Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Πρόστιμα σε τεχνίτες απο το ΣΕΠΕ στην Θεσσαλονίκη !


 Πρόστιμα σε συναδέλφους τεχνίτες για την μη χρήση μάσκας κατά την ώρα της εργασίας (που είναι βαριά μέσα στα μηχανεργοστάσια) επέβαλε κλιμάκιο του ΣΕΠΕ σήμερα στην Θεσσαλονίκη. Για άλλη  μια φορά οι εργαζόμενοι - κάτω απο ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες- καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη. 

Άποψη μας είναι ότι τα πρόστιμα οφείλουν να καταλογίζονται στους εργοδότες που πρέπει να διασφαλίζουν την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ενώ αναμένουμε με ενδιαφέρον την παρέμβαση των συνδικαλιστών του Σωματείου του χώρου.

Μας προκαλεί μάλιστα εντύπωση πως δεν αντέδρασαν ακόμα με ανακοίνωση τους οι συνδικαλιστές του χώρου, όταν τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν μπορεί και να λογίζονται ως το μισό μηνιάτικο ενός νέου τεχνίτη.

Αναρωτιόμαστε μάλιστα αν οι συνδικαλιστές  στην Θεσσαλονίκη (όπου έγινε ο έλεγχος) και ιδιαίτερα ο Πρόεδρος του "νέου" Σωματείου ανέφεραν στους επιθεωρητές του ΣΕΠΕ τις συνθήκες που εργάζονται εκεί οι τεχνίτες (υπερεργασία λόγω έλλειψης προσωπικού) .

Θυμίζουμε ότι εδώ και 4 μήνες έχουμε συνεχώς ανακοινώσεις απο συγκεκριμένο "νέο" Σωματείο σε βάρος των άλλων συνδικάτων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Σήμερα που κρύφτηκαν οι συνδικαλιστές αυτοί, να καταγγείλουν την Κυβερνητική πολιτική;  Στέγνωσε το μελάνι στον εκτυπωτή; 

Κυβερνητική πολιτική που επιβάλλει πρόστιμα  (και μάλιστα δυσβάσταχτα) στους εργαζόμενους λειτουργώντας ως εισπρακτικός μηχανισμός, πρακτική που φυσικά δεν βοηθά στην αντιμετώπιση της επέκτασης της πανδημίας.

Αντί για πρόστιμα, η  Κυβέρνηση ΟΦΕΙΛΕ να κάνει δωρεάν τεστ για τον Covid σε μαζικούς εργασιακούς χώρους. 

ΌΦΕΙΛΕ να "στριμώχνει" τους εργοδότες και όχι να κυνηγά τους εργαζόμενους,  αλλά πως να το κάνει αυτό η Κυβέρνηση όταν ψηφίζει και τις ..απλήρωτες υπερωρίες αυτές τις ημέρες.

ΟΦΕΙΛΕ η Κυβέρνηση να αναγνωρίζει τον COVID ως επαγγελματική ασθένεια και να αποζημιώνονται οι εργαζόμενοι απο τα ασφαλιστικά Ταμεία αντί να βγαίνουν σε καραντίνα και να χρωστάνε τα μεροκάματα στον εργοδότη.

Αντί αυτών στέλνει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς σε εργοστάσια και μηχανοστάσια που η εργασία είναι ιδιαίτερα βαριά για να επιβάλουν πρόστιμα. 

Και φυσικά η ΓΣΕΕ, η Π.Ο.Σ. και τα εργοδοτικά Σωματεία δεν έχουν βγάλει ούτε μια ανακοίνωση για αυτές τις πρακτικές.

Αλήθεια αυτός ο "επονομαζόμενος" και  Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ που είναι χαμένος. 

Τα έμαθε σήμερα ότι στον χώρο εργασίας του επιβλήθηκαν πρόστιμα ή φοβάται να καταγγείλει αυτήν την πολιτική ΓΙΑΤΙ στην ουσία της ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Για άλλη μια φορά οι λαλίστατοι προπαγανδιστές (που για όλα τους φταίει το στέκι της έλξης) σήμερα ΚΑΙ ΠΑΛΙ κρύβονται. 

5 μήνες μετά και τις εκλογές του "νέου Σωματείου" και το μόνο που έχει μείνει για τους τεχνίτες είναι τα εξώδικα προς τα άλλα 2 Σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η προσφυγή στον ΟΜΕΔ (Χωρίς να ενημερώνουν τα μέλη του Σωματείου τους για τις εξελίξεις) και σήμερα τα πρόστιμα σε τεχνίτες.

Οι νέοι τεχνίτες που βλέπουν όσα συμβαίνουν γύρω τους και διαπιστώνουν το ότι υποαμείβονται  ενώ προσφέρουν τα πάντα,  ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

Οι υποσχέσεις εργατοπατέρων έχουν αποδειχθεί φρούδες, τα παραμύθια για αόρατους εχθρούς δεν επιβεβαιώθηκαν (και δεν υπήρχαν ποτέ αυτοί οι εχθροί), ενώ κανένας απο τους 250 νέους τεχνίτες που βρίσκονται στην παραγωγή δεν είναι εκλεγμενος  σε συνδικαλιστικό όργανο αυτήν την στιγμή! (Ελπίζουμε αυτό να αλλάξει στις  επικείμενες εκλογές σε Σωματείο )


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου