Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Σε ιδιώτη το 35% της μεγαλύτερης εταιρείας εμπορευματικών μεταφορών της Ελβετίας (SBB Cargo)


Σε «ιδιωτικά χέρια» περνά το 35% της SBB Cargo AG, τμήμα των Ελβετικών Ομοσπονδιακών Σιδηροδρόμων.Ειδικότερα, οι Planzer Holding, Camion Transport, Bertschi και Galliker Holding αποφάσισαν να προχωρήσουν
στην από κοινού εξαγορά της SBB Cargo, έχοντας ως στόχο την ενίσχυση της σιδηροδρομικής μεταφοράς των εμπορευμάτων τους.


Να σημειωθεί ότι, το υπόλοιπο 65% της SBB Cargo παραμένει υπό κρατική διαχείριση.

Μέχρι στιγμή η τιμή εξαγοράς δεν έχει αποκαλυφθεί, ωστόσο η συναλλαγή πρέπει να λάβει το «πράσινο φως» από τις Ρυθμιστικές Αρχές Ανταγωνισμού έως τις αρχές του 2020 για να ολοκληρωθεί.

Η SBB Cargo αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία εμπορευματικών μεταφορών της Ελβετίας και διαχειρίζεται σχεδόν 30 εκατ. τόνους εμπορευμάτων ετησίως.

Το 2018 αναγκάστηκε να προχωρήσει σε μείωση των θέσεων εργασίας, σε με προσπάθεια να επικεντρωθεί στην αυτοματοποίηση και την ψηφιοποίηση, και παράλληλα να επιστρέψει σε κερδοφόρα ρότα.

Στα μελλοντικά της πλάνα είναι, ως το 2023, το εργατικό δυναμικό των 2.200 ατόμων της να έχει μειωθεί κατά 800.

Β.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου