγε καλά , και ότι η ΠΕΠΕ θα καταθέσει συμπληρωματικό υπόμνημα.


Έγινε λόγος για την τελευταία επίσκεψη του Δ/ντη ΔΙΚΑΜ κ. Ρετσινά ,  την συμπεριφορά του και τις απόψεις που εξέφρασε . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου