Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Σιδηροδρομικών : Επιτελικό Κράτος για κλάματα, Κυβερνητικοί συνδικαλιστές για γέλια

Ανακοίνωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Σιδηροδρομικών
Την  ώρα που χιλιάδες πολίτες στην Αττική ζουν χωρίς ρεύμα και νερό  ενώ έχουν περάσει 3 μέρες από τις χιονοπτώσεις στο λεκανοπέδιο. Την ώρα που το δήθεν «Επιτελικό Κράτος» τους έχει καταρρεύσει και ο πολίτης αισθάνεται απροστάτευτος από την απουσία του Κρατικού μηχανισμού. 

Την ώρα που η σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Αθήνας – Οινόης ακόμα δεν έχει πλήρως αποκατασταθεί , την ίδια ώρα που εδώ και 20 μέρες το σύμπλεγμα του Σ.Κ.Α. είναι και τυπικά εκτός και έχουμε μονοδρομήσεις 20 χιλιομέτρων στον Προαστιακό Αθήνας με τους επιβάτες να ταλαιπωρούνται απίστευτα επειδή ΔΕΝ λειτουργεί ούτε η τηλεματική για τους κατευθύνει στις αποβάθρες οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ στον σιδηρόδρομο έβγαλαν ανακοίνωση για να κατηγορήσουν την Κυβέρνηση του  ΣΥΡΙΖΑ, τον ΥΠΟΜΕ Χρήστο Σπίρτζη και τις Διοικήσεις του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ .

 Ξεχνούν  επιλεκτικά  ότι εδώ και 20 μήνες, από τον Ιούλιο του 2019 Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών είναι ο κύριος Κώστας Καραμανλής, αυτός που αποκαλούσε ‘’αποβράσματα της κοινωνίας’’ όσους δεν είχαν να πληρώσουν εισιτήριο, που είναι υπεύθυνος  για την τραγική κατάσταση που παρουσιάζουν οι αστικές συγκοινωνίες το Μετρό και ο υπαίτιος της διάλυσης του  σιδηροδρόμου.                                                                            

Είναι αυτοί οι ίδιοι συνδικαλιστές  της  ΔΑΚΕ  που στις 24 Απριλίου  του 2020 βλέποντας την τραγική κατάσταση στον σιδηρόδρομο, είχαν πει σε ανακοίνωση τους : «Καταγγέλλουμε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την πλήρη αδιαφορία του και καλούμε τον Υπουργό (κ. Καραμανλή) να παραδώσει τα κλειδιά του Υπουργείου  στον Πρωθυπουργό».!!                                                                          

Η πραγματικότητα που γνωρίζουν ΟΛΟΙ οι σιδηροδρομικοί, είναι ότι την τετραετία 2015-2019 έγιναν τόσα έργα όσα δεν έγιναν τα τελευταία 30 χρόνια.                                                 Ότι τον Απρίλιο του 2019 ο χρόνος ταξιδιού μεταξύ Αθήνας – Θεσσαλονίκης παραδόθηκε στις 3 ώρες και 50 λεπτά με την νέα υπερσύγχρονη γραμμή, ενώ είχε δρομολογηθεί από τις Διοικήσεις του Ομίλου ΟΣΕ,  η ολοκλήρωση των συστημάτων ασφαλείας και ανάταξης τους. (Φωτοσήματα-Τηλεδιοίκηση).

Η ανίκανη αυτή  Κυβέρνηση το μόνο που επιδιώκει είναι να εκχωρήσει την συντήρηση της υποδομής σε ιδιώτες, ενώ  2 χρόνια τώρα δεν έχει προκηρυχτεί ούτε μισό έργο της. Όλοι μας βλέπουμε έκπληκτοι, κυβερνητικούς συνδικαλιστές να καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης, χωρίς ποτέ αυτές να προκηρυχτούν. Τους τελευταίους 20 μήνες, η απαξίωση η αδιαφορία και η εγκατάλειψη επανήλθαν και στον σιδηρόδρομο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση παλινόρθωσης του υπηρεσιακού μηχανισμού που τον διέλυσε μέχρι το 2015.                                                 

Δυστυχώς οι επιβάτες  βιώνουν τα αποτελέσματα αυτών των Κυβερνητικών επιλογών ενώ ο  σιδηρόδρομος απαξιώνεται επιμελώς.

Ας μην υποτιμούν λοιπόν ορισμένοι ούτε την μνήμη ούτε την νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών… .γιατί έχουν γνώση οι φύλακες.


                                                               ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου