Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Η επίδραση της πανδημίας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ: -44% τα έσοδα από τους επιβάτες, +0,18% τα εμπορεύματα

 Δυο «πρόσωπα» είχε η πανδημία του Covid – 19 στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Μεγάλη πτώση εσόδων στους επιβάτες, «άντεξαν» τα εμπορεύματα. Ειδικότερα, τα έσοδα από τις επιβατικές μεταφορές μειώθηκαν πέρσι κατά 44% (τα έσοδα το 2019 ανήλθαν στα 57,9 εκατ. ευρώ), εξαιτίας της επιβολής των δυο
lockdown και των περιορισμών στις μετακινήσεις και τις διαθέσιμες θέσεις (χωρητικότητες συρμών έως 65%).

Αντίθετα, οι εμπορευματικές μεταφορές επέδειξαν «αντιστάσεις», καθώς τα έσοδα αυξήθηκαν οριακά κατά 0,18% (τα έσοδα το 2019 ανήλθαν στα 13,9 εκατ. ευρώ).

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφέρει ότι οι επενδύσεις για το 2020 άγγιξαν τα 70 εκατ. ευρώ και ότι ο προγραμματισμός για το επόμενο διάστημα αναμένεται να είναι εξίσου σημαντικός, με στοχευμένες επενδύσεις που θα αφορούν αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς το επιβατικό κοινό, προμήθεια νέου τροχαίου υλικού, δραστηριοποίηση στον τομέα logistics (αξιοποιώντας την αποθήκη της στο Θριάσιο), καθώς και νέες προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού.

Το 2020, η εταιρεία ξεκίνησε την αναβάθμιση του μηχανοστασίου της Θεσσαλονίκης, παρέλαβε την πρώτη από τις πέντε νέες ανακατασκευασμένες αμαξοστοιχίες ETR 470, μεταφέρθηκε σε καινούρια γραφεία στο κέντρο της Αθήνας και οσονούπω αναμένεται να παρουσιάσει κι άλλες αλλαγές στην εταιρική εικόνα της.

Φ. Φωτεινός - metaforespress.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου