Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Με νέα ΚΥΑ, η αποζημίωση ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΚΤΕΛ και τουριστικών λεωφορείων για την πανδημία

Με νέα ΚΥΑ θα καθορίζεται η αποζημίωση ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΚΤΕΛ και τουριστικών λεωφορείων από την πανδημία, όπως αναφέρει το άρθρο 111 του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας «Ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού COVlD-19» που
κατατέθηκε στη Βουλή.

Επιμέλεια: Φώτης Φωτεινός - www.metaforespress.gr 

Με το εν λόγω άρθρο, παρέχεται η εξουσιοδότηση για τη ρύθμιση, εκ νέου με ΚΥΑ, όλων των ζητημάτων (προϋποθέσεις, διαδικασία, ποσά κ.ά.), αναφορικά με τη χορήγηση έκτακτης ενίσχυσης στους φορείς ΚΤΕΛ, ΚΤΕΛ ΑΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς και στα τουριστικά γραφεία και στις τουριστικές επιχειρήσεις οδικών μεταφορών, που διαθέτουν ειδικά τουριστικά λεωφορεία δημοσίας χρήσης, καθώς και στα τουριστικά γραφεία που διαθέτουν και έχουν θέσει σε κυκλοφορία τουριστικά τρένα, οι οποίοι πλήττονται από τον αναγκαστικό περιορισμό των οδικών και σιδηροδρομικών επιβατικών μεταφορών, εξαιτίας μέτρων κρατικής παρέμβασης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.


Το ισχύον καθεστώς έκτακτης επιδότησης/αποζημίωσης των προαναφερόμενων φορέων, όπως έχει ειδικότερα καθοριστεί, καταργείται.


Το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου εγκρίθηκε αποζημίωση 48,78 εκατ.

Για την περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου εγκρίθηκε αποζημίωση 48,78 εκατ. ευρώ. Για τον προσδιορισμό της αποζημίωσης λήφθηκε υπόψη το σύνολο των προσφερόμενων θέσεων, το κόστος του εισιτηρίου και το ποσοστό μείωσης της πληρότητας που ορίστηκε στο 35% (η διαθεσιμότητα των θέσεων είχε οριστεί στο 65%).


-Για τα αστικά λεωφορεία, αποφασίστηκε αποζημίωση των δεσμευμένων θέσεων με το ποσό των 0,052 ευρώ ανά θέση και ανά μήνα για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, και συνολικά το ύψος της αποζημίωσης ορίζεται έως του ποσού των 4.001.109,00 ευρώ.


-Για τα υπεραστικά λεωφορεία αποφασίστηκε αποζημίωση των δεσμευμένων θέσεων με το ποσό των 2,5 ευρώ ανά θέση και ανά μήνα για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, και συνολικά το ύψος της αποζημίωσης ορίζεται έως του ποσού των 15.786.610,00 ευρώ.


-Για την εταιρεία ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποφασίστηκε αποζημίωση των δεσμευμένων θέσεων με το ποσό των 2,7 ευρώ ανά θέση και ανά μήνα για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, και συνολικά το ύψος της αποζημίωσης ορίζεται έως του ποσού των 7.986.972 ευρώ.


-Για τις επιχειρήσεις τουριστικών γραφείων και τις Τουριστικές Επιχειρήσεις Οδικών Μεταφορών (Τ.Ε.Ο.Μ.) που διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία Δ.Χ. αποφασίστηκε αποζημίωση των δεσμευμένων θέσεων με το ποσό των 0,87 ευρώ ανά θέση και ανά μήνα, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, που αντιστοιχεί στην τιμή μέσης διάνυσης ανά θέση τον μήνα, και συνολικά το ύψος της αποζημίωσης ορίζεται έως του ποσού των 21.007.300 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου