Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

ΣυνΕξέλιξη : Η Νέα Έλξη να καταδικάσει την πλαστογραφία που διέπραξε στέλεχος της

Συνάδελφοι συναδέλφισες

Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου κοινοποιήθηκε στο Σωματείο μας και στην Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, από στέλεχος της Νέας Έλξης κείμενο με 11 χειρόγραφες υπογραφές συναδέλφων μηχανοδηγών (ΜΑΙ) στο οποίο εξέθεταν

προβληματισμούς τους γύρω από το ζήτημα των θέσεων ευθύνης, ζήτημα για το οποίο το Σωματείο μας έχει στείλει 2 επιστολές τις τελευταίες 10 μέρες.

Όπως αποκαλύφθηκε, λίγα λεπτά μετά, στο κείμενο που απέστειλε το στέλεχος της Νέας Έλξης, είχε τοποθετηθεί υπογραφή μηχανοδηγού που όχι μόνο δεν την είχε βάλει ποτέ σε αυτό, αλλά που δεν γνώριζε καν το περιεχόμενο του!

Μετά από αυτήν την εξέλιξη το στέλεχος της Νέας Έλξης (υποψήφιος από το 2012 με την παράταξη  απο  το  ΜΑΙ)  ξαναέστειλε το ίδιο κείμενο στο Σωματείο και την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έχοντας σβήσει με blanco την υπογραφή και το ονοματεπώνυμο του συναδέλφου που έπεσε θύμα εξαπάτησης.

 Σαν να μην έχει συμβεί τίποτα απολύτως,  η παράταξη της Νέας Έλξης αντί να «μαζέψει» τα αμάζευτα για τα όσα διέπραξε το στέλεχος της,- υποψήφιος στις 3 τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις με το ψηφοδέλτιο της-  θριαμβολογούσε στα social media για τις…10 υπογραφές. (3 εκ των οποίων τέθηκαν δίπλα σε ονοματεπώνυμα με «ορθογραφικά λάθη»).

Συνάδελφοι,συναδέλφισες

Είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε τις πρακτικές αυτές των στελεχών της Νέας Έλξης που έρχονται από το σκοτεινό παρελθόν, ευτελίζουν  τον κλάδο μας και αποδεικνύουν την έλλειψη κάθε ηθικού φραγμού από όσους  έχουν βάλει στόχο να απαξιώσουν το Σωματείο μας, επειδή δεν είναι αποδεκτοί από την πλειοψηφία των μηχανοδηγών.

Καλούμε την Νέα Έλξη, έστω και τώρα, να καταδικάσει την πρακτική του στελέχους της δημόσια, ειδάλλως την θεωρούμε ηθικό αυτουργό της ενέργειας αυτής.

Όταν η Νέα Έλξη   

  • ακολουθεί συνεχώς τις πρακτικές της λάσπης, 
  • καλύπτει πλαστογραφίες   
  • διακινεί συνεχώς μυθεύματα στα social media για να δικαιολογήσει έτσι την συνδικαλιστική της ένδοια και να αποπροσανατολίσει τους μηχανοδηγούς απο τα πραγματικά προβλήματα που προκύπτουν απο την πολιτική αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας για τους εργαζόμενους.
  • καταγγέλλει χωρίς ποτέ να προσκομίζει στοιχεία  
  • και όταν οι εκπρόσωποι της εκτοξεύουν μόνιμα άναρθρες κραυγές στις συνεδριάσεις του Σωματείου μας (όλοι είδαμε τι έγινε στο πρόσφατο ΣτΑ) για να διακόπτουν τους ομιλητές
ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ  σε ΟΛΟΥΣ μας ότι όχι μόνο δεν έχει πρόταση, στρατηγική και στόχο, αλλά αντίθετα επιβεβαιώνει ότι αποτελεί ένα συνονθύλευμα καιροσκοπικών αντιλήψεων, που στόχο έχει τα προσωπικά οφέλη και μόνο.

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους μηχανοδηγούς να αναλογιστούν που οδηγούν αυτές οι σκοτεινές πρακτικές τον κλάδο και ποιες σκοπιμότητες κρύβονται πίσω τους.

Καλούμε την Νέα Έλξη να καταδικάσει δημόσια, τα όσα διέπραξε το στέλεχος της.

1 σχόλιο:

  1. Ειναι δικαιωμα του καθενος να παιρνει τετοιες πρωτοβουλιες συλλογης υπογραφων.Ειναι ομως θεμιτο να γινεται με αυτες τις συνθηκες?Οταν το σωματειο εχει στειλει ηδη 2 επιστολες για αυτο το ζητημα οταν η πρωτοβουλια αυτη του συναδελφου χαρακτηριζεται απο προχειροτητα(ορθογραφικα λαθη στα ονοματα) και υπογραφες που στάλθηκαν χωρις να υπαρχουν(πλαστογραφια) οταν αυτη η προχειρη κινηση χαιρετιζεται απο παραταξη του συνδικατου προφανως για μικροπολιτικους λογους?Ιδου η ευκαιρια λοιπον για την παραταξη αυτη που ευαγγελιζεται το "εμεις" να παρει θεση.Ειτε ειναι αδιστακτη και ακριτα προσεταιριζεται καθε κινηση που αμφισβητει την πλειοψηφια του συνδικατου ειτε κινειται σε κλιμα συνεννοησης.
    Ασωτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή