Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013

Συνάντηση της ΠΟΣ με Διοίκηση ΟΣΕ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι συνάντηση του Προεδρείου της ΠΟΣ με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Θεοφανόπουλο Παναγιώτη.  Στη συνάντηση τέθηκαν από την ΠΟΣ το ζήτημα
  • της αποζημίωσης παραίτησης  για το οποίο υπήρξε η απάντηση ότι πρέπει να γίνει με τροπολογία επί του νόμου ή σε άλλη περίπτωση με προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας
  • Για τα βοηθήματα δεσμεύτηκε ότι θα συνεχιστεί κανονικά η καταβολή τους, ενώ για το θέμα των δεδουλευμένων που αφορούν υπερεργασία τα οποία εκκρεμούν από τον Ιανουάριο βρίσκεται σε συνεννόηση με το Υπουργείο για την επίλυσή του.
  •  Για τις τοποθετήσεις θα γίνει προκήρυξη των θέσεων και όπως προβλέπεται εκ του νόμου η επιλογή θα γίνει από τους Διευθυντές με κριτήρια που θα καθοριστούν από κοινού.
  •  Για την εκλογή στο Δ.Σ του ΟΣΕ τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει παραίτηση του σημερινού εκλεγμένου εκπροσώπου ο οποίος όμως ανήκει στο προσωπικό της ΕΕΣΣΤΥ, για να προχωρήσει η διαδικασία εκλογής του νέου εκπροσώπου.
  • Για το θέμα της προσαύξησης κατά 30% της εργασίας κατά τα Σάββατα δήλωσε ότι δεν το γνωρίζει και θα το θέσει στη νομική υπηρεσία του Οργανισμού προκειμένου να απαντήσει.
  • Για την πιστοποίηση της σιδηροδρομικής σχολής είπε ότι θα αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλίες για την άρση των γραφειοκρατικών  κωλυμάτων εξ αιτίας των οποίων δεν έχει υπάρξει πρόοδος στο θέμα.


Η ΠΟΣ θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα θέματα προκειμένου αν χρειαστεί να επανέλεθει.

Πηγή το blog της ΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου