Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

ΤΡΑΙΝΟΣΕ : Προσλήψεις - Μετατάξεις


 Πολλοί συνάδελφοι έχουν επικοινωνήσει μαζί μας για το θέμα των προσλήψεων - επιστροφής των τεχνιτών που  οι συμβάσεις τους έληξαν τον Απρίλιο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Στις συζητήσεις με τα 2 Σωματεία για την νεά ΣΣΕ και μετά απο αίτημα- πίεση
τους, η Διοίκηση της εταιρείας ανέφερε την πρόθεση της να προσλάβει 70 περίπου συναδέλφους με την νέα χρονιά.

Τα 2 Σωματεία επέμειναν για την επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων καθώς και των μαθητών.

Αυτές τις μέρες διεξάγονται οι εξετάσεις απο το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο  για την κτήση της πιστοποίησης για όσους εργάζονταν στην τεχνική βάση ως μαθητές (και όχι μόνο) και οι συνάδελφοι ενημερώθηκαν απο τους αρμοδίους για να συμμετέχουν σε αυτές προκειμένου  να λάβουν μέρος σε αυτές.

Η διαδικασία λοιπόν αφορά την επαναπρόσληψη συναδέλφων με την νέα χρονιά και σύμφωνα με όσα έχει ενημερώσει η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά την επιμονή των Σωματείων.

Αναφορικά με τις 70 προσλήψεις στον κλάδο κίνησης, που είχαν προκηρυχτεί  καιρό τώρα, βρίσκονται στο τελικό στάδιο της αξιολόγησης.

Νέες προσλήψεις μηχανοδηγών αναμένεται να γίνουν εντός του 2021 όπως έχει ενημερώσει το Σωματείο των μηχανοδηγών καθώς βρίσκεται σε συζήτηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκειμένου να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός τους. 

Έμφαση θα δοθεί στην Βόρεια Ελλάδα ενώ το Σωματείο των μηχανοδηγών έχει ζητήσει στις νέες προσλήψεις να ενταχθούν και όσοι συνάδελφοι είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον μέσω της διαδικασίας των εσωτερικών μετατάξεων (και πληρούν τις προυποθέσεις του Νόμου 3911),μετατάξεις που λόγω των συνθηκών με την πανδημία, δεν έχουν προχωρήσει. (Εκπαιδευτικό κέντρο κλειστό για μεγάλο διάστημα την περασμένη άνοιξη και τώρα λόγω του lock down κτλπ).

Το στέκι της έλξής - Το blog των μηχανοδηγών

2 σχόλια:

  1. Δηλ μας λέτε οτι δεν αναγνωρίζει η διοίκηση τους απολυμένους επί εεσστυ οι οποίοι είχαν πολαπλάσσια διαστήματα απο τους τεχνίτες που έφυγαν τον απρίλη. Συγνώμη αλλά αυτά δε πάνε με τις προθέσεις αλλά απαιτούνται και επιβάλλονται ως αιτήματα δίκαια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχουν άτομα που λένε οτι δε τα θέλουν πίσω λόγω κακής αξιολόγησης; Πείτε τα όλα με το ονομά τους επιτέλους. Κι εσείς που ξέρετε με τι υποκειμενικά και άγνωστα κριτήρια έχουν γίνει αυτές και έχουν αδικηθεί όπως οι πάντες γνωρίζουν άνθρωποι που κοίταγαν μόνο τη δουλειά τους επειδή κάποιος δε τους συμπαθούσε, το δέχεστε αυτό;
    Είναι σοβαρά κριτήρια αυτά μεγάλης εταιρείας για να διώχνει κόσμο;
    Δεν είναι οικονομικό το θέμα για λίγα άτομα ακόμα κι εκεί πρέπει να εστιάσετε για να γυρίσουν όλοι. Ισα ισα που όλοι θα εκθειάσουν μία τέτοια κίνηση και θα δώσει ασφάλεια στους εργαζόμενους οτι δε γίνεται να φεύγεις επειδή απλά κάποιος δε σε πάει. Γτ αυτό έχει συμβεί. Προφυλάξτε επιτέους το δικαίωμα στην εργασία, ειναι αδιανόητο να σας λένε μας είπαν οτι οι προθέσεις τους είναι αυτές κι εσε8ς να το προσπερνάτε έτσι. Αυτή είναι η δουλειά σας; Αυτό πρεσβεύετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή