Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Γαλλική Εργατική Συνομοσπονδία: Ελευθερώστε την πατέντα των εμβολίων


 Ενώ ο αγώνας δρόμου για την παραγωγή και διανομή των εμβολίων συνεχίζεται σε όλο τον κόσμο με τα δύο εμβόλια που αναπτύχθηκαν από τις εταιρείες Pfizer / BioNTech και Moderna Therapeutics, στη Γαλλία η φαρμακοβιομηχανία Sanofi ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα ότι το δικό της εμβόλιο, σε συνεργασία με την GSK, θα καθυστερήσει μέχρι το τέλος του έτους.

Με αυτό το δεδομένο οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της Sanofi ζήτησαν από την εταιρεία να διαθέσει τις εγκαταστάσεις και την τεχνογνωσία των εργαζομένων της για την παραγωγή των ήδη υπαρχόντων εμβολίων, ώστε να διατεθούν περισσότερες δόσεις στον πληθυσμό. 

Στην ανακοίνωσή της η Γαλλική Εργατική Συνομοσπονδία (CGT) καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση ή τα κράτη στα οποία εδρεύουν τα εργοστάσια αυτά να αναλάβουν τη λειτουργία τους για την μαζική παρασκευή περισσότερων δόσεων για να προχωρήσει μαζικότερα ο εμβολιασμός παγκοσμίως.

Ο Thierry Bodin, εκπρόσωπος των εργαζομένων της Sanofiστο CGT, δήλωσε πως η υποδομή και η τεχνογνωσία είναι αδιαμφισβήτητες και κάλεσε τις εταιρίες να σκεφτούν το γενικότερο καλό παραμερίζοντας τους επιχειρηματικούς εγωισμούς και να προχωρήσουν σε άμεση συνεργασία. Να σημειωθεί φυσικά ότι σε μία τέτοια περίπτωση απαιτείται η έγκριση των εγκαταστάσεων αυτών για την παρασκευή των εμβολίων αυτών από τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ.

www.imerodromos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου