Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Νέα Έλξη : Συνεχίζουν να υποτιμούν την νοημοσύνη των μηχανοδηγών

80  και πλέον συνάδελφοι παρακολούθησαν την συνεδρίαση του Συμβουλίου των Αντιπροσώπων και αντιλήφθηκαν με τα ίδια τους τα μάτια το επίπεδο των συνδικαλιστών της Νέας Έλξης, οι εκπρόσωποι της οποίας συνεχίζουν να υποτιμούν την νοημοσύνη των μηχανοδηγών.

Το πόσο υποτιμούν την νοημοσύνη των συναδέλφων φάνηκε απο την τεράστια πρόταση τους - εν μέσω πανδημίας, αναστολών εργασίας και εκ περιτροπής εργασίας- για την διεκδίκηση για χορήγηση ...επιδόματος καθαριστηρίου για τις νέες στολές στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 

Υπάρχουν και χειρότερα όμως 

Στην έναρξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου των Αντιπροσώπων, παρουσία 75 μηχανοδηγών ο Πρόεδρος του Σωματείου μας ενημέρωσε ότι  το Σωματείο μας έχει αποστείλει επιστολή για τον  υπολογισμό του Δώρου Χριστουγέννων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ απο το Σάββατο 12/12/2020 αναφέροντας το ότι δεν έχει υπολογιστεί σε αυτό η αποζημίωση για τις δεδουλευμένες αναπαύσεις. Μάλιστα είχε υπάρξει και τηλεφωνική επικοινωνία με την αρμόδια Διεύθυνση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ την Παρασκευή όπως αναφέρει η επιστολή της ΠΕΠΕ. 

Σήμερα 17  Δεκεμβρίου,  οι συνδικαλιστές της  Νέας Έλξης ενημέρωσαν ότι ....κατόπιν ενεργειών και πιέσεων  των...συνδικαλιστών της  στην συνεδρίαση του ΣτΑ (που έγινε στις 15 Δεκεμβρίου) έστειλε το Σωματείο μας επιστολή για το θέμα, καθυστερημένα μάλιστα. Μόνο που αυτή η επιστολή -που στάλθηκε τάχα καθυστερημένα-  έχει σταλεί απο τις 12/12/2020 όπως διάβασαν και όλοι οι μηχανοδηγοί (στάλθηκε και στα mail μας).

Δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται κάποιο άλλο σχόλιο απο εμάς, άλλωστε ακόμα και  όσοι εκ των  ψηφοφόρων  της Νέας Έλξης παρακολούθησαν το ΣτΑ κατάλαβαν πολλά.

Και κυρίως αποδείχτηκε σε πολλούς, γιατί αποτελεί η Νέα Έλξη, εδώ και χρόνια, ελλάσον μειοψηφία στο Σωματείο Μηχανοδηγών.

Άναθρες κραυγές, αβασάνιστες φανφάρες, διακοπές ομιλητών, απειλές (ποιος τους υπολογίζει όμως, προκαλούν μόνο γέλιο και λύπηση), λογική χάβρας. 

Αυτή είναι η συνδικαλιστική  παρουσία της "ηγεσίας" της και είναι βέβαιο ότι όταν έρθει η ώρα της κρίσης των μηχανοδηγών, η Νέα Έλξη  είναι αμφίβολο αν θα κατορθώσει να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο.

Μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα, οι σημερινοί της εκπρόσωποι να τρέξουν να κρυφτούν  μπας και γλυτώσουν το αποτέλεσμα της ετημυγορίας των μηχανοδηγών. 

Δεν προκάλεσε άλλωστε καμία εντύπωση που απο την συνεδρίαση του ΣτΑ έλλειψε κορυφαίος συνδικαλιστής της. Η διάλυση ελλείψη επιχερημάτων, είναι ολοφάνερη σε όλους τους μηχανοδηγούς. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου