Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Πιο γραφικός γίνεσαι σοκάκι (Για όλα φταίει η ΠΕΠΕ, ακόμα και για τους τεχνίτες)

 
Υπάρχουν και αυτές οι  στιγμές που ο γραφικός της έλξης προσπαθεί να μαζέψει τα αμάζευτα. Αφού λοιπόν «είχε πληροφορίες» ότι το....
κακό Σωματείο μας επεξεργαζόταν σχέδια για να σταματήσουν οι κρατήσεις υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας, μόλις το στέκι έγραψε ότι ενώ ΟΛΟΙ οι μηχανοδηγοί πληρώνουν εισφορές & δεν πληρώνουν οι νέοι τεχνίτες, βγήκε να κατηγορήσει το Σωματείο μας ότι φταίει και για αυτό. 

Δηλαδή το Σωματείο των μηχανοδηγών φταίει γιατί,  ενώ ακόμα και τα μέλη του που έχουν προσληφθεί στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ τον Σεπτέμβρη του 18 καταβάλουν εισφορές για το εφάπαξ μετά την ενημέρωση που έγινε για τα δικαιώματα τους , δεν καταβάλουν εισφορες οι νέοι τεχνίτες. 

Μάλιστα για να γίνει πειστικός στους μηχανοδηγους που απλά γελάνε μαζί του, ανέφερε πως το θέμα αυτό θα έπρεπε να λυθεί μέσω της ΣΣΕ! 

Την ίδια ώρα φυσικά καμία τέτοια πρόβλεψη δεν υπήρχε ποτέ σε ΣΣΕ . Οι κρατήσεις υπερ ασφαλιστικού φορέα δεν καταγράφονται στις ΣΣΕ. 

Ακόμα και αν καταγράφονταν απορούμε γιατί η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών δεν το περιέγραψε στην ΣΣΕ του 2018 στην πρώην ΕΕΣΣΤΥ αφού και τότε εργάζονταν 200 νέοι τεχνίτες εκεί. 

Η αλήθεια είναι ότι οι εργατοπατέρες στην τεχνική βάση αδιαφόρησαν πλήρως και αδιαφορούν πλήρως για τα δικαιώματα των νέων συναδέλφων. 

Δεν τους αντιμετωπίζουν ισότιμα και δεν τους έχουν ενημερώσει για τα βασικά τους δικαιώματα.

Και δεν τους ενημερώνουν για αυτά , γιατί ο ενημερωμένος εργαζόμενος  είναι επικίνδυνος για τους εργατοπατέρες.

Όσον αφορά τον γραφικό , αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να τον είχαμε εφεύρει. Το ότι προσπάθησε να διασπάσει την ΠΕΠΕ για προσωπικά του συμφέροντα θα τον συνοδεύει στο διηνεκές. 

Όπως και η προσπάθεια του να καλύψει τους νεοφιλελεύθερους εργατοπατέρες (όπως είναι κ ο ίδιος νεοφιλελεύθερος , αλλά δεν κατάφερε ποτέ να γίνει αποδεκτός ως συνδικαλιστής στον χώρο μας) και τα σχέδια τους για την εκχώρηση ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων δε ιδιωτικές εταιρείες. 

Γιατί οι νέοι τεχνίτες δεν έμαθαν ποτέ για δικαιώματα τους για το εφάπαξ αλλά οι εργατοπατέρες της τεχνικής βάσης (ΠΑΣΚ -ΔΑΚΕ-ΔΕΣΚ) σύντομα θα τους μιλάνε για την ιδιωτική ασφάλιση στο συνταξιοδοτικό που θα μας φέρει το επόμενο διάστημα η Κυβέρνηση Μητσοτακη.

Για αυτό και δεν τους έχουν μιλήσει ποτέ για το Ταμείο Πρόνοιας. 

Ο νοών νοείτο  


Το στέκι της έλξης -Το blog των μηχανοδηγών 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου