Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Ανακοίνωση απο Δίκτυο Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας : Οι Διοικήσεις ΟΣΕ & ΤΡΑΙΝΟΣΕ ακούν ;

 

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

1. Καταγγέλλουμε ότι από τις 6 Νοεμβρίου 2020 κανένα τρένο δεν έρχεται, ούτε αναχωρεί από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Βόλου. Έτσι η πόλη του Βόλου έχει αποκοπεί σιδηροδρομικά από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και τη Δυτική Θεσσαλία. Είναι απορίας άξιο πως η απαράδεκτη
αυτή κατάσταση συνεχίζεται, παρά τις αντιδράσεις τοπικών φορέων  (διαμαρτυρία του Ε.Κ.Β.) και κομμάτων (επερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή). Εμείς, ως Δίκτυο Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας, ζητούμε να σταματήσει αυτός ο πρωτοφανής σιδηροδρομικός αποκλεισμός του Βόλου και να δρομολογηθούν αμέσως δύο (2) δρομολόγια αλερετούρ ημερησίως, ένα το πρωί και ένα το απόγευμα, με προοπτική την πλήρη αποκατάσταση όλων των δρομολογίων Λάρισας - Βόλου.

2. Καταγγέλλουμε ότι τέλος Νοεμβρίου και εν μέσω πανδημίας απολύθηκαν από τον ΟΣΕ πανελλαδικά πενήντα (50) καθαρίστριες, που είχαν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ. Από αυτές τέσσερεις (4) εργαζόταν στο  Εργοστάσιο και τον Σταθμό του Βόλου.Ζητάμε την άμεση ανάκληση των απολύσεων και την μονιμοποίησή τους, γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Οργανισμού.

3. Σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, είχαμε καταγγείλει τις άδικες περικοπές δευτερευουσών  απολαβών, που η Διοίκηση του ΟΣΕ επέβαλε στο προσωπικό του Εργοστασίου Βόλου από τον περασμένο Σεπτέμβρη. Σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε ότι οι περικοπές αυτές όχι μόνο δεν σταμάτησαν, αλλά επεκτάθηκαν σε όλο το προσωπικό. Αυτό που ζούμε όλοι μας, εδώ στο εργοστάσιο του Βόλου, έχει ξεπεράσει πλέον τη λογική της εμπάθειας προς το Βόλο. Τη στιγμή που το προσωπικό έχει μειωθεί (λόγω συνταξιοδότησης) και το ΕΡΓΟ βγαίνει χάριν στο φιλότιμο και την υπερπροσπάθεια των συναδέλφων,  η διοίκηση του ΟΣΕ συνεχίζει και επεκτείνει τις περικοπές δευτερευουσών απολαβών,  με αποτέλεσμα πλέον να θεωρείται απίθανο να γίνουν έγκαιρα και ολοκληρωμένα οι εργασίες που τόσα χρόνια παρέχει το εργοστάσιο Βόλου. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως η Διοίκηση του ΟΣΕ συνεχίζει να εφαρμόζει μια τέτοια απόφαση για το προσωπικό του Εργοστασίου Βόλου, το οποίο αυτή την περίοδο, συντηρεί και επισκευάζει βαριά μηχανήματα γραμμής, άκρως απαραίτητα για την επισκευή και συντήρηση των σιδηροδρομικών γραμμών, που υπέστησαν μεγάλες ζημιές λόγω του «Ιανού». Καλούμε τη Διοίκηση του ΟΣΕ να πάρει πίσω αυτή την άδικη απόφαση, η οποία δεν συμφέρει κανέναν, ούτε τη Διοίκηση, ούτε τους εργαζόμενους.

4. Καταγγέλλουμε ότι οι συνθήκες εργασίας στο Εργοστάσιο Βόλου είναι σε καθεστώς «γαλέρας». Οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να εργάζονται χωρίς θέρμανση, αφού η πόρτα στην κεντρική σάλα του Εργοστασίου Βόλου παραμένει χαλασμένη και ανοιχτή, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία. Εν όψει του χειμώνα ζητάμε την άμεση αποκατάσταση της γκαραζόπορτας και τη λειτουργία των αερόθερμων.

5. Ζητάμε από τη Διοίκηση του ΟΣΕ να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή της Σ.Σ.Ε., που έχει υπογραφεί από τον περασμένο Αύγουστο, αλλά μένει «στα χαρτιά».

6. Ζητάμε από τη Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να υπογράψει Σ.Σ.Ε. για όλο το προσωπικό και κυρίως το προσωπικό της πρώην ΕΕΣΣΤΥ, που είναι χαμηλόμισθο και χωρίς καμμιά εξασφάλιση. Έχει περάσει ένας χρόνος από την ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ και ακόμα οι εργαζόμενοί της είναι σε καθεστώς ανασφάλειας, με ατομικές συμβάσεις οι περισσότεροι, με μισθούς που δεν δίνουν κανένα δικαίωμα αξιοπρεπούς διαβίωσης και με τεχνίτες που, ενώ δουλεύουν σε εργοστάσια και μηχανοστάσια, δεν παίρνουν το επικίνδυνο και ανθυγιεινό επίδομα.

7. Απαιτούμε την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων (από την πρώην ΕΕΣΣΤΥ), στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ .

Το ΔΙΚΤΥΟ Σιδηροδρομικών αλλά και όλοι οι σιδηροδρομικοί της Θεσσαλίας, 

- περιμένουμε και αγωνιζόμαστε ώστε να υλοποιηθούν τα έργα της ηλεκτροκίνησης των σιδηροδρομικών γραμμών Λ-Β και Π-Κ, 

- ζητάμε να μην προχωρήσει, μέσω του νέου οργανογράμματος, η κατάργηση του Δ΄ Τμήματος γραμμής  και της Δ΄ Επιθεώρησης στο Βόλο,

- Διεκδικούμε Σ.Σ.Ε. για όλους τους συναδέλφους, με αξιοπρεπείς μισθούς 

Το ΔΙΚΤΥΟ Σιδηροδρομικών, η μοναδική συνδικαλιστική παράταξη που έχει ενώσει το σύνολο των σιδηροδρομικών ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων, δηλώνει κάθετα αντίθετο και καταγγέλλει τη βιομηχανία τοποθετήσεων σε θέσεις ευθύνης που έχει στηθεί  από την πλειοψηφία της ομοσπονδίας ( ΠΑΣΚΟΔΑΚΕ) .

Κάποιοι πιστεύουν ότι οι τοποθετήσεις ξεπερασμένων συνδικαλιστών σε θέσεις ευθύνης θα τους αποφέρουν συνδικαλιστικά και εκλογικά κέρδη. 

Εμείς τους λέμε απλά ότι στο ΔΙΚΤΥΟ Σιδηροδρομικών δεν απειλούμαστε και δεν εκβιαζόμαστε.

Καλούμε τους συναδέλφους σε αγωνιστική επαγρύπνηση.

Ενωμένοι θα νικήσουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου