Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Θέλει ο Γιάννης να κρυφτεί και η χαρά δεν ....τον αφήνει

Τι και αν η Κυβέρνηση με τροπολογία μόλις 30 μέρες πρίν κατάργησε τον βάσιμο λόγο για απόλυση και ετοιμάζει επίθεση στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό με την είσοδο ιδιωτών στην επικουρική σύνταξη, το χαμόγελο του Πρόεδρου της ΓΣΕΕ στην χτεσινή συνάντηση φανερώνει τα πάντα για την
στάση της Συνομοσπονδίας το επόμενο διάστημα.
Ενδεικτικό των προθέσεων της ΓΣΕΕ είναι ότι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια η Συνομοσπονδία ΔΕΝ θα νοικιάσει τρένο για να ανεβάσει κόσμο στην συγκέντρωση της ΔΕΘ.
Δεν γνωρίζουμε και δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι αυτό γίνεται γιατί ο Πρόεδρος της  ΓΣΕΕ έφυγε ικανοποιημένος μετά την σημερινή συνάντηση, ή γιατί η Κυβέρνηση δεσμεύτηκε στον "εταίρο" το επόμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ να γίνει παρουσία των ΜΑΤ, μετά τα όσα απαράδεκτα έγιναν πριν μερικούς μήνες και ζήτησε ηρεμία το επόμενο διάστημα. 
Τα γεγονότα είναι τα εξής.
Ο -διορισμένος από την Δικαιοσύνη- Πρόεδρος της ΓΣΕΕ , δηλαδή του κορυφαίου συνδικάτου στην χώρα, είπε μετά την συνάντηση των κοινωνικών εταίρων ότι οι Κυβερνήσεις θα κρίνονται απο τις πράξεις τους και όχι απο τα όσα ακούγονται.
1 μήνα μετά λοιπόν την κατάργηση του βάσιμου λόγου για τις απολύσεις και τις απαράδεκτες διατάξεις σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων που δουλεύουν σε εργολαβίες, το χαμόγελο του Γιάννη (με 2 ν) Παναγόπουλου, τα καταμαρτυρεί όλα. 

Δεν σημαίνει τίποτε προφανώς για την ΓΣΕΕ,  η πρόσφατη κατάργηση της Νομοθετικής προστασίας έναντι στην απόλυση, η υποβάθμιση του ΣΕΠΕ, πόσο μάλλον οι επικείμενες  μεθοδεύσεις για αλλαγές στα εργασιακά,  η κατάργηση του ασύλου και οι σχεδιασμοί για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία....

Ξέχασε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ και  τις καταργήσεις 13ου-14ου μισθού, ξέχασε τον υποκατώτατο που καθιέρωσε το 2013 η Νέα Δημοκρατία για νέους κάτω των 25 ετών, ξέχασε την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με την ΠΥΣ του 2013 που έφερε η Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, την ανεργία που έφτασε το 2014 στο 27% και στο 55% στους νέους....
Τα ξέχασε όλα. Όπως άλλωστε ανέφερε και στην γραπτή του δήλωση, "Σήμερα βρεθήκαμε με τον Πρωθυπουργό και βεβαίως δεν αναφερθήκαμε στο παρελθόν" ανέφερε ο Γιάννης Παναγόπουλος.

Και το χαμόγελο έσκασε ροδάνι στην συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη.


Εμείς λέμε ότι ο Πρωθυπουργός για να τρολλάρει τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ και επικεφαλής της ΠΑΣΚ θα έπρεπε να κάνει την συνάντηση σήμερα 3 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ (του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα, όχι του ΠΑΣΟΚ ουράς της δεξιάς).
Όχι τίποτα άλλο για να  θυμίσει στον επικεφαλή της ΠΑΣΚ, το ανελέητο προεκλογικά τρολάρισμα του ΠΑΣΟΚ σε τηλεοπτική εκπομπή απο τον σημερινό Πρωθυπουργό.
Γιατί εκεί φτάσαμε, με όσους   μικραίνουν καθημερινά την δημοκρατική παράταξη και όσους την  εκπροσωπούν τα τελευταία χρόνια.
Το ΠΑΣΟΚ  μετονομάστηκε σε ΚΙΝΑΛ και κατάντησε ουρά των Σαμαρά και Μητσοτάκη.....
ΌΧΙ δεν αναφερόμαστε σε όσους (ακόμα) το ψηφίζουν, με τον κόσμο αυτό είναι βέβαιο ότι θα συναντηθούμε σύντομα και πάλι, ο γιατί όλοι πλέον βλέπουν ξεκάθαρα τι σημαίνει για τον δημοκρατικό κόσμο, η επιχειρούμενη παλινόρθωση της δεξιάς, δεν αναφερόμαστε λοιπόν σε αυτούς.
Στην ηγετική του ομάδα αναφερόμαστε (και στα συνδικάτα).

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Σήκω Αντρέα να δεις τα παιδιά της αλλαγής (Τα εγγόνια έχουν χαιρετίσει αυτό το ΠΑΣΟΚ καιρό τώρα πιστά στις δημοκρατικές καταβολές τους)


1 σχόλιο:

  1. ΚΙΝΑΛ= Ότι πιο άχρηστο πολιτικά και συνδικαλιστικά, μάντρα βολέματος άχρηστων επαγγελματιών ισοβίων συνδικαλιστών που αλληλοεκλέγονται. Ο Γιάννης ήταν τρισευτυχισμένος γιατί πήρε διαβεβαίωση ότι στο επόμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ θα υπάρξει αστυνομική προστασία για τυχόν επανάληψη των γεγονότων της Άνοιξης σε Ρόδο και Καλαμάτα. Θα μαζευτούν σε κάνα resort στου διαβόλου τη μάνα και θα επανεκλέξουν τον Γιάννη τα σωματεία των φορτοεκφορτωτών και των εκδοροσφαγέων, όπως επί Μακρή και Καρακίτσου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή