Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

12 μήνες κοροϊδία στους συνταξιούχους - Και η πραγματικότητα για την προσωρινή σύνταξη

 Σε λίγες ημέρες, συμπληρώνεται ένας χρόνος, από τη δημοσίευση του ν.4670/2020, γνωστού και ως «νόμου Βρούτση», που προέβλεψε αυξήσεις στις συντάξεις, των συνταξιούχων, που έχουν περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης.

Από τους 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους της χώρας, ο νόμος της κυβέρνησης, προβλέπει

τη χορήγηση πραγματικών αυξήσεων, σε ποσοστό λιγότερο του 10%(περίπου σε 190.000 δικαιούχους).

Αρχικά, οι πληρωμές θα γινόντουσαν τον Δεκέμβριο του 2020, μετά πήγαν για Μάρτιο του 2021, έπειτα,  για τον Απρίλιο και τώρα  ο νέος Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Χατζηδάκης λέει ότι, θα δοθούν «το ταχύτερο»!

Δεν έχουν υπάρξει ποτέ στο μεσοδιάστημα, από την δημοσίευση του νόμου έως σήμερα, τόσα πρωτοσέλιδα εφημερίδων  για τις πολυαναμενόμενες αυξήσεις.

Και δεν έχει υπάρξει ποτέ στην ιστορία, τέτοια κοροϊδία, απέναντι στους συνταξιούχους!

Τέτοια κοροϊδία που ανακάλυψαν και όσοι συνταξιοδοτήθηκαν και τους έταζαν γνωστά παπαγαλάκια,  ότι με την προσωρινή θα ελάμβαναν το 80% της κανονικής τους σύνταξης.

Τελικά και αυτή η υπόσχεση αποδείχτηκε ψεύτικη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου