Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Ανακοίνωση ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Σιδηροδρομικών

Oι εργαζόμενοι νιώθουν βαθιά στο πετσί τους τις αντεργατικές πολιτικές που έχει ψηφίσει τους τελευταίους 18 μήνες η Κυβέρνηση Μητσοτάκη.  Κατάργηση των ΣΣΕ, αναστολές συμβάσεων εργασίας, εκ περιτροπής εργασία, απαξίωση του ΣΕΠΕ και των ελεγκτικών μηχανισμών, ακραία εκμετάλλευση μέσω της -χωρίς κανόνες- τηλεργασίας, απλήρωτες υπερωρίες,  διάλυση και απαξίωση των συνδικάτων. οικονομική  και υγειονομική ανασφάλεια και διάλυση της Δημόσιας Παιδείας.

Η Κυβέρνηση αντί  να λύσει προβλήματα και να προστατεύσει τους πολίτες καταφέρνει με τις πρακτικές της να αποδυναμώσει την δημοκρατική φωνή όσων αντιδρούν στα νεοφιλελεύθερα σχέδια της ( απαγόρευση διαδηλώσεων, περιορισμό συναθροίσεων, ακραία καταστολή).

Η επίθεση στην μεσαία τάξη και στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες είναι καθημερινή καθώς δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την προστασία τους (τελικά η εφεύρεση του νεοφιλελεύθερου ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ δεν βγάζει τόσο μελωδικούς ήχους)             οδηγώντας έτσι την αγορά σε οικονομικό μαρασμό και την οικονομία σε πρωτοφανή  ύφεση με χιλιάδες λουκέτα να επανέρχονται στην αγορά και σημαντική αύξηση της ανεργίας. 


Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας καρκινοβατεί,  με τις πολιτικές επιλογές ακύρωσης προσλήψεων υγειονομικού προσωπικού και αντικατάστασης αυτών με τα σώματα ασφαλείας ,δηλαδή αντικατέστησαν την ένεση με το ρόπαλο.  Δεν μπορούμε να γεννήσουμε γιατρούς μας είπε ο Πρωθυπουργός, ξεχνώντας ότι το 2013 στελέχη της Κυβέρνησης του δημόσια δήλωναν πως δεν θέλουν κανείς  να τους κλέψει την δόξα για τις τότε απολύσεις υγειονομικού προσωπικού. Αντί να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές για να ενισχύσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας , η Κυβέρνηση εκδικητικά απέλυσε μέχρι και τις καθαρίστριες που είχαν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ στα δημόσια νοσοκομεία και επανέφερε τους εργολάβους, δείχνοντας τις πραγματικές πολιτικά  προθέσεις της  για το ΕΣΥ. 

Επιλέχθηκε η οικονομική ενίσχυση των ΜΜΕ προτάσσοντας την επικοινωνία και όχι την ουσία που είναι η ανθρώπινη ΖΩΗ, και μάλιστα εν μέσω του τρίτου κύματος της πανδημίας βιώνουμε τραγελαφικές καταστάσεις στο θέμα των εμβολιασμών παίρνοντας τις λιγότερες δόσεις από όλη την ΕΕ, δόσεις  που  μοιράστηκαν μεταξύ... των ΑΡΙΣΤΩΝ.      

 Με ένα άρθρο και ένα Νόμο εξίσωσαν Πτυχία των ΑΕΙ  με τα αντίστοιχα των ιδιωτικών κολεγίων και των Κατηχητικών οσονούπω με αποτέλεσμα( ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟ ΧΗΜΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙΣ ΧΗΜΙΚΑ) να έχεις δύο επιλογές,  η  να έχεις  χρήματα και  να σπουδάζεις η κατά την ρήση του Μωυσή δεν έχεις χρήματα και   γίνεσαι ψυκτικός στο Περιστέρι .

Επαναφέρεται από το παράθυρο   το σπουδαστικό της  Χούντας  κατά την ρήση στελεχών της ΝΔ.                                                                                          

Στα θέματα του Οργανισμού οι ελλείψεις προσωπικού λύνονται με μπαλώματα με αδιαφανείς διαδικασίες,  αντί να ζητηθούν μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας προσλήψεις αντίστοιχα με τις 600 και πλέον προσλήψεις στην ΣΤΑΣΥ και την ΟΣΥ.

Άραγε ποιος εμπόδισε την διοίκηση του ΟΣΕ να χαρτογραφήσει τις ανάγκες του οργανισμού και να προκηρύξει τις κενές θέσεις εργασίας μέσω ΑΣΕΠ ; (θέσεις που πολλαπλασιάζονται καθημερινά λόγω συνταξιοδοτήσεων).  

Οπότε είτε θεωρεί ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού στον ΟΣΕ, είτε έχει κρυφή ατζέντα συζητήσεων στην οποία έχει αποδεχτεί την είσοδο των εργολάβων σε όλες τις δραστηριότητες.

Σε ένα Οργανισμό χωρίς ΣΣΕ για το 2020 διαπραγματευόμαστε την ΣΣΕ του 2021 σε αντίθεση με το Συνδικάτο άλλης Σιδηροδρομικής εταιρίας –ΤΡΑΙΝΟΣΕ- που εν μέσω Covid19 και αναστολών εργασίας, κατάφερε να διασφαλίσει το προσωπικό από τυχόν αναστολές-απολύσεις δίνοντας -μικρές μεν αλλά- αυξήσεις στους εργαζομένους ( ήταν μια σπουδαία συνδικαλιστική νίκη ανατροπής της πολιτικής συρρίκνωσης μισθών και δικαιωμάτων που ευαγγελίζεται η σημερινή κυβέρνηση ) δίνοντας ένα μάθημα στην ΓΣΕΕ πως υπογράφει νέες ΣΣΕ το κίνημα. 

Μήπως τελικά η μόνη έγνοια της Διοίκησης του Οργανισμού,  ήταν να προαγάγει συνδικαλιστές στον ΟΣΕ για να συνδιοικήσουν;

Συναδέλφισσες &  Συνάδελφοι

Χιλιάδες συνάνθρωποι μας έχουν εξαθλιωθεί με τις αναστολές συμβάσεων εργασίας και της εκ περιτροπής εργασίας, η ανεργία και πάλι καλπάζει, το Δημόσιο Σύστημα Υγείας καταρρέει, άνθρωποι χάνουν την ζωή τους καθημερινά αφού ΜΕΘ δεν υπάρχουν παρόλα αυτά η αστυνομία μας πολλαπλασιάζεται για να καμφθεί κάθε μορφή αντίδρασης. 

Ο Δημόσιος Σιδηρόδρομος όπως και η Ελληνική κοινωνία απαξιώνετε μέρα με τη μέρα, κάντε κάτι πριν είναι αργά  λέμε στους Διοικούντες.

Η προσπάθεια που έγινε την παραγωγική περίοδο 2015-2019 δεν πρέπει να πάει χαμένη. 

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Σιδηροδρομικών

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου