Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Νίκο Κιουτσούκη πήρες αύξηση ! 10 χρόνια μετά, βγάλε ανακοίνωση Νίκο! (ευτυχώς που δεν διαπραγματεύτηκες εσύ Νίκο!)


Σε κανονικό παραλήρημα (απο χαρά μάλλον)  ο αγαπημένος συνάδελφος Νικόλαος Κιουτσούκης, αφού μετά απο 10 χρόνια πήρε αύξηση και μάλιστα 3.8% περίπου τον μήνα  ή 60 Ευρώ τον μήνα. 
ΕΥΤΥΧΩΣ που
δεν διαπραγματεύτηκε την ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ο Νικόλας λένε οι κακές γλώσες. 
Πάντως διαβάζοντας όσα γράφει στο facebook ο Νικόλάς εδώ και μερικές ώρες φανταζόμαστε ότι και η ΓΣΕΕ θα υπογράψει αυξήσεις -τουλάχιστο 4%- ενώ θα πείσει τον ΣΕΒ να μην εφαρμόζουν οι επιχειρήσεις που έχουν ζημιές την πολιτική της αναστολής συμβάσεων εργασίας και την εκ περιτροπής εργασίας. 

Νίκο Κιουτσούκη αν υπογράψεις έστω και μισό λεπτό του Ευρώ λιγότερο απο όσα ΕΣΥ καταγγέλεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως λίγα, φανταζόμαστε θα απολογηθείς στα εκατομμύρια των εργαζομένων που εκπροσωπείς (απο σπόντα, το ξέρεις πολύ καλά)....Και εμείς Νικόλα κρατάμε αρχείο. 
Καλό βράδυ Νίκο. 
Περιμένουμε ,, να ξέρεις. Και όχι μόνο εμείς. Εκατομύρια εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. 

Τι είναι 60 Ευρώ το μήνα αύξηση για σένα άλλωστε, τι είναι 100 Ευρώ αύξησης το μήνα για τους νέους εργαζόμενους.
Αυτά θα τα υπογράψεις για πρωινό Νίκο. Είμαστε σίγουροι.

Αλήθεια λέμε Νίκο εμείς σε εμπιστευόμαστε.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ 

ΔΕΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Η ΓΣΕΕ ΝΙΚΟ!!! ΣΗΜΕΡΑ! 
ΕΣΥ ΠΗΡΕΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΝΙΚΟΛΑΑΑΑΑΑΑΑ



1 σχόλιο:

  1. Παρακαλώ να μεταβιβάσετε την παρακάτω επιστολή στον κ. Τσαλίδη


    Αγαπητέ κ. Τσαλίδη,

    Απευθύνομαι με ατομική πρωτοβουλία κι όχι εκπροσωπόντας κάποιο σωματείο προσωπικά σε εσας, πρώτα σαν άνθρωπο και κατά δεύτερον σα Διευθύνοντα Σύμβουλο, θέλοντας να πιστεύω οτι εκφράζω τη συντριπτική πλειοψηφία των συμβασιούχων που δεν μετατράπηκαν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου και βρίσκονται στον αέρα.
    Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 100 και πλέον συμβασιούχοι όπως γνωρίζετε, άλλοι από το καλοκαίρι του '19 κι άλλοι από τον Απρίλιο. Πιστέψτε με οτι όλοι γνωρίζουν, άλλοι ανοιχτά κι άλλοι σιωπηρά, οτι όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι είχαν το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία και στο να ζουν αξιοπρεπώς όσο το έχουν και αυτοί που πρόλαβαν να γίνουν αορίστου χρόνου στην τεχνική βάση και διασφάλισαν τις θέσεις τους, στον βαθμό πάντα που είναι τυπικοί με την εργασία τους. Είναι πραγματικά άδικο να μην μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να ζήσουν, να ονειρευτούν, να προγραμματίσουν τις ζωές τους ενώ επέλεξαν με αγάπη αυτή τη δουλειά και υπολόγισαν το μέλλον τους. Οι στιγμές με την καταστροφή της οικονομίας απο τη πανδημία είναι ιστορικές, πόσο μαλλόν για όλους αυτούς τους τέως εργαζόμενους που μέσα σε τόσο χαλεπούς καιρούς βρέθηκαν στο κενό μεταξύ ανεργίας και ευκαιριακής εργασίας.
    Σας ζητώ να συνυπολογίσετε όλα τα δεδομένα αυτά και να κάνετε πράξη το δίκαιο, οχι από φιλανθρωπία αλλά επειδή είναι σίγουρο οτι αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να προσφέρουν ουσιαστικά στη νέα εποχή που έρχεται για τον σιδηρόδρομο. Θα είναι μια κίνηση που θα σημάνει πολλά όχι μόνο για τους ανθρώπους αυτούς που περιμένουν τόσο καιρό να ακούσουν κάτι θετικό αλλά και για την εικόνα της εταιρείας στο ευρύ επιβατικό κοινό, γιατί πάνω από όλα για τους επιβάτες οι εταιρείες είναι οι άνθρωποι της. Κάντε τη διαφορά και δώστε την ευκαρία σε ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ να ενταχθούν σε αυτή την εξαιρετική για τα δεδομένα της εποχής συλλογική σύμβαση που σέβεται τον εργαζόμενο. Για όσους διαφωνούν με αυτό και διακυρήττουν εύκολα λόγια που είναι τελείως εκτός της σημερινής πραγματικότητας θέλοντας να χτίσουν στρατιές, έχουν πάντα την επιλογή πρώτα οι ίδιοι να βγουν στην αγορά και να αναζητήσουν κάτι καλύτερο όπως επειχείρησαν πολλοί από τους συμβασιούχους αυτούς αλλά δυστυχώς πολλοί δε βρήκαν ούτε καν κάτι χειρότερο και παρέμειναν στην ανεργία.
    Σας καλώ να μην μπείτε σε υποκειμενικές λογικές επιλέγοντας κάποιους εξ'αυτών γιατί το μόνο βέβαιο είναι οτι θα υπάρξουν και κάποιοι που θα αδικηθούν. Το μισθολογικό κόστος είναι πάντα σεβαστό αλλά όχι ικανό να πετάξει εκτός 30-40 συμβασιούχους.
    Σε λίγα χρόνια η παλιά φουρνιά θα αποχωρήσει και το νέο αίμα θα πάρει τη θέση του. Αποδείξτε οτι δεν θεωρείτε τους εργαζόμενους, που η εταιρεία δαπάνησε χρόνο να εκπαιδεύσει, αναλώσιμους και ανακυκλωσίμους και προετοιμάστε άμεσα την επομένη μέρα με ΟΛΟΥΣ αυτούς που αξίζουν και πρέπει να βρίσκονται εκεί.
    Και να είστε βέβαιος οτι σε ανθρώπινο και εμπορικό επίπεδο τα κέρδη για την εταιρεία θα είναι τεράστια.

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή