Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Ανακοίνωση Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Σιδηροδρομικών για ΕΕΣΣΤΥ

Συναδέλφισσες/φοι, 
Με δεδομένο ότι η πώληση της ΕΕΣΣΤΥ βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο, το υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών έδωσε και τρίτη παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για μετάταξη/μεταφορά εργαζομένων στον Ο.Σ.Ε. Οι αποφάσεις για τις μετατάξεις αυτές αποδεικνύουν ξεκάθαρα τα εξής:

Αφενός την αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ και της Κυβέρνησης να διασφαλιστεί το εργασιακό  μέλλον των τεχνιτών του σιδηροδρόμου  και αφετέρου την στελέχωση του (ήδη υποστελεχωμένου)  ΟΣΕ με τεχνικά καταρτισμένους, έμπειρους εργαζόμενους  από την οικογένεια του σιδηροδρόμου, με απώτερο σκοπό και την μεταφορά τεχνογνωσίας στους νεώτερους συναδέλφους. 
Ωστόσο, γίνεται προσπάθεια από συναδέλφους μας, να αποτρέψουν εργαζόμενους να αιτηθούν  μετατάξεις και μάλιστα φτάνουν στο σημείο να διαδίδουν φήμες περί εργασιακής  ανασφάλειας στον ΟΣΕ!!!
Με  τη σιγουριά του Δημόσιου  συνηγορούν στην ανασφάλεια του δημόσιου έναντι της ασφάλειας του ιδιώτη!!...Το ακούσαμε κι αυτό !!
Στηρίζουμε ένα άλλο Δημόσιο, με νέα εργασιακή κουλτούρα και συνεισφορά στην κοινωνία και τους κόπους του Λαού.
Προφανώς είναι οι ίδιοι που το 2011 προέτρεπαν σε μετατάξεις συναδέλφους, διαδίδοντας ότι ο σιδηρόδρομος θα κλείσει, με τα γνωστά ζημιογόνα αποτελέσματα για τον ΟΣΕ που είναι ορατά ακόμα και σήμερα. Είναι αυτοί οι ίδιοι που  σήμερα  καίγονται και ωρύονται και τους φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, οι σιδηροδρομικοί δεν ξεχνούν ποιοι συρρίκνωσαν το σιδηρόδρομο κλείνοντας το δίκτυο της Πελοποννήσου σε μία νύχτα, στέλνοντας το μισό έμπειρο προσωπικό ΕΚΤΟΣ ΟΣΕ. 
Στους συναδέλφους της ΕΕΣΣΤΥ συνιστούμε να κλείσουν τα αυτιά τους στις κάθε λογής ’’Κασσάνδρες’’, να δουν που γέρνει η ζυγαριά των επίλογων τους και ναι πράξουν αναλόγως αφού αυτή η απόφαση θα είναι για τους περισσότερους απόφαση ζωής.
Μετά από πολλά χρόνια, είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον του ΟΣΕ καθώς τα στοιχήματα έχουν αρχίσει να κερδίζονται. 
Ο ΟΣΕ απαλλάχθηκε από τα χρέη του, ολοκληρώνεται ο σιδηροδρομικός άξονας Αθήνα – Θεσσαλονίκη, οι ΒΙΠΕ αρχίζουν να συνδέονται με το κεντρικό σιδηροδρομικό δίκτυο και τέλος τα έργα του Θριασίου βαίνουν προς ολοκλήρωση.  
Εδώ πρέπει να τονίσουμε την πάγια θέση μας για ενιαίο δημόσιο σιδηρόδρομο στην υπηρεσία του φυσικού του ιδιοκτήτη, που είναι ο Λαός,  με κοινωνικό χαρακτήρα  και κοινωνικό έλεγχο, υπενθυμίζοντας ότι χωρίς τη συμβολή των εργαζομένων, που δεν είναι απλά εργασιακή αλλά στάση ζωής, απλά ο ΟΣΕ δεν θα λειτουργούσε. 
Συνάδελφοι 
η ανάπτυξη  του Σιδηροδρόμου, βρίσκεται επιτέλους, μετά από πολλά χρόνια, στις  βασικές προτεραιότητες της Πολιτικής ηγεσίας .
Η Διοίκηση του Οργανισμού, με τη βοήθεια του Υπουργείου, προχωρά σε κατάλληλες ενέργειες έτσι ώστε να καταστεί ο ΟΣΕ βασικός πυλώνας ανάπτυξης των μεταφορών. 
 Στην κατεύθυνση αυτή  η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ  Σιδηροδρομικών θα στηρίξει με κάθε τρόπο αυτή την προσπάθεια, θα είμαστε στο πλευρό της Διοίκησης  σε κάθε απόφαση που κινείται στη σωστή κατεύθυνση, αλλά θα την ελέγχουμε και θα είμαστε απέναντι σε ότι κρίνουμε  ότι κάνει λάθος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς και όχι κόμμα παραγόντων.
Έχει μέλη και οργανώσεις που λειτουργούν. Στηρίζεται σε αυτές και συνυπολογίζει τις απόψεις τους και δεν αποφασίζει ερήμην τους.
Τα στελέχη του όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, σέβονται τις αποφάσεις των Οργάνων του. Όποιος κάνει προσωπικές πολιτικές και λειτουργεί ως παράγοντας, αγνοώντας τις οργανώσεις και τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, κινείται εκτός των αξιών της αριστεράς και αυτό αξιολογείται.
Συναδέλφισσες/φοι συντρόφισσες/φοι, 
το 2015 ο Σύριζα με την ψήφο του Λαού, ανέλαβε την μεγάλη ευθύνη να συγκρουστεί με τα συμφέροντα της διαπλοκής και να τελειώσει με όλα όσα μας έφεραν ως εδώ.
Από τότε έως σήμερα, 3 χρόνια μετά, είμαστε εδώ παλεύουμε και θα  βγούμε από την κρίση, τα μνημόνια και την επιτροπεία, έχοντας στραμμένη την προσοχή μας στους εργαζόμενους και τα αδύνατα κοινωνικά στρώματα. Με την ανελέητη προπαγάνδα και τα ψέματα τους, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είναι αδύνατο να κρύψουν την οσμή της σήψης που αναδύεται από το σαπισμένο διαπλέκομενο κατεστημένο τους που καταρρέει.
Παλεύουμε με όπλο μας την εντιμότητά μας και λέγοντας την αλήθεια στους πολίτες θα κριθούμε για ό,τι κάναμε τα χρόνια που κυβερνήσαμε και θα νικήσουμε.
                                                                ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ


2 σχόλια:

  1. Αγαπητή φίλοι του ΣΎΡΙΖΑ θα μπορούσατε να μας απαντήσετε γιατί δεν έγινε το ίδιο και με τους συναδέλφους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ,τη αλλαξε από τότε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτι ρώτησα τους φίλους της (αριστερής)παράταξής...δεν βλέπω την ερώτηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή