Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

EAK : Η ΓΣΕΕ να οργανώσει τώρα τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στα σχέδια του ΣΕΒ και την ανάλγητη πολιτική της Κυβέρνησης

ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα εν μέσω πανδημίας και γενικού lockdown, να εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς το σχέδιο ΣΕΒ – Κυβέρνησης, για ολοκληρωτική εξόντωση

των ανθρώπων της εργασίας, απλών εργαζόμενων, επαγγελματιών, μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Τον τελευταίο ένα χρόνο διακυβέρνησης της χώρας από την πιο ανάλγητη και εκδικητική κυβέρνηση, που γνώρισε η χώρα στα χρόνια της μεταπολίτευσης, έχουμε δει την ψήφιση αντεργατικών νόμων και έχουμε βιώσει τη λήψη αντιδημοκρατικών αποφάσεων, που ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες, από καθεστώτα άλλων εποχών, δεν έχουν εφαρμοστεί.

Η κλιμάκωση της πρωτόγνωρης επίθεσης ΣΕΒ – Κυβέρνησης στην εργατική τάξη έχει πάρει τελευταία εκρηκτικές διαστάσεις, αρκεί να δούμε τι συμβαίνει σε επί μέρους χώρους:

Ø  Ξεπούλημα ΛΑΡΚΟ, ΔΕΔΗΕ, ναυπηγείων και άλλων επιχειρήσεων σε κρίσιμους για τη χώρα κλάδους

Ø  Η Εθνική Ασφαλιστική πωλείται με αντίτιμο κάτω από το μισό της αξίας που οι ίδιοι έχουν εκτιμήσει πριν ένα χρόνο

Ø  Οι Τράπεζες κλείνουν διαρκώς καταστήματα σε μικρές πόλεις αλλά και ακριτικές περιοχές, με στόχο τον αποκλεισμό των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και την πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα μόνο των ολίγων γνωστών… επιχειρηματικών κύκλων. Μειώνουν κατά χιλιάδες το προσωπικό τους, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την υπό Δημόσιο έλεγχο πλέον Τράπεζα Πειραιώς,  που απολύει εργαζόμενους από θυγατρική της.

Ø  Κατάργηση Κανονισμού Εργασίας και Συλλογικών Συμβάσεων με μειώσεις μισθών στα ΕΛΤΑ

Ø  Εκατοντάδες εκβιαστικές απολύσεις και μετακινήσεις χιλιάδων εργαζομένων σε θυγατρικές στον ΟΤΕ

Ø  Ελεύθερες απολύσεις και κανένας έλεγχος στους Ιδιωτικούς Εκπαιδευτικούς

Ø  Κανένας έλεγχος και καμία προστασία των εργαζομένων στο λιανεμπόριο

Ø  Καμία ανταπόκριση στα αιτήματα των καλλιτεχνών που είναι σε απόγνωση

Ø  Οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό Τουρισμό παραμένουν  απροστάτευτοι και με μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης

Ø  Και πολλά άλλα καταστροφικά σε όλο το φάσμα των δικαιωμάτων της εργασίας και της κοινωνίας γενικότερα

Σε αυτά να προσθέσουμε ακόμα, τον πτωχευτικό νόμο που κάνει δώρο στις τράπεζες τη κατοικία των φτωχών νοικοκυριών, το σχέδιο Πισσαρίδη με βασικό συστατικό της την ακόμα μεγαλύτερη μείωση μισθών και συντάξεων και βέβαια τη μείωση κατά 600 εκ. ευρώ των υγειονομικών δαπανών για το 2021. Οι εργοδότες της ιδιωτικής ασφάλισης, της παιδείας και της  υγείας είναι αυτοί  που ευνοούνται και πανηγυρίζουν.

Είναι φανερό ότι σε αυτή την επίθεση δε μπορεί να τα καταφέρει κανείς μόνος του. Κανένα Πρωτοβάθμιο Σωματείο, καμία Ομοσπονδία και κανένα  Εργατικό Κέντρο. Η ΓΣΕΕ έστω και στο παρά πέντε, πρέπει επιτέλους να συντονίσει και να οργανώσει και πάλι το συνδικαλιστικό κίνημα, για να δοθεί αποφασιστικό μήνυμα από τους εργαζόμενους όλης της χώρας σε κυβέρνηση και εργοδοσία ότι:

ü  Η εργασία μας δεν παζαρεύεται

ü  Η φωνή μας δε φιμώνεται

ü  Τις ζωές μας δεν θα τις κλέψετε

Και αν η ακινησία και η απουσία της ΓΣΕΕ είναι ευθύνη των παρατάξεων που ηγούνται, ευθύνη όμως όλων των συνδικάτων που έχουμε διαλέξει στρατόπεδο, είναι να πάρουμε τις πρωτοβουλίες εκείνες που θα αλλάξουν αυτή την κατάσταση. Πλέον αυτός ο αγώνας, δεν αφορά στο συσχετισμό δυνάμεων για διατήρηση καρεκλών και τίτλων, ή την «αναπαραγωγή» στελεχών. Αφορά στην επιβίωση και την προστασία της εργατικής τάξης που ξεπερνά παρατάξεις και πρόσωπα.

Γι’ αυτό λοιπόν απαίτηση όλων μας πρέπει να είναι:

Ø  Στήριξη και ενίσχυση ουσιαστική του Δημόσιου Συστήματος Υγείας

Ø  Άμεση και οριστική απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου Βρούτση

Ø  Προστασία της εργασίας που θα καλύπτει αξιοπρεπή διαβίωση όλων των εργαζομένων, με τις ανάγκες της εποχής μας

Ø  Άμεση αποκατάσταση και πλήρης προστασία όλων των πληττόμενων κλάδων

Ø  Απαγόρευση απολύσεων και άμεση επαναπρόσληψη των απολυθέντων πριν και κατά τη διάρκεια των lock down. Επέκταση της προστασίας της εργασίας και των όρων της τουλάχιστον έως τις 30 Απριλίου.

Ø  Αύξηση του αφορολόγητου και μείωση της κλίμακας φόρου των εργαζομένων.

Ø  Μείωση 40% όλων των τιμολογίων ΔΕΚΟ για τα σπίτια των εργαζομένων σε επιχειρήσεις πληττόμενων δραστηριοτήτων.

Θεωρούμε επιβεβλημένο, η ΓΣΕΕ να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ σε σύγκλιση του Γενικού Συμβουλίου της, για να συντονίσει την αντίσταση των εργαζομένων και να προχωρήσει σε μια πλατιά κοινωνική συμμαχία που θα δώσει το σύνθημα για ανατροπή αυτών των καταστροφικών πολιτικών και κάθε αντεργατικού σχεδίου.

Ας σταματήσει η ΓΣΕΕ να αρκείται στο ρόλο του παρατηρητή και καταγραφέα των αρνητικών εξελίξεων για την εργατική τάξη.

Είναι υποχρέωση όλων των Συνδικάτων, όλων των εργαζομένων, να ενώσουμε δυνάμεις και να συντονίσουμε αγώνες, σε ένα παλλαϊκό μέτωπο, για να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας και τις ζωές μας.

Το χρωστάμε στις προηγούμενες γενιές και τους αγώνες τους, το χρωστάμε σε εμάς και  στα παιδιά μας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΑΙΟΣ,

ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕ ΔΟΘΗΚΕ ΠΟΤΕ

 

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου