Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

ALE : Όχι στην βία στην εργασία (#NoViolenceAtWork)

Συμμετοχή της ALE (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σωματείων Μηχανοδηγών) σε work group της E.E. για τα φαινόμενα βίας στον εργασιακό χώρο. Η ανακοίνωση > 
Τα περιστατικά βίας στην εργασία είναι ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλά απο τα Σωματεία μέλη της Ομοσπονδίας μας, συχνότερα στις προαστιακές και σιδηροδρομικές περιφερειακές μεταφορές.  

Οι οδηγίες και η εκπαίδευση είναι

ένα σημαντικό βήμα για να εξοπλίσουμε τα μέλη των Σωματείων μας με εργαλεία για την αντιμετώπιση και, στην ιδανική περίπτωση, την πρόληψη της βίας εναντίον τους κατά πρώτο λόγο.

Όπως υπογραμμίστηκε σε διάφορες περιπτώσεις μέσω κοινής δήλωσης των κοινωνικών εταίρων, οι κατευθυντήριες γραμμές και οι οδηγίες αποτελούν κρίσιμο μέσο για την υποστήριξη του δικαιώματος των εργαζομένων σε ασφαλή και υγιή χώρο εργασίας, σύμφωνα και  με την οδηγία πλαίσιο της ΕΕ για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία (OSH), όπως και ο Ευρωπαϊκός πυλώνας κοινωνικών δικαιωμάτων και, κυρίως, σε παγκόσμιο επίπεδο, η εγκριθείσα σύμβαση 190 της ΔΟΕ για τη βία και την παρενόχληση.

Οι κατευθυντήριες γραμμές εξακολουθούν να απαιτούνται :  παρά την προοδευτική αύξηση της ευαισθητοποίησης και στις διαθέσιμες διαδικασίες κατά της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία, σημειώθηκε αύξηση της βίας και της παρενόχλησης τρίτων στην εργασία σε διάφορους τομείς  σε πολλά  κράτη μέλη της ΕΕ ενώ η έλλειψη πληροφοριών για περιστατικά μπορεί να  σημαίνει ότι τα δεδομένα μπορεί να είναι ακόμη υψηλότερα από το αναμενόμενο.

 Ως εκ τούτου, ως σημαντικό εργαλείο για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές θα πρέπει να διαδίδονται και να προωθούνται περαιτέρω σε επίπεδο ΕΕ και ιδιαίτερα σε εθνικό επίπεδο, προσεγγίζοντας έτσι τους επί τόπου εργαζόμενους, οι οποίοι είναι τα πραγματικά ή δυνητικά θύματα επιθετικής συμπεριφοράς, είτε λεκτικά, σωματικά ή ψυχολογικά.

]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου