Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Κυνική παραδοχή στελεχών της ΠΑΣΚ για τα όσα έγιναν στις μετατάξεις του 2010....

Κυνικά -και δημόσια- πλέον παραδέχονται στελέχη της ΠΑΣΚ την άποψη τους για τις μετατάξεις τού 2010  και δεν κρύβουν τις απόψεις τους για την επιστροφή των μεταταχθέντων αυτές τις μέρες. Όπως χαρακτηριστικά έγραψε
στα social media στέλεχος της ΠΑΣΚ Έλξης (και μέχρι το 2017 ενεργός -δραστήριος στην ενασχόληση με τα κοινά της έλξης καθώς ήταν διαχρονικά απο τα πλέον έμπιστα στελέχη της ηγεσίας της ΠΑΣΚ Έλξης), "με τις μετατάξεις του 2010,  για το 10% των συναδέλφων πράγματι τούς κατάστρεψε τη ζωή η διαδικασία, αλλά έφτιαξε τη ζωή των υπολοίπων γιατί η .... ΤΡΑΙΝΟΣΕ  έγινε βιώσιμη! !!"

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών ελάσσων Παρασκευόπουλος, σε συνεδρίαση του ΔΣ της πριν 1 μήνα, αναρωτιόταν που θα βρεί την χρηματοδότηση (δεν την έχει εξασφαλίσει έλεγε) ο ΟΣΕ για να πληρώνει τους μισθούς όσων επιστρέφουν !
Στην ουσία δηλαδή υιοθέτησε την επιχειρηματολογία των συστημικών μέσων ενημέρωσης που τις τελευταίες εβδομάδες άνοιγαν θέμα για τα οικονομικά του ΟΣΕ, φέρνοντας σε δύσκολη θέση με όσα έλεγε ακόμα και στελέχη της παράταξης του που δεν πίστευαν ότι άκουγαν τον Πρόεδρο της ΠΟΣ να αναπτύσσει την επιχειρηματολογία των νεοφιλελέ ταλιμπάν του τόπου.
Εμείς απλά λέμε ότι είναι πλέον κυνική η παραδοχή, καταστάσεων που όλοι φανταζόμαστε ότι συνέβησαν, αλλά ποτέ δεν θέλαμε να πιστέψουμε ότι σε αυτές διαδραμάτισαν ρόλο συγκεκριμένα πρόσωπα.
Το κουβάρι της ιστορίας για όσα έγιναν το 2010 σιγά -σιγά ανοίγει και εμείς θα παρακολουθούμε και θα ενημερώνουμε για όσους αρχίζουν να εξιστορούν τις πραγματικές συνθήκες τότε.

Υπενθυμίζουμε ότι λόγω των μετατάξεων και της πολιτικής που ακολούθησε η ΠΑΣΚ τότε, η παράταξη στην έλξη το 2012 τριχοτομήθηκε και σήμερα η ΠΑΣΚ δεν καταφέρνει να κατεβάσει καν ψηφοδέλτιο, αφού στις τελευταίες εκλογές  του Σωματείου μας, συνεργάστηκε με την ΔΑΚΕ και τον γραφικό μπούφο, κάτω απο την σημαία της νέας "ΣΥΠΕ", με τους μηχανοδηγούς να απορίπτουν την πρόταση τους εμφατικά.

Κανείς δεν ξεχνά,τίποτε δεν ξεχνιέται.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Υ.Γ. Μετά μην αναρωτιέστε συνάδελφοι, γιατί η πλειοψηφία της ΠΟΣ δεν βγάζει μια ανακοίνωση για την επιστροφή των μεταταχθέντων. Η παρέα του ελάσσονα της Κάνιγγος θέλει να διασφαλίσει ο ΟΣΕ ...τους πόρους και μετά!


2 σχόλια:

  1. Τώρα πια ενθαρρυμένοι από τις τσιρίδες της αμετροεπούς Αρχηγού τους, πέταξαν κάθε προσωπείο από την αποκρουστική φάτσα τους. Ονειρεύονται μεγάλη επιστροφή και διψήφια ποσοστά, ενώ αρκούν ίσα για να κάνουν ολομέλεια μέσα σε ασανσέρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολυ απλο.Να βγαλουμε αυτους σε διαθεσιμοτητα να δουμε μετα τι θα κανει ο μεταταχθεις κλειδουχος πρωην εργατης μηχανοστασιου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή