Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Δίκτυο Σιδηροδρομικών Σ.Σ. Λαρισαικού : Η διοίκηση του ΟΣΕ να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του Οργανισμού!

Συναδέλφισσες &  Συνάδελφοι

Το 2020 βαίνει προς το τέλος του, οι εργαζόμενοι ένιωσαν βαθιά στο πετσί τους αντεργατικές πολιτικές οικονομική δυσπραγία και υγειονομική ανασφάλεια.

Αρωγός σε όλα αυτά ήταν η Κυβέρνηση η οποία

αντί να λύσει προβλήματα και να προστατεύσει τους πολίτες κατάφερε με τις πρακτικές της να αποδυναμώσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με αποτέλεσμα να είμαστε στην κορυφή θανάτων( ανά κάτοικο παγκοσμίως).

Επιλέχθηκε η οικονομική ενίσχυση των ΜΜΕ προτάσσοντας την επικοινωνία και όχι την ουσία που είναι η ανθρώπινη ΖΩΗ.

Την ώρα που τα προβλήματα σε όλο το Δίκτυο διογκώνονται ( και μάλιστα εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας) η ηγεσία του ΟΣΕ ασχολείται αποκλειστικά με τις δευτερεύουσες απολαβές αντί να προβάλει  τον σιδηρόδρομο ως εναλλακτικό μέσο μεταφοράς και να ζητήσει προσλήψεις σύμφωνα με  οδηγίες του Υπουργείου Μεταφορών που προκήρυξε 600 και πλέον προσλήψεις στην ΣΤΑΣΥ και την ΟΣΥ.

Άραγε ποιος εμπόδισε την διοίκηση του ΟΣΕ να χαρτογραφήσει τις ανάγκες του οργανισμού και να προκηρύξει τις θέσεις εργασίας με τον ΑΣΕΠ;  Οπότε είτε θεωρεί ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού στον ΟΣΕ, είτε έχει κρυφή ατζέντα συζητήσεων στην οποία έχει αποδεχτεί την είσοδο των εργολάβων σε όλες τις δραστηριότητες.

Ακόμα περιμένουμε την νέα ΣΣΕ η οποία προφανώς αν και συμφωνήθηκε πενιχρή λόγω της έκτακτης κατάστασης δεν είναι σε ισχύ, ωστόσο από την πλευρά της ΠΟΣ ενώ για άλλη σιδηροδρομική σύμβαση που υπογράφηκε με αυξήσεις βρυχάται ως θηρίο για την ΣΣΕ του ΟΣΕ που δεν υπάρχει , κωφεύει επιλεκτικά.

Αλήθεια γιατί δεν υπάρχει υγειονομική θωράκιση του Οργανισμού,  γιατί στον ΟΣΕ δεν έγιναν μαζικά τεστ για τον COVID, ενώ πολλοί συνάδελφοι διαμαρτύρονται ακόμα και για τις απολυμάνσεις στους χώρους εργασίας;

Συνάδελφοι της ηγεσίας της Π.Ο.Σ.

Χιλιάδες συνάνθρωποι μας έχουν εξαθλιωθεί με τις αναστολές συμβάσεων εργασίες και την εκ περιτροπής εργασία, η ανεργία και πάλι καλπάζει, το Δημόσιο Σύστημα Υγείας δεν ενισχύθηκε, εκατοντάδες άνθρωποι χάνουν την ζωή τους καθημερινά αφού ΜΕΘ δεν υπάρχουν πουθενά. Ο Δημόσιος Σιδηρόδρομος απαξιώνετε με απευθείας αναθέσεις, τα έργα καθυστερούν, ενώ οι επικοινωνιακές εξαγγελίες δεν ξεγελούν κανένα από εμάς.

Σας καλούμε να αναλάβετε τις ευθύνες σας και αντί να παρακαλάτε νυχθημερόν για να δίνονται προαγωγές σε ΑΡΕΣΤΟΥΣ συνδικαλιστές της ΠΟΣ στον ΟΣΕ και να τίθενται στο περιθώριο ΑΡΙΣΤΟΙ σιδηροδρομικοί, κάτω από απόλυτα αδιαφανείς διαδικασίες,  να ξαναδιαβάσετε το καταστατικό της ΠΟΣ και να τηρήσετε το θεσμικό σας ρόλο. 

Αυτό είναι το παράδειγμα που δίνεται  στους σιδηροδρομικούς;

Ευχόμαστε σε όλους τους σιδηροδρομικούς και τις οικογένειες τους το 2021 να είναι η χρονιά που θα πετάξουμε τις μάσκες και θα αναπνεύσουμε καθαρό δημοκρατικό αέρα.  

 Χρόνια πολλά καλή χρονιά.

Δίκτυο Σιδηροδρομικών Λαρισαικού– Δεκέμβριος 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου