Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Νέο Σιδηροδρομικό Μουσείο : Γιατί δεν αξιοποιείται προς όφελος της περιοχής ;

 Ένα απο τα έργα που εγκαινιάστηκε το Μαίο του 2019 και προσέλκυσε το ενδιαφέρον αλλά και εγκωμιαστικά σχόλια για την αξιοποίηση της ιστορίας των σιδηροδρόμων, ήταν το νέο Σιδηροδρομικό Μουσείο στην Λεύκα. Σχεδόν 2 χρόνια κλείνουν απο
τα εγκαίνια του χώρου, αλλά η κατάσταση στην περιοχή παραμένει στάσιμη και το μουσείο αναξιοποίητο. 

Αν εξαιρέσει μάλιστα κανείς την εμφάνιση του Μουσείου (με πραγματικά εγκωμιαστικά σχόλια) σε γνωστή εκπομπή reality πέρυσι, τα τελευταία 2 χρόνια ο ΟΣΕ δεν δείχνει διάθεση για  να το αξιοποιήσει. 

Η ανακαίνιση του ιστορικού χώρου στην Λεύκα θα μπορούσε να δώσει πνοή σε όλη την περιοχή του Πειραιά που είναι υποβαθμισμένη χρόνια τώρα και να αποτελέσει σημείο ανάπτυξης για τον πολιτισμό και σημείο συνάντησης των κατοίκων. (και όχι μόνο).


Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του το 2019 αυτό προέβλεπε άλλωστε. 

Εμείς επαναφέρουμε το ζήτημα καθώς περνώντας καθημερινά απο το σημείο, βλέπουμε τις τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν για την περιοχή με την ανάπτυξη του Σιδηροδρομικού Μουσείου, δυνατότητες που μέχρι σήμερα παραμένουν αναξιοποίητες προκαλώντας ερωτηματικά σε όλους μας. 

Ελπίζουμε να έχουμε νέα σύντομα για ένα έργο που σίγουρα περιμένει να αξιοποιηθεί.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου